Heuvel 2 F - Lieshout

Lieshout

TYPE

Monument

KAMERS

3

LOCATIE

Lieshout
Adres: Heuvel 2 F
Vraagprijs: 500.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 2023
Ligging: aan rustige weg, in centrum
Oppervlakte: 118 m²

VOOR EEN SNELLE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO MET AFLEVERING CATO TV!!!

5 KWALITEITEN VAN DIT LUXUEUZE EN NIEUWE APPARTEMENT – ENERGIELABEL A !! – MET LIFT, BALKON OP ZUIDEN, GEBRUIK VAN TWEETAL PARKEERPLAATSEN EN EIGEN BERGING

1. Energielabel A en direct te bewonen!
Recent nieuw opgeleverd, in een tijdloze en gewilde new classic luxury style met circa 3.00 meter hoge plafonds, vele en hoge raampartijen aan drie zijden in combinatie met lange zichtlijnen.

2. Hoogwaardig afwerkingsniveau
Voorzien van gladde stucwerk plafonds met inbouwspots, gladde stucwerk wanden met hoge witte plinten (geheel is reeds compleet getext en geschilderd) duurzame pvc vloerafwerking met houtnerf en geheel uitgevoerd met vloerverwarming.

3. Comfortabele luxe
Inclusief eigentijdse, moderne leefkeuken met alle inbouwapparatuur aan de voorzijde en inclusief luxe badkamer met wastafelmeubel en inloopdouche.

4. Historische charme
Comfortabel wonen midden in het dorpscentrum, in het voormalige gemeentehuis met authentieke dubbele bordestrappenpartij en met behoud van vele karakteristieke elementen.

5. Centraal
Op loopafstand van alle dagelijkse winkelvoorzieningen (bakker, slager, supermarkt, drogisterij, café, huisarts en tandarts,) vele sportvoorzieningen nabij en op circa 15 autominuten van zowel NS station Eindhoven als NS Station Helmond, met snelle aansluitingen naar de uitvalswegen.

BOUWKENMERKEN

Woonoppervlakte: circa 118 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte (balkon): circa 11 m²
Oppervlakte externe bergruimte (berging): circa 5 m²
Totale oppervlakte: circa 134 m²
Inhoud appartement: circa 430 m³
Servicekosten: € 164,- per maand

INTRODUCTIE

Dit voormalige gemeentehuis (1951), gebouwd op de oorspronkelijke plek van het Lieshoutse raadhuis (1776), is recent middels herontwikkeling aan de binnenzijde volledig vernieuwd en recent opgeleverd. Met behoud van de vele authentieke elementen is het geheel opgedeeld in tien appartementen, waarvan 4 appartementen met tuin op de begane grond, 2 appartementen met balkon op de eerste verdieping en 4 appartementen op de tweede verdieping onder de kap. Het geheel heeft een cultuurhistorisch waardevol aanzicht en blijft middels deze herontwikkeling behouden.

Dit levensloopbestendige appartement is gelegen op de eerste verdieping aan de rechterzijde van het gebouw. Zowel via de personenlift op de begane grond als via de fraaie authentieke dubbele trappenpartij aan de buitengevel van het complex, is deze verdieping met de voordeuren van twee appartementen te bereiken.

Het appartement is gesitueerd over de volledige diepte van het gebouw van circa 12 meter. De plafonds zijn opvallend met een hoogte van ruim 3.00 meter. Er zijn veel hoge raampartijen (hardhouten kozijnen met onderhoudsvrije draai-kiepramen en HR++ glas) aan drie zijden van het appartement. Zowel aan de voorgevel als aan de zijgevel als ook aan de achtergevel bieden deze raampartijen optimaal daglicht als ook fraai uitzicht over het dorpsplein van Lieshout. Vanuit de woonkamer is het balkon te bereiken dat nagenoeg op het zuiden is gelegen.

DUURZAAMHEID

Het appartement heeft een energielabel A. Alle draai-kiepramen zijn van aluminium met HR++ isolatieglas dat ook geluidwerend is. De authentieke natuurstenen vensterbanken zijn behouden gebleven. Aan de zonzijde – achter en rechts – zijn de ramen voorzien van zonwerende folie.

De dikke muren zijn uitgevoerd met spouwisolatie. Het appartement is voorzien van een zuinige cv-combi-ketel (HR, 2022) en de gehele vloer is uitgevoerd met vloerverwarming.

INDELING

Op de eerste verdieping zijn slechts twee appartementen gesitueerd aan weerszijden van de centrale hal met originele herdenkingsplaquette.

Deze etage is van buiten bereikbaar via de dubbele deuren bovenaan de statige en authentieke bordestrap – waar heel wat mooie trouwfoto’s zijn gemaakt – als ook via de voordeur op de begane grond. In deze centrale hal komen zowel de glazen personenlift uit als de open houten binnentrap voor de bewoners van de tweede verdieping.

Bij het appartement behoren een tweetal parkeerplaatsen op een nabijgelegen terrein met slagboom even verderop. Het gebruik hiervan is om-niet, hetgeen inhoudt dat u zonder kosten, hier onbeperkt gebruik van kunt maken.

