Hoogeindseweg 20 - Oost West En Middelbeers

Oost West En Middelbeers

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Oost West En Middelbeers
Adres: Hoogeindseweg 20
Vraagprijs: 795.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1896
Ligging: vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom
Oppervlakte: 178 m²

Karaktervolle authentieke woonboerderij, met een prachtige groene ligging in het buitengebied van Oostelbeers waar al uw woondromen waarheid kunnen worden! Dit gemeentelijk monument is altijd met veel liefde bewoond en is op zoek naar een nieuwe eigenaar die dit voort kan gaan zetten. De woning bevat nog veel authentieke elementen en ademt de sfeer van vroeger. Door dit als nieuwe eigenaar te combineren met een stukje modernisering kan hier de prachtige woonboerderij van weleer in ere worden hersteld.

De ligging in het buitengebied van Oostelbeers is werkelijk genieten voor de buitenmens. In de nabije omgeving zijn vele landerijen gelegen, terwijl de dorpskern van Oostelbeers op loopafstand bereikbaar is. Het pittoreske centrum van Oirschot is ook binnen enkele autominuten afstand te bereiken. In Oirschot zijn alle voorzieningen voorhanden; supermarkten, winkels, scholen en huisartsen. Uitvalswegen naar bijvoorbeeld Eindhoven en Tilburg zijn binnen handbereik.

Bouwjaar: 1896
Inhoud: ca. 1.150 m³
Woonoppervlakte: ca. 178 m²
Overige inpandige ruimte: ca. 145 m²
Externe bergruimte: ca. 28 m²
Verwarming: cv-ketel, houtkachel
Bijzonderheden: het betreft een gemeentelijk monument.

Indeling:
Begane grond
Entree van de woning met authentieke voordeur met detailelement in het bovenlicht en klassieke trekbel. De voordeur komt direct uit in de woonkamer met eethoek en sfeervolle houtkachel. Op de vloer liggen rood/bruine plavuizen, passend bij de boerderijstijl. Ook de balken zijn hier overal mooi in het zicht gelaten. Een praktische toevoeging in deze ruimte is de meterkast. Vanuit de woonkamer is er toegang tot zowel de kelderruimte als de opkamer.

Aansluitend aan de woonkamer is de keuken gelegen. Deze ruimte biedt plaats aan een eenvoudig, vermoedelijk origineel, keukenblok met gootsteen en elektrische kookplaat. De ramen met roedeverdeling geven uitzicht op de achtertuin.

Terug in de woonkamer is via dubbele deuren een tuinkamer te betreden. Deze later gerealiseerde afgesloten overkapping met veel glas, is een heerlijke plek om het buitenleven te combineren met het behaaglijke van een droge plek met houtkachel. Via een schuifpui komt u uit in de tuin maar daarover later meer.

Naast de woonkamer is nog een tweede zitkamer gelegen. Deze kamer ademt de sfeer van vroeger met de nog aanwezige plattebuiskachel (gaat mee), aangesloten op de houtkachel in de woonkamer. De oppervlakte van deze kamer maakt verschillende doeleinden mogelijk. Zo kan de ruimte ideaal gebruikt worden als een tweede woonkamer, maar ook bijvoorbeeld een werkkamer of zelfs een slaapkamer behoren tot de mogelijkheden.

Aan de andere zijde van de woning is, vanuit de eethoek in de woonkamer, de slaapvleugel gelegen. Hier bevinden zich drie slaapkamers, de badkamer en een inpandige berging met toegang tot de zolderverdieping.

Slaapkamer 1 is de grootste slaapkamer en is voorzien van een houten vloer. Ook deze kamer kijkt middels ramen met roedeverdeling uit op de achtertuin.
De slaapkamers 2 en 3 zijn met elkaar verbonden, hebben beide een vaste wastafel en zijn voorzien van een houten vloer. Slaapkamer 2 heeft daarnaast ook nog een vaste inbouwkast.

De eenvoudige badkamer biedt plaats aan een ligbad, douchehoek, toilet en de aansluiting voor de wasmachine. Ook op de badkamer zijn dezelfde rood/bruine plavuizen gelegen als in de woonkamer. Mooi detail is de boerendeur, te openen in twee delen.

Tegenover de badkamer is een inpandige bergruimte gelegen. Deze komt via een houten schuurdeur uit in de voortuin. Een houten ladder geeft toegang tot de zolderverdieping. Hier is nog een zee aan ruimte beschikbaar. De constructievloer is van hout en de rieten kap met dakspanten is aan de binnenkant volledig zichtbaar. De zolder is momenteel een opbergplaats en biedt ruimte aan de boiler en aan de cv-ketel. Bedenk eens wat voor mogelijkheden er zijn met deze ruimte!

Buitengebeuren
Als de woonboerderij u nog niet volledig heeft overtuigd dan gebeurt dat zeker als u de fantastische buitenruimte ziet. Met een perceel van in totaal meer dan 4.000 m² kunt u het perceel indelen naar eigen wens. Het volledige perceel bestaat uit twee kadastrale nummers waarvan het eerste volledig met een woonbestemming en het tweede perceel met een agrarische bestemming.

Deze lommerrijke tuin is voorzien van prachtige bomen, een moestuin, een ‘wensput’ en kijkt uit over de verstrekkende landerijen in het buitengebied. Op het perceel is daarnaast nog een vrijstaand houten berging (schop) aanwezig, net als een houten paardenstal met aansluitend een paardenbak. Helemaal achteraan het perceel is een weiland gelegen.

Droomt u al weg bij deze mooie plek waar de authentieke woonboerderij en het royale perceel u alle ingrediënten geven tot het creëren van uw eigen woondroom? Laat deze droom dan werkelijkheid worden en plan een bezichtiging in om met eigen ogen te zien wat hier allemaal mogelijk is.

Hoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En MiddelbeersHoogeindseweg 20 - Oost West En Middelbeers


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.