Hogestraat 30 - Heerewaarden

Heerewaarden

TYPE

Monument

KAMERS

12

LOCATIE

Heerewaarden
Adres: Hogestraat 30
Vraagprijs: 749.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1879
Ligging: aan rustige weg, in centrum
Oppervlakte: 423 m²

Op historische locatie staat op korte afstand van de Maas deze monumentale 19e eeuwse herenboerderij met diepe tuin op het westen. Door de gemengde bestemming leent het imposante pand zich uitstekend voor wonen en werken.

Lange gang, woonkamer met dubbele tuindeuren, bibliotheek en houtkachel, eetkamer met fraai ornamentenplafond, marmeren schouw en binnenluiken, compleet ingerichte woonkeuken, vier slaapkamers, compleet ingerichte badkamer en een bijkeuken op de begane grond.
Vijf Slaapkamers, Twee badkamers en riante multifunctionele ruimte (62 m²) op de eerste verdieping.

Inhoud woning: 1944 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 423 m²
Perceeloppervlak: 1.400 m²
Bouwjaar: 1879

Heerewaarden ligt midden in het rivierenlandschap op 10 autominuten van de snelwegen A2 en A15 op de plek waar de Maas en de Waal elkaar bijna raken en waar het nog écht donker wordt. Momenteel wordt het rivierengebied rondom Heerewaarden heringericht in het kader van het Natuurontwikkelingsproject Fort Sint Andries, dat beoogt de uiterwaarden weer terug te geven aan de natuur. In het gebied komen steeds meer wandel- en fietsroutes. Er is een openbare basisschool. Er is een actief en gevarieerd verenigingsleven voor jong en oud. Aan de overkant van de Maas (5 minuten varen vanaf het haventje) bevindt zich recreatiegebied ‘De Lithse Ham’ met een aantal plassen en vele strandjes. Rondom Heerewaarden zijn vele struinroutes die door weilanden, de uiterwaarden en over strandjes leidt. Het dorp Heerewaarden telt 1.400 inwoners en is zeer geliefd bij mensen die ruimte en vrijheid zoeken, zoals kunstenaars, natuurliefhebbers en levensgenieters.

Indeling begane grond:
Een hardstenen trap leidt naar de overdekte entree met originele dubbele voordeur die toegang geeft tot de lange gang.
De lange gang biedt toegang tot de woonkamer en eetkamer aan de voorzijde van de woning. De woonkamer ligt aan de linkerzijde van het voorhuis en beschikt over een houtkachel, een vaste hoekkast en een ingebouwde bibliotheek met fraaie 19e eeuwse paneeldeuren. Het 3,50 meter hoge plafond en de hoge ramen zorgen voor een ruimtelijk gevoel. Aan de rechterzijde van de gang is de eetkamer met een hoog monumentaal plafond met fraai ornament. De hoge ramen zijn voorzien van binnenluiken en er is een natuurstenen schouw. De vloer van zowel de woonkamer als de eetkamer is voorzien van brede originele grenen delen. Beide ruimtes zijn voorzien van een warmtepomp. Vanuit de eetkamer is via een zijgang de woonkeuken bereikbaar. Aan deze zijgang met buitendeur grenst de kelderentree. De droge kelder heeft een hoogte van 1.80 m en leent zich uitstekend voor de opslag van wijn.
De woonkeuken ligt centraal in het pand en is ingericht met een ambachtelijk gemaakt keukenmeubel voorzien van hardstenen werkblad. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur en onder de schouw prijkt een fraai Rayburn fornuis. Ook in deze ruimte is een warmtepomp aanwezig. Vanuit de keuken is het achterhuis te bereiken.
DeHier bevinden zich vier slaapkamers en een compleet ingerichte badkamer. In één van de slaapkamers zijn dubbele deuren naar de tuin en ook via de bijkeuken is de tuin bereikbaar.

Indeling 1e verdieping:
Via de 19e eeuwse trappartij is de overloop te bereiken. Aan de overloop grenzen drie slaapkamers , de 2e badkamer en een portaal dat toegang biedt tot de bevloerde doch ongeïsoleerde zolder boven het voorhuis en de vertrekken in het geïsoleerde achterhuis. De badkamer is ingericht met een ligbad, wastafel en toilet.
In het achterhuis liggen nog drie slaapkamers en de 3e badkamer. Twee slaapkamers zijn voorzien van een Velux dakvenster, terwijl de 3e slaapkamer is voorzien van een dakkapel. De badkamer bij deze slaapkamers is ingericht met een douchecabine, een toilet en een houten wastafelmeubel met twee waskommen. Aan de achterzijde ligt de multifunctionele groepsruimte ruimte van ruim 60 m² onder de 4.35 meter hoge geïsoleerde kap. Drie grote dakvensters en een glaspui onder de Geldersche overstek zorgen voor optimale lichtinval. Deze ruimte wordt verwarmd middels een warmtepomp. De multifunctionele ruimte is eveneens via een trapopgang onder de overstek te bereiken. De vloeren van de vertrekken in het achterhuis zijn alle belegd met grenen delen. De wanden en de kap van het achterhuis zijn gestukadoord.

Bijzonderheden:
Het achterhuis, dat voorheen in gebruik is geweest als boerderij, dateert vermoedelijk uit de 17e eeuw. In 1879 is het voorhuis gerealiseerd, waardoor het geheel de allure heeft gekregen van een herenboerderij. Sinds 1992 is het pand geplaatst op de gemeentelijke monumentenlijst. Vele neoclassicistische details uit 1879 zijn nog bewaard gebleven, waaronder de schuiframen, binnenluiken, paneeldeuren met rijk betimmerde architraven, de bibliotheekwand in de woonkamer, het stucplafond in de eetkamer, de dubbele voordeur met deurroosters en twee-ruits getoogd bovenlicht, de rozetankers, de 19e eeuwse trappartij en het fraaie hek naar de oprit rechts van de woning. Het achterhuis is medio jaren ’90 onder architectuur verbouwd door het Biologische Bouw Collectief.
Er zijn 46 zonnepanelen die per jaar ongeveer 11000 kWh opwekken. Er is een oplaadpunt aanwezig voor een elektrische auto. De woning wordt verwarmd middels 2 Remeha ketels uit 2017. Verder zijn er 4 warmtepompen aanwezig die zomers ook als airconditioning kunnen worden gebruikt. Het pand is voorzien van een camerasysteem met continue registratie. In het pand zijn 18 gekoppelde rookmelders.
Van het pand is door de Monumentenwacht Gelderland een uitgebreid inspectierapport opgemaakt. Het rapport is uiteraard voor u ter inzage.
De tuin is ingericht met rijk bloeiende borders met vaste planten, kruidachtige gewassen en heesters. In de tuin zijn verschillende volwassen bomen te vinden, waaronder een zeer oude perenboom. De Geldersche overstek aan de achterzijde biedt een heerlijk terras onder de entresol, waar het realiseren van een buitenkeuken ook tot de mogelijkheden behoort. Het pand, dat de afgelopen jaren in gebruik is geweest als gezinshuis, leent zich uitstekend voor een combinatie van woon/werkruimte, praktijkruimte, studio en yoga- meditatiebijeenkomsten. Door de hoeveelheid slaapkamers en de drie badkamers biedt het pand ook mogelijkheden tot realisatie van bijvoorbeeld een bed & breakfast. Het bestemmingsplan staat uiteenlopende bedrijfsactiviteiten toe.

Hogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - HeerewaardenHogestraat 30 - Heerewaarden


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.