Duyststraat 28 C - Rotterdam

Rotterdam

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Rotterdam
Adres: Duyststraat 28 C
Vraagprijs: 1.175.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1912
Ligging: aan rustige weg, in centrum, in woonwijk, vrij uitzicht, beschutte ligging
Oppervlakte: 243 m²

DUYSTSTRAAT 28C ROTTERDAM

Geluk op maat in de Duyststraat – Loftleven in het Nieuwe Westen

Schitterende loftwoning in de voormalige school, royaal bemeten met 240 m² en een ronduit verrukkelijk dakterras van maar liefst 137 m²! Rotterdam is volgens sommigen de enige, échte stad die Nederland rijk is. Een amalgaam van culturen en smaken, maar ook een toneel voor vernieuwing en ontwikkeling. Het is de stad van ruwe zeebonken, en die mentaliteit wordt met hetzelfde gemak overgenomen door nieuwe inwoners: ‘niet lullen maar poetsen’, het is hier uitgevonden.

In het Nieuwe Westen, vlak bij de Coolhaven, in de voormalige G.L.O. Rotterdam (G.L.O. = Gewoon Lager Onderwijs), werden zeven jaar geleden zes prachtige woningen gerealiseerd. Architectenbureau eklund_terbeek was de ontwerpende partij achter dit magnifieke project, en dat was een uitstekende keus; schooltransformaties zien we met regelmaat, maar eklund_terbeek hebben een huzarenstukje geleverd. De Rotterdam Architectuurprijs geeft de school dan ook een speciale vermelding: “Elke woning bestaat uit een tot drie voormalige klaslokalen en de aangrenzende gangzone. De diverse doorbraken en tussenvloeren zijn op elkaar afgestemd en de karakteristieke openingen tussen klaslokalen en gang zijn ingezet voor de ruimtelijke kwaliteit van de woningen. Nieuwe elementen zijn uitgevoerd in hout en goud- of kopergekleurd geanodiseerd aluminium. Het schoolgebouw maakt deel uit van een reeks van drie schoolgebouwen waarvan de pleinen worden samengevoegd tot een groene oase”.

Dit loft is geheel op maat ontworpen en dit levert een spectaculair beeld op; eigentijds en origineel, maar met het karakter dat bij het gebouw hoort sinds het in 1912 gebouwd werd.

NAAR BINNEN – MODERN MEETS VINTAGE
Naar school, door de toegangspoort. De prachtige poort is rijkgedecoreerd uitgevoerd in gegalvaniseerd aluminium en als het uitbundige bladmotief wordt beschenen door de zon, werpt het een zonnig behang over de muren en de grond. Over de binnentuin loop je naar de schooldeuren, de bel mag je hier zelf luiden.

En dan de entree; groots en indrukwekkend. De hoge plafonds en de originele, handgeglazuurde stenen in zonnig oker op de wanden. Een ruim bemeten betegelde bordestrap brengt ons naar de voordeur op de tweede verdieping. Wat ooit drie klaslokalen waren, is nu getransformeerd naar een riant loft met een woonoppervlak van meer dan 240 m². De woning heeft in totaal vier slaapkamers (waarvan eentje op de mezzaninevloer een extra slaapruimte heeft) en twee badkamers.

Na de voordeur bevindt zich de royale hal in de oude gangzone, die nog geheel bewaard is gebleven. Het is een enorm oppervlak: bijna 70 m², dat doen maar weinig reguliere woonhuizen na. Op de vloer een fraaie gietvloer. De strakke eikenhouten trappartij springt in het oog; een functioneel element in de ruimte, waarin ook kastruimte en de WC verwerkt zijn (links de schitterende en zonnige woonkamer), de haakjes voor de jassen en de garderobe bevinden zich aan de gangzijde van de prachtige entree.

Links van de entree de schitterende zonnige woonkamer. Om de hoek staat de vleugel, en daarachter is thans de zithoek gesitueerd. De dubbelzijdige haard is als room divider ingebouwd en heeft een rookkanaal dat door de reflecterende bekleding een design-object op zich wordt. Het panorama over Rotterdam is schitterend en op elk uur van de dag anders. Aansluitend de eethoek. Erboven de ouderslaapkamer met glazen wanden. De keuze voor natuurlijke en transparante materialen geven rust, ruimte en lucht aan dit huis.

Rechts, en tevens vanuit de hal te bereiken, de keuken. De eigentijdse, mat-witte fronten en de houten werkbladen zijn een fraai contrast met het vintage werkeiland. Dit is het domein voor de serieuze hobbykok; er is een zeer ruime heteluchtoven met daarboven een zespits-gasstel (SMEG), een ruime Amerikaanse ijskast met diepvries, afwasmachine, magnetron en veel bergruimte. De hoge plafonds laten hier alle ruimte voor de raampartijen met de verdiepte vensters, en het raampje naar de badkamer.Ook iets simpels als een peertje aan een snoer krijgt in deze ruimte een podium en wordt een interieurelement.