Appartement 2F – woonvleugel

Het appartement is instapklaar, dat wil zeggen inclusief lichte dorpelloze pvc vloerafwerking, in lichte neutrale kleur, getexte gladde stucwerk wand- en plafondafwerking als ook inclusief complete luxe keuken en badkamer. Het geheel geeft direct bij binnenkomst een huiselijk en heerlijk gevoel van thuiskomen. De voordeur met spionnetje, geeft toegang tot de diepe en brede ontvangsthal met meteen links het tot plafond betegelde toilet met vrijhangend closet en fontein.

De gecombineerde woonkamer met aansluitend woonkeuken – met halfopen doorgang – zijn samen goed voor circa 67 vierkante meter. Deze woonvleugel is over de volle diepte van het gebouw van circa 12 meter en heeft met zes grote ramen én een brede balkondeur in drie gevels, volop licht en zicht. Oftewel optimaal daglicht en lange, ruimtelijke zichtlijnen.

De verbinding tussen de twee ruimtes is halfopen en geeft een natuurlijke scheiding van functies. Deze doorgang leent zich ook fraai voor een ensuite met bijvoorbeeld plafondhoge dubbele taatsdeuren. Aan de zonzijde is direct toegang tot het diepe en brede balkon aan de achtergevel.

Borrelen, eten en fijn samenzijn met familie en vrienden, kan gezellig in de riante leefkeuken aan de voorzijde met fraai uitzicht op de voormalige brink met kiosk en de volwassen leilindes. Daar heeft de riante keuken alle ruimte voor een grote en gezellige eettafel met veel stoelen.

De strakke en matzwarte keuken is uitgerust met een lang werkblad in kunststof en inbouwapparatuur: vaatwasser, inductie-kookplaat met rvs-afzuigkap, koel-vriescombinatie en combi-oven. Opzij van het lange aanrecht is de cv-installatie toegankelijk en toch fraai uit het zicht weggewerkt met bergruimte eronder.

Appartement 2F – slaapvleugel

Vanuit de ontvangsthal is links de deur naar ouderslaapkamer 1 van circa 20 vierkante meter met twee hoge ramen in de achtergevel. Ernaast ligt slaap-/werkkamer 2 met eveneens een groot raam op de zonzijde. Deze kamer is (ook) bijzonder geschikt als gastenkamer of thuiskantoor.

Vanuit de hal is er tevens toegang tot ruime, complete en luxe badkamer welke is voorzien van een inloopdouche met glazen douchewand en thermostaatkraan. Het geheel is voorzien van een extra breed, zwart wandmeubel, uitgevoerd met twee wastafels met eenhendelkranen, twee spiegelkasten en volop bergruimte in de kasten aan weerszijden.

Links in de badkamer is een aparte ruimte met een extra wandkast, aansluitingen voor de wasapparatuur, installatie voor de vloerverwarming en de mechanische ventilatie. Middels het plaatsen van een schuifwand, is deze nis op eenvoudige wijze af te sluiten als was-/bergruimte.

LOCATIE EN UITZICHT

Het appartement kijkt vrij en charmant uit op oude Lieshoutse gevels, de statige leilindes en het dorpsplein aan de Heuvel, dé centrumlocatie van Lieshout.

Van oorsprong was de Heuvel een driehoekige brink, waar eeuwen geleden de boeren hun vee verzamelden om naar gemeenschappelijke weidegronden te gaan.

Anno nu is de Heuvel een authentiek dorpsplein met buurtbushalte, voormalig gemeentehuis, horeca en de weekmarkt. Het levendige dorpshart is nog steeds een driehoekig plein met muziekkiosk, antieke ANWB-wegwijzer en waterpomp.

De gemeente is momenteel volop bezig en in overleg om de Heuvel te ontwikkelen tot een gastvrije, verkeersluwe en met name vergroende ontmoetingsplaats. Ook zijn er plannen om het tegenover gelegen voormalige Rabobank gebouw te vervangen door een object dat beter in het geheel zal passen.

Aan de achterzijde kijken ramen en balkon uit richting parkeerplaatsen, woonzorgcentrum, woningen en nog verder Bavaria; op het binnenterrein achter de bergingen worden mogelijk nog twee patiowoningen met halve opbouw gerealiseerd.

LIESHOUT EN OMGEVING

Lieshout is een voormalige heerlijkheid in de Bossche Meierij. Samen met Mariahout was het een zelfstandige gemeente, die in 1997 opging in de nieuwe gemeente Laarbeek, samen met Aarle-Rixtel en Beek en Donk. Het dorp ligt centraal ten opzichte van Son en Breugel, Nuenen, Helmond en Eindhoven, met al hun cultuur en voorzieningen, die makkelijk bereikbaar zijn.

Het dorp telt een achttal rijksmonumenten, zoals enkele boerderijen en windmolens (De Leest en Vogelenzang). Ook heeft Lieshout volop sportgelegenheden en een rijk verenigingsleven.

Het dorp is sinds 1719 onlosmakelijk verbonden met de koninklijke brouwerij Bavaria en het familie- en moederbedrijf Royal Swinkels Family Brewers.

In en vanuit Lieshout is het prachtig wandelen, fietsen en mountainbiken. Het Wilhelminakanaal in het zuiden heeft een fietspad, terwijl rond de Goorloop in het oosten natuur is ontwikkeld. Naar Gerwen en Van Gogh-dorp Nuenen, bij woon- en villabos Molenheide, ligt Brabants Landschap natuurgebied Ruweeuwsels.

VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE VERKOOPDOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!!

Heuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - LieshoutHeuvel 2 F - Lieshout


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.