Houtkopersburgwal 19 - Amsterdam

Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

2

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Houtkopersburgwal 19
Vraagprijs: 525.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar:
Ligging: aan water, aan rustige weg, in centrum, in woonwijk, vrij uitzicht
Oppervlakte: 62 m²

Zeer charmant en goed onderhouden appartement van 62 m2 gelegen in het prachtige rijksmonumentale pakhuis De Grote en Kleine Moor. De woning heeft een zeer smaakvolle finish, met een mooie neutrale badkamer, een antraciete keuken voorzien van alle gemakken en comfort, strak gestucte wanden en een fraaie massieve houten vloer door het hele appartement heen. Door de hoekligging is er meer lichtinval waardoor het geheel nog ruimer aanvoelt. De openslaande deuren in de woonkamer geven waanzinnig uitzicht over het vaarwater in het centrum van Amsterdam. Aan de rustige achterzijde bevindt zich nu een zeer royale slaapkamer, die met gemak op te delen is in twee goed formaat slaapkamers.
Dit prachtige complex is gebouwd in de 17e eeuw, maar in 1999 compleet gerenoveerd waarbij de mooie details behouden zijn gebleven, maar hedendaags comfort zoals een lift en een berging op de begane grond wel zijn gerealiseerd. Tevens is de fundering tijdens de renovatie vernieuwd. Het geheel is gelegen op eigen grond.

Indeling:
De woning is gelegen op de tweede verdieping en kent de volgende indeling:

Bereikbaar middels LIFT en trap; Entree, hal, woonkamer gelegen aan de voorzijde, met dubbele openslaande deuren naar het Frans balkon waarvandaan mooi uitzicht is op het vaarwater. Vanwege de hoekligging van de woning is er meer lichtinval dan gebruikelijk. Daardoor komt dit prachtige appartement nog beter tot zijn recht. De antraciete keuken heeft een open opstelling en is voorzien van alle comfort. Door de gehele woning is een fraaie houten vloer gelegd. De ruime slaapkamer is gelegen aan de rustige achterzijde van het appartement. Door het formaat zijn er zeer veel mogelijkheden voor kastenwanden en indelingen. Tevens kan er worden gekozen voor het creëren van twee slaapkamers (zie de alternatieve plattegrond). Vanuit de slaapkamer is er toegang tot de verzorgde badkamer, die is uitgerust met een ligbad, inloopdouche, wastafel en design radiator.
In de hal bevindt zich het separate toilet met wastafel. Hiernaast is de kast waar zich de wasmachine opstelling bevindt en ook de cv ketel.
In de onderbouw bevindt zich nog een berging die als handige opslagplaats kan dienen.

Vereniging van eigenaren:
– De vereniging van eigenaren bestaat uit 9 appartementsrechten en wordt professioneel beheerd door Pro VvE Beheer.
– De servicekosten bedragen thans €182,- per maand.
– Het betreft een gezonde en goed functionerende vve die beschikt over een meerjarenonderhoudsplan.

Bijzonderheden:
– Zeer charmant appartement dat bijzonder goed is onderhouden en zeer smaakvol is afgewerkt.
– Bereikbaar middels LIFT.
– Conform de NEN2580 bedraagt de woonoppervlakte 62,40 m2 voor het appartement.
– Conform de NEN2580 bedraagt de oppervlakte van de berging 3,43 m2.
– Zeer verzorgd appartement voorzien van een mooie open woonkeuken en een nette badkamer, beide voorzien van alle gemakken en comfort.
– Het gehele appartement is voorzien van een prachtige massieve houten vloer.
– Er is thans een zeer royale slaapkamer aan de achterzijde, echter is die door een simpele aanpassing makkelijk op te verdelen in twee slaapkamers.
– Openslaande deuren naar het Frans balkon vanaf de woonkamer.
– Super leuk uitzicht op het vaarwater van de Houtkopersburgwal en de Oude Schans.
– Gelegen in een zeer charmant pakhuis die gebouwd is in de 17e eeuw. In 1999 is het pakhuis volledig gerenoveerd waarbij ook de fundering is vernieuwd. Het appartement beschikt nog over de charmante balklagen in het plafond.
– Het appartement is geheel voorzien van dubbele beglazing.
– Het betreft een Rijksmonument gelegen op eigen grond.
– Op een steenworp afstand gelegen van het historische en levendige centrum van Amsterdam, doch op een rustige verborgen plek in de binnenstad omringd door vaarwater.
– Kadastraal bekend Gemeente Amsterdam sectie P nummer 3414 index 8.

Omgeving en bereikbaarheid:
Deze leuke woning is gelegen in hartje Amsterdam en is omgeven door de Plantagebuurt, de bruisende Nieuwmarkt, het Waterlooplein, het Oosterdok en het IJ. Gezien de zeer centrale ligging in de stad zijn talrijke voorzieningen binnen luttele minuten loopafstand. Op 3 minuten lopen van de woning bevinden zich de winkels van de Jodenbreestraat met een grote Albert Heijn (7 dagen per week open). In de directe omgeving is een groot aanbod van eetgelegenheden en cafés te vinden met als hoogtepunt het uitgaansgebied Nieuwmarkt met talrijke horecagelegenheden (circa 5 minuten lopen). Ook de Stopera, Hermitage, het Waterlooplein, Artis, de Utrechtsestraat en het Rembrandtplein bevinden zich op loopafstand.

In de directe omgeving van de Houtkopersburgