Gasterenseweg 3 - Anloo

Anloo

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Anloo
Adres: Gasterenseweg 3
Vraagprijs: 1.089.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1925
Ligging: beschutte ligging, in bosrijke omgeving
Oppervlakte: 196 m²

Een juweel!

Dit prachtige boshuis (Rijksmonument) is volstrekt uniek gelegen te midden van de geroemde en bekroonde natuur rondom het pittoreske Drentse plaatsje Anloo.
Te midden van het beschermde stroomdal van de Drentsche Aa nabij het Anlooër diepje ligt dit prachtige huis.
Het huis dateert uit de jaren 30 en is grondig verbouwd in de jaren 60 en 90. Recent is een compleet nieuwe rieten kap geplaatst. De natuur beleving vanuit dit uiterst vriendelijke landhuis is geweldig. Direct vanuit het huis kunt u uren wandelen of fietsen door de omliggende natuur. De velden met houtwallen, de meanderende diepjes; dit alles direct vanuit het huis te bewandelen.

Het landhuis zelf oogt zeer vriendelijk en charmant door de rieten kap, het gepotdekselde houtwerk en de fraaie erkerpartijen. Het huis is gesitueerd op 9080 m2 eigen grond. Via een lange oprijlaan bereikt u het huis. De natuurlijke tuin herbergt mooie oude rododendrons, een variatie aan bomen en de tuin kent diverse terugtrek plekjes. Rondom het huis heeft u diverse terrassen. Vanuit de living loopt u direct het terras op dat fenomenaal uitzicht biedt over de achtergelegen landerijen.

Anloo is een klein en prettig te bewonen dorp. Er is een basisschool en er zijn enige restaurants en een lokale buurtwinkel. Er is een actief verenigingsleven. Voor uitgebreide boodschappen gaat u naar Annen (3 km) of Zuidlaren (7 km). De steden Assen (10 autominuten) en Groningen (20 autominuten) bereikt u snel en eenvoudig.
Anloo is geroemd om haar natuur en de beroemde eeuwenoude Magnuskerk die zijn oorsprong al had in de 11e eeuw.

Het landhuis zelf is verrassend royaal. De indeling is speels en laat zich prettig bewonen. De uitzichten en de contacten met de omgeving ervaart u in alle vertrekken op de begane grond. De zij entree brengt u in een royale centrale hal met garderobe en toiletruimte. Er is aan de oostzijde een leuke woonkeuken die overgaat in een werkkamer. De living heeft weids uitzicht en een royale haardpartij. Er is een grote droge kelder. Vanuit de hal bereikt u eveneens een grote bijkeuken/kamer met toegang tot de tuin.

De etage heeft 3 slaapvertrekken. Deze ruimtes hebben allen iets bijzonders; ruimte, uitzicht en intimiteit. De badkamer is voorzien van een douche, ligbad, wastafel en 2e toilet en bidet.
Er is een luik naar de zolder.

Voor een gevoel voor de ruimte en begrip van de indeling verwijzen wij u naar de plattegronden. Voor een sfeer impressie moet u beslist de video en foto’s bekijken.

Bijzonderheden:
– Charmant riet gedekt landhuis;
– Prachtige locatie in de natuur;
– Direct in het beschermde Drentsche Aa gebied;
– 9080 m2 eigen grond;
– Snel in Assen en Groningen en toch in de natuur;
– Nieuwe rieten kap;
– Speels en prettig bewoonbare indeling;
– Garage met ruime kapschuur als bijgebouw.

Gasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - AnlooGasterenseweg 3 - Anloo


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.