Burgemeester Van Ankenweg 8 - Middelstum

Middelstum

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Middelstum
Adres: Burgemeester Van Ankenweg 8
Vraagprijs: 414.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1910
Ligging: aan water, aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht, beschutte ligging
Oppervlakte: 204 m²

— OPEN HUIS — ZATERDAG 30 SEPTEMBER 2023 — TUSSEN 11.00 EN 15.00 UUR — OPEN HUIS —

Statige villa ‘Venhorn’ uit 1910 met veel ruimte in en om het huis. Het huis ligt aan de rand van Middelstum en is destijds gebouwd voor de burgemeester. Het huis beschikt over veel karakter, grandeur en originele bouwelementen in een stijl verwant aan het Rationalisme. Om het huis ligt een weelderig groene tuin met diverse bomen. Naast het huis, aan de rechterzijde, een oprit met een vrijstaande stenen garage.

Indeling:
Aan de voorzijde van het huis, midden in de gevel, de statige entree met hardstenen trap, fraaie voordeur en vestibule met terrazzo vloermozaïek, deur naar de mooie en ruime centrale hal in het huis. Vanuit de hal de deuren naar de diverse vertrekken. Aan de linkerzijde twee sfeervolle kamers “en suite” die samen de woonkamer vormen. De suitedeuren -met glas-in-lood-ramen- zijn nog aanwezig. Totaal circa 50m². Via de centrale hal kunt u naar de werkkamer aan rechterzijde. Achter in het huis de eenvoudige keuken met aansluitend de bijkeuken en een doorgang naar een halletje met zijentree. Via dit halletje komt u weer in de gang -met het toilet- en centrale hal.

In de keuken bevindt zich de deur met trap naar het souterrain. Het souterrain strekt zich uit onder het gehele huis met diverse compartimenten. U vindt hier ook cv-ketel opstelling en een zijdeur naar buiten toe.

Verdieping:
Fraaie trap naar boven toe, ruime en lichte overloop. In totaal vier kamers op de verdieping en een complete (eenvoudige) badkamer. Een van de kamers beschikt over een klein balkon aan de zijgevel. De zolderberging is op deze verdieping toegankelijk.

Bijzonderheden:
– bouwjaar 1910, veel stijlelementen uit de bouwperiode nog intact;
– Rijks monument, onderhoud subsidiabel;
– woonoppervlak circa 204m²;
– geheel onderkelderd met souterrain verdeeld in diverse compartimenten, totaal circa 120m²;
– perceeloppervlak 1.025m² met tuin rondom;
– het huis verdient modernisering en verduurzaming.

Burgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - MiddelstumBurgemeester Van Ankenweg 8 - Middelstum


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.