Donkere Begijnhof 8 - Haarlem

Haarlem

TYPE

Monument

KAMERS

3 kamers

LOCATIE

Haarlem
Adres: Donkere Begijnhof 8 2011 HG HAARLEM
Huurprijs: € 1.798
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Centrum Haarlem
Oppervlakte: 80 m2

Wonen in voormalig gildehuis met de naam ‘De Goutsmits Camer’  
In de 17de en 18de eeuw was hier het gildehuis van de goud- en zilversmeden gevestigd. In de ‘keurkamer’ van het huis werd vergaderd door de gildemeesters. Ja, dit huis zit vol verhalen. En terwijl het de tand des tijds heeft doorstaan, zie je dat er zowel aan de binnen- als buitenkant niet aan af. Het is zeer goed onderhouden met respect voor de historische achtergrond.

Indeling 

Begane grond: 

Via de zijgevel aan het Donkere Begijnhof kom je het pand binnen. Een Via een trap bereik je de eerste verdieping.

Eerste verdieping:  

De overloop op deze etage verbindt het toilet, de keuken en de ruime woonkamer (25 m²). Deze laatste ligt aan de voorzijde en is met uitzicht op het Begijnhof een heerlijke plek om te verblijven. Het balkenplafond, de roederamen en andere historische details, zoals de verfkleuren die gebruikt zijn, verwijzen naar tijden van weleer. De separate en lichte woonkeuken geeft precies eenzelfde sfeer met eveneens een balkenplafond en roederamen.

Tweede verdieping:

Via een trap in het midden van de eerste verdieping kom je op de overloop van de tweede etage. Hier vind je de twee slaapkamers en de moderne badkamer met inloopdouche. De hoofdslaapkamer ligt aan de voorzijde is zo’n 17 m2. De kamer oogt ruimt en licht, dankzij een dakkapel. Aan de achterzijde is nog een slaapkamer (of kantoorruimte) van ca. 11 m2. Boven de overloop is een bergzolder aanwezig.

Bijzonderheden 

  • Monumentale en karakteristieke gildewoning in hartje Haarlem.
  • 17e eeuws markant pand met puntgevel vol historische details zoals de vlechtingen en ontlastingsbogen van natuur- afgewisseld met baksteen boven de vensters. En de opvallende gevelsteen met de gouden beker.;
  • Goed onderhouden, met behoud van de historische charme.
  • Geschikt voor een- of tweepersoonshuishouden (niet voor woningdelers, kinderen en mindervaliden vanwege de indeling en steile trappen)
  • Huurperiode van minimaal een jaar
  • Huisdieren zijn niet toegestaan
  • Parkeervergunning aan te vragen bij de gemeente Haarlem

Locatie

Gelegen in hartje centrum Haarlem, om de hoek van de Rosse buurt. In de directe omgeving van gezellige winkelstraten, met culinair en cultureel aanbod op loopafstand. Goed bereikbaar per openbaar vervoer. Het NS station is op 5 minuten loopafstand.

Donkere Begijnhof 8 - HaarlemDonkere Begijnhof 8 - HaarlemDonkere Begijnhof 8 - HaarlemDonkere Begijnhof 8 - HaarlemDonkere Begijnhof 8 - HaarlemDonkere Begijnhof 8 - HaarlemDonkere Begijnhof 8 - HaarlemDonkere Begijnhof 8 - HaarlemDonkere Begijnhof 8 - HaarlemDonkere Begijnhof 8 - HaarlemDonkere Begijnhof 8 - HaarlemDonkere Begijnhof 8 - HaarlemDonkere Begijnhof 8 - HaarlemDonkere Begijnhof 8 - HaarlemDonkere Begijnhof 8 - HaarlemDonkere Begijnhof 8 - HaarlemDonkere Begijnhof 8 - HaarlemDonkere Begijnhof 8 - HaarlemDonkere Begijnhof 8 - Haarlem


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.