Gedempte Baansloot 25 - Alkmaar

Alkmaar

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Alkmaar
Adres: Gedempte Baansloot 25
Vraagprijs: 595.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1883
Ligging: aan park, in centrum, vrij uitzicht
Oppervlakte: 100 m²

Welkom bij dit karakteristieke en zeer goed onderhouden monumentale STADSVILLA aan de Gedempte Baansloot 25 in Alkmaar. Gelegen om de hoek van het Kennemerpark en de bruisende binnenstad van Alkmaar, biedt deze locatie de perfecte mix van rust en levendigheid. “Villa Smal” is een smal, doch imposant woonhuis met drie woonlagen, gebouwd in het laatste kwart van de 19e eeuw in eclectische stijl. De statige voorgevel straalt charme en historie uit en is een lust voor het oog.

Bij binnenkomst wordt je verwelkomd in een kleine doch elegante entree, voorzien van een sierlijke voordeur met een uniek patroon en een charmant beeld van een troubadour met een aapje. Hier tref je ook de meterkast aan, compleet met 8 groepen, 2 aardlekschakelaars en de gasmeter. De marmeren vloer in de hal leidt je via een glazen deur naar de riante woonkamer.

De woonkamer is een prachtige ruimte, voorzien van een betonnen vloer met schuimbeton en anhydriet, en uitgerust met vloerverwarming voor optimaal comfort. De ramen zijn voorzien van stijlvolle schuifelementen die zowel privacy als bescherming tegen de zon bieden. De voortuin, omheind door een sierlijk ijzeren hekje, voegt een extra vleugje elegantie toe aan dit huis. Een charmante trap in de woonkamer brengt je naar de eerste verdieping.

Op de begane grond vind je een sfeervolle zitkamer met een zijraam, inbouwkasten en een prachtig glas-in-lood raam onder de trap. De keuken, vernieuwd in 2012, is een echte eyecatcher met een betonplex aanrechtblad, een 6-pits gasfornuis, spoelbak, ruime lades en een koel-vriescombinatie en om de hoek bevindt zich het moderne toilet. Via de achterdeur kom je op een gezellige patio, perfect voor het stallen van een fiets, met een achterom.
Vanaf de binnenplaats leidt een trap naar het zonnige dakterras op de verdieping, een ideale plek om te ontspannen.

Op de bovenverdieping bevindt zich een overloop met een houten vloer, die toegang biedt tot twee slaapkamers en een badkamer. De badkamer is stijlvol afgewerkt met grijze vloertegels, witte wandtegels, een raam voor natuurlijke ventilatie, een ligbad met douche, een originele wastafel met marmeren planchet en aparte warm- en koudwaterkranen.

Een trap brengt je naar de tweede verdieping, waar zich een voorkamer bevindt met een dakraam, aansluitingen voor wasmachine en droger, en de cv-installatie (uit 2006, type Intergas HR Compact). De achterkamer heeft via de twee dakramen een mooi uitzicht op o.a. de Grote Kerk en de Waagtoren. Tevens beschikt deze kamer over kastruimte in het knieschot. Tevens is er een bergvliering op de voorkamer

Kortom, zie jij jezelf al helemaal wonen in dit prachtige monumentale pand? Plan dan snel een afspraak in met onze makelaar en ontdek de charme en het comfort van Villa Smal.

BIJZONDERHEDEN
Gebruiksoppervlakte wonen 94.00 M2
Gebruiksoppervlakte overige inpandige ruimte 0.00 M2
Gebouw gebonden buitenruimte 16.40 M2
Externe bergruimte 0.00 M2
Bruto vloeroppervlak woning 149.70 M2
Bruto inhoud woning 332.92 M3

Gedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - AlkmaarGedempte Baansloot 25 - Alkmaar


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.