Op de begane grond bevinden zich twee heerlijke slaapkamers, met grote vensters. Aan de overzijde de royale badkamer, waarbij de douche en wc zijn gesitueerd waar zich ooit de oude wc’tjes bevonden. Er is een ruime inloopdouche, een ligbad, WC en dubbele wastafel, waarbij de oude geglazuurde stenen in ere zijn gebleven. De werkkamer annex bibliotheek bevindt zich aan de achterzijde van de ruimte. De grote boekenkast is custom-made, en is deze ruimte op het lijf geschreven.

Aan de achterzijde rechts de derde slaapkamer, een waanzinnige kinderkamer: één en al avontuur! De kasten zijn op maat gemaakt en er is een mezzaninevloer vijf treetjes omhoog, waar het heerlijk boekjes lezen, logeren of verstoppen voor de volwassenen is.

NAAR BOVEN
Via de trap in de entreehal naar de grote slaapkamer. Dit is de eyecatcher van dit formidabele loft. Hier één grote zee van licht, doordat er glas rondom is. Vanuit hier heb je zicht op de gehele woning en skyline van Rotterdam. De ruimte heeft inbouwkasten en een eigen badkamer, met inloopdouche, wastafel en verwarmde spiegel. Ook is er een wasschacht voor de vuile was.

HET DAK OP!
Via de trap in de hal kom je via een pantry- bij misschien wel het grootste USP van dit ultieme loft: het ronduit verrukkelijke dakterras (137 m² – tel uit je winst). Hier ben je onderdeel van de skyline van Rotterdam, en die is ronduit sensationeel. De Erasmusbrug in het vizier en de geneugten van de stad binnen handbereik. Want ga je ’s avonds nog even voor een rondje hardlopen langs de Delfs- of Schiehaven, of een drankje drinken bij café de Burgemeester, het hoogst scorende terras van Rotterdam in terras top 100.

BUITEN
Het oude schoolplein is fraai ingericht. Het is een gemeenschappelijke tuin voor alle bewoners en sluit aan bij de stijl van het markante schoolgebouw. Een gezellige plek om buren of vrienden te ontmoeten. Ook is er een trampoline voor de kinderen, een houthok voor de opslag van het hout voor de houtkachel. Het onderhoud van de tuin wordt gezamelijk door de actieve VVE gedaan.

NIEUWE WESTEN
De wijk Nieuwe Westen ontstond om de school heen, appartementencomplexen en herenhuizen verrezen, en statige lanen werden verbonden door minder gedwongen straten. De Heemraadssingel ligt als een groene adempauze in het stratenplan. Wat onderging het in deze eeuw een transities; van chic naar verpauperd, tot het in de jaren ’90 “herontdekt” werd. Nu wordt het gekenmerkt doordat het wezenlijk Rotterdam is; een smeltkroes, avant-gardistisch, volop in ontwikkeling. Het is een thuis voor gezinnen, voor ouderen, voor mensen van alle komaf. En iedereen is het erover eens dat ze er iets moois van willen maken. In die filosofie past deze loft perfect. Het is een plek midden in het bruisende stadsleven, maar waar het écht stil is. Zoals het vroeger in de klas muisstil kon zijn, zo is dat nog steeds in de oude lokalen van dit gebouw.

VAN KLUSWONING TOT UNIEK LOFT
De school in Delfshaven komt uit 1912 en is getransformeerd naar zes woningen ter grootte van telkens 1, 2 en in dit geval zelfs 3 voormalig klaslokalen door middel van een CPO-project. Een lokaal plus aangrenzende ruimte heeft een vloeroppervlakte van circa 70 m². De vele historische details en authentieke sfeer zorgen voor een uniek karakter. De bewoners bestaan uit een leuke mix vanmensen, verenigd in een actieve VVE, waarvan een deel al vanaf het begin van de ontwikkeling betrokken is geweest. Er is een ruime besloten tuin waar je heerlijk kunt vertoeven in schaduw of zon, en waar de kinderen kunnen spelen. De nu aangeboden woning heeft daarnaast een over over 3 lokalen verdeeld eigen dakterras.

KORTOM
Wil je totale rust ervaren in hartje Rotterdam in een prachtig tot loft verbouwde school? We nemen je graag mee voor een bezichtiging.

Duyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - RotterdamDuyststraat 28 C - Rotterdam


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.