Gooweg 42 - Noordwijkerhout

Noordwijkerhout

TYPE

Monument

KAMERS

9

LOCATIE

Noordwijkerhout
Adres: Gooweg 42
Vraagprijs: 2.750.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1910
Ligging: aan bosrand, beschutte ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving
Oppervlakte: 305 m²

Prachtige landhuis omringd door natuur!

Karakteristiek rietgedekt landhuis ‘De Hermelijn’ is gelegen in een idyllisch bosrijk gebied. De volledig gerenoveerde woning is voorzien van hedendaagse luxe en comfort, maar met behoud van charme en authentieke details. Met de warme sfeer, de 5 slaapkamers, 3 badkamers, de luxueuze woonkeuken en de beschutte ligging biedt dit huis de perfecte combinatie van comfort, elegantie en privacy.
• Riante sfeervolle woning;
• Gerenoveerd en verduurzaamd;
• Parkeergelegenheid op eigen terrein;
• Alledaagse woonbehoeften binnen handbereik;
• Op fietsafstand van strand, zee en duinen.

Bouwjaar 1910/1980/2017, woonoppervlakte 305m2, inhoud 1.151m3, perceel 2.330m3

De woning
Stap via de authentieke veranda en de hal binnen en laat je betoveren door de warmte en sfeer van de zitkamer, waar de haard brand en de glas-in loodramen het natuurlijk licht binnenlaten en een prachtig uitzicht bieden op de fraaie omgeving. In de zijkamer kun je je terugtrekken en in alle rust van je favoriete tv-programma genieten en op de beschutte veranda ervaar je de stilte en de sfeer die de omgeving te bieden heeft.
De luxueuze woonkeuken is een droom voor elke kookliefhebber, uitgerust met hoogwaardige apparatuur en afgewerkt met verfijnde details. Een perfecte ruimte om te entertainen, te koken en gezellig samen te zijn. Aan de achterzijde van de woning is naast een 2e trapopgang een heerlijke chillroom te vinden alsmede een 2e entree van de woning.

1e verdieping
Verdeeld over deze verdieping en met twee afzonderlijke trappenhuizen te bereiken, bevinden zich hier 4 slaapkamers en 2 badkamers waarvan de zeer royale en charmante ouderslaapkamer een eigen kleedruimte en een luxe, riante badkamer heeft. De twee kamers aan de voorzijde hebben toegang tot het fraaie, royale balkon.

Vliering
Via de hoofdslaapkamer is er toegang tot de vliering.

Kelder
In de kelder zijn een 5e slaapkamer, een 3e badkamer en een waskamer te vinden. Een koekoek zorgt voor lichtinval en natuurlijke ventilatie.

Tuin
De imposante bomen, het verwarmde zwembad met jetstream, de jacuzzi en de beschutte ligging maken van deze tuin een oase van rust. Thuiskomen, genieten en aan de drukte van de dag ontsnappen. Bij het zwembad staat een grote veranda met bergruimte voor de tuingereedschappen, de tuinmeubelen en de warmtepompinstallatie t.b.v. het zwembad en de jacuzzi.
Aan de achterzijde is parkeergelegenheid op eigen terrein en hier zijn ook de overdekte fietsenstalling en het oplaadpunt voor de elektrische auto.

Duurzaamheid
Deze woning is niet alleen een oase van rust, maar ook een toonbeeld van duurzaamheid. Met vele verduurzamingsmaatregelen is het huis energiezuinig gemaakt, waardoor het niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook zorgt voor een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Door de monumentenstatus ontbreekt het energielabel, maar de woning is voorzien van;
• isolerende beglazing;
• grotendeels voorzien van vloerverwarming;
• vloerisolatie;
• muurisolatie;
• dakisolatie;
• warmtepomp t.b.v. het zwembad en de jacuzzi;
• zwembad met solardek
• 15 zonnepanelen.

Ligging
De ligging van de woning is uniek te noemen! Rustig en in het bos. Gelegen aan de rand van Noordwijk zijn strand, winkels, scholen, sportaccommodaties, restaurants en de boulevards binnen een mum van tijd per fiets te bereiken. Ook liggen uitvalswegen naar de N206 (Haarlem/Leiden) en de A44 (Den Haag/Amsterdam, Schiphol) in de directe omgeving waardoor deze steden binnen 25 min aan te rijden zijn.

Bijzonderheden
• Rietgedekt landhuis;
• In 2017 compleet gerenoveerd en verduurzaamd;
• Authentieke details;
• Groot balkon en 2 veranda’s;
• Grote tuin met 3e veranda, verwarmd zwembad en jacuzzi;
• Ruime parkeergelegenheid op eigen terrein;
• Gemeentelijk monument.

Paardenwei
De achtergelegen paardenwei wordt thans gehuurd. (ruim 700m2) Verhuurder is bereid een nieuw huurcontract te sluiten met de nieuwe eigenaar. Stal en hekwerk zijn ter overname. In de stal is plaats voor 2 à 3 (kleinere) paarden.

Geschiedenis
Landhuis ‘De Hermelijn’ is in 1910 onder architectuur gebouwd als ‘landhuisje’ dat diende als onderkomen voor patiënten van het destijds naastgelegen sanatorium in de villa ‘Zandhorst’ (niet meer bestaand). Het grote balkon en de veranda waar de patiënten, gelegen in hun bed, van de frisse lucht en fraaie omgeving konden genieten zijn een specifiek detail van deze woning. ‘De Hermelijn’ is in 2014 gekozen tot pand van het jaar.

Deze unieke woning is een zeldzame kans om te genieten van luxe, comfort en natuurlijke schoonheid op één plek. Mis deze kans niet om dit prachtige landhuis in het bos jouw thuis te noemen.

Makelaar Frits Wilbrink leidt je graag rond.
Bel ons kantoor voor een afspraak!

Gooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - NoordwijkerhoutGooweg 42 - Noordwijkerhout


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.