Garenmarkt 19 +garage - Leiden

Leiden

TYPE

Monument

KAMERS

9

LOCATIE

Leiden
Adres: Garenmarkt 19 +garage
Vraagprijs: 1.025.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1625
Ligging: aan rustige weg, in centrum, in woonwijk, beschutte ligging
Oppervlakte: 235 m²

Monumentaal wonen aan een lommerrijk straatje in het historische centrum.

Aan een autoluw doodlopend straatje, geplaveid met kinderkopjes ligt in de schaduw van lommerrijke lindebomen deze klassieke 17e-eeuwse herenwoning. De historische binnenstad bruist met de grachtjes, bootjes en restaurantjes, maar hier kan je even ontsnappen aan alle hectiek.

De gevel van de woning heeft een voorname uitstraling met in het midden een gesneden deuromlijsting in Louis Seize stijl en symmetrische raamverdeling. Je waant je hier even terug in de tijd. Achter de gevel wordt dit gevoel alleen maar door de typische stijlonderdelen uit de 17e eeuw die nog aanwezig zijn: balkenplafonds, een gewelfkelder, een originele spiltrap, sporenkappen. Samen met Monumentenwacht hebben eigenaren zich afgelopen decennia ingespannen om alles in oude eer en glorie te herstellen en behouden.

Waar je voor de deur kan genieten van rust en schaduw kan je in de achtertuin genieten van nog meer rust en zon. De royale tuin ligt op het westen en biedt veel privacy.

Parkeren kan op straat met een vergunning en bezoek kan letterlijk om de hoek de auto kwijt in de parkeergarage. Maar je kan jezelf ook trakteren op de luxe die maar weinigen in de binnenstad hebben: een eigen garage van meer dan 10 meter diep. Alle ruimte om twee auto’s of één auto met (bak)fietsen te plaatsen.

INDELING

De woning kent een voor de 17e eeuw klassieke indeling. Op de begane grond vind je een centrale gang van voor naar achter met aan beide zijden brede kamers en in het midden van de woning een speeltrap. Aan linkerzijde zijn een voor- en achterkamer met een gaskachel en open haard. Aan rechterzijde is er een voorkamer met badkamer en achter een royale keuken.

Op de 1e etage is er over de gehele breedte aan de straatzijde een kamer die oorspronkelijk uit twee kamers bestond, een badkamer met bad. douche en wastafel en twee slaapkamers die uitkijken op de tuin.

Op de 2e etage zie je dat de woning eigenlijk bestaat uit een voor- en een achterhuis. Onder de kap aan de straatzijde zijn twee kamers, waarvan eentje met toegang tot een bergvliering. Via een doorgang naar het achterhuis kom je in een grote zolderruimte met over de breedte een dakkapel met zicht op de tuin.

GARAGE

Net om de hoek aan de Hoefstraat nummer 65B bevindt zich op de begane grond van een woning een garage voor twee auto’s met elektrische deur. Deze garage is te koop in combinatie met de woning. De vraagprijs voor de woning inclusief garage bedraagt € 1.150.000,- k.k.

BIJZONDERHEDEN

– Rijksmonument
– Beschermd stadsgezicht
– Ouderdoms- en niet-bewonersclausule van toepassing

Garenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - LeidenGarenmarkt 19 +garage - Leiden


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.