Grote Kerkstraat 19a - Venlo

Venlo

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Venlo
Adres: Grote Kerkstraat 19a 5911 CG VENLO
Huurprijs: € 1.450
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: in het centrum van Venlo
Oppervlakte: 152 m2
Oppervlakte perceel: 179 m2
Achter deze fenomenale 16e-eeuwse gevel is een royale bovenwoning (ca. 150 m2) met maar liefst vijf kamers beschikbaar. Dit schitterende pand ligt in het midden van de Venlose binnenstad en wordt gezien als één van de best bewaarde 16e-eeuwse woonhuizen van ons land.

En het mooie? Het kan binnenkort jouw thuis zijn! Stel je eens voor dat jij achter deze prachtige bakstenen gevel met kruiskozijnen en boognissen de lichte en hoge ruimtes inricht naar jouw smaak: een kinderkamer (of meerdere), een werkkamer, bibliotheek, chillroom? De grote woonkamer en open keuken geven daarin ook veel keuze voor een inrichting naar eigen invulling en smaak. Nog zo’n pluspunt: Grote Kerkstraat 19A beschikt over een tuin, wat op zich uniek is in het centrum van een grote stad.

Over de geschiedenis en de architectuur van dit beeldbepalende pand in één van de hoofdstraten van Venlo valt veel te vertellen. Maar het loont ook om de ogen de kost te geven, want heel veel van de historische elementen zijn bewaard gebleven. Zo valt bij aankomst al direct een groot wapenschild op de bakstenen gevel op: het wapen van de opdrachtgevers van de bouw in 1588 (families Van Ooijen en Boener).

Indeling
Ook bij binnenkomst via de hoofdentree (rechter deur) aan de Grote Kerkstraat, ga je door een bijzondere tussendeur met bewerkt glas naar de trapopgang die je naar de twee appartementen op de verdiepingen leidt. Een van deze appartementen wordt momenteel te huur aangeboden.

Eerste verdieping
 Eenmaal boven zie je links de riante woonkamer met open m²). Het is opvallend dat deze ruimte zeer licht is; enerzijds door de vele raampartijen (zowel aan de voor- als de zijzijde), anderzijds door de lichte houten vloer en strak wit gestukte muren.

Ga je vanaf de hal op de eerste verdieping meteen naar rechts langs het interne trappenhuis, dan kom je in de ruime slaapkamer (ca. 19 m²).

Tweede verdieping 
Op deze verdieping bevinden zich drie ruim bemeten slaapkamers (resp. ca. 19,5 m², ca. 13 m² en ca. 15 m²) en een zeer royale badkamer (ca. 9,8 m²) voorzien van een ligbad, een wastafel, een tweede toilet en de aansluiting voor de wasmachine.

Derde verdieping
Hier zijn twee ‘zolderkamers’ (samen ca. 52 m²) onder de kap met balkenconstructie in het zicht. Deze ruimten zijn niet geïsoleerd dus alleen geschikt als berging.

Via het interne trappenhuis kun je met een trap naar de begane grond en via een gang met prachtige plavuizen kom je op de betegelde binnenplaats (ca. 27 m²) waar je heerlijk van de zon kunt genieten.

Bijzonderheden

  • Monumentaal en zeer karakteristieke woning in het centrum van de bruisende stad Venlo.
  • Ruime bovenwoning uit 1588, waarvan zeer veel historische kenmerken behouden zijn.
  • Een volwaardige woning waarin door meerdere mensen geleefd en gewerkt kan worden.
  • Het pand telt vier lagen, drie woonlagen zijn beschikbaar, inclusief een buitenruimte.
  • Strak en mooi afgewerkte kamers: alles is onlangs gestukt en wit geverfd. De mooie houten vloeren zijn in alle kamers doorgetrokken en geven een huiselijke en warme sfeer. Deze vloeren worden ter overname aangeboden door de vorige huurder.
  • Huisdieren zijn niet toegestaan.
  • Parkeervergunning mogelijk.
  • Vanwege de vele trappen is deze bovenwoning niet geschikt voor mensen met een verminderde mobiliteit.
  • Mogelijkheid voor het plaatsen van fietsen in nabij gelegen achtertuin, bereikbaar via de openbare weg.

Meer informatie of bezichtiging inplannen?
Voor meer informatie of voor het plannen van een bezichtiging kunnen geïnteresseerde huurkandidaten contact opnemen met Makelaarskantoor VeTeBe B.V, Grotestraat 84 a, 5931 CX Tegelen, 077-326 26 00, info@vetebe.nl

Locatie
Gelegen aan één van de hoofdstraten in het centrum van het bruisende Venlo met de Maaskade, cultuur, horeca, winkels en uitgaansgelegenheden op loopafstand. Ook ligt deze woning dicht bij voorzieningen zoals een supermarkt en basisschool. Het treinstation is op slechts 650 meter afstand. Betaald parkeren is mogelijk via een vergunningstelsel.

 

Grote Kerkstraat 19a - VenloGrote Kerkstraat 19a - VenloGrote Kerkstraat 19a - VenloGrote Kerkstraat 19a - VenloGrote Kerkstraat 19a - VenloGrote Kerkstraat 19a - VenloGrote Kerkstraat 19a - VenloGrote Kerkstraat 19a - VenloGrote Kerkstraat 19a - VenloGrote Kerkstraat 19a - VenloGrote Kerkstraat 19a - VenloGrote Kerkstraat 19a - VenloGrote Kerkstraat 19a - VenloGrote Kerkstraat 19a - VenloGrote Kerkstraat 19a - VenloGrote Kerkstraat 19a - VenloGrote Kerkstraat 19a - VenloGrote Kerkstraat 19a - VenloGrote Kerkstraat 19a - VenloGrote Kerkstraat 19a - VenloGrote Kerkstraat 19a - VenloGrote Kerkstraat 19a - VenloGrote Kerkstraat 19a - VenloGrote Kerkstraat 19a - VenloGrote Kerkstraat 19a - VenloGrote Kerkstraat 19a - VenloGrote Kerkstraat 19a - Venlo


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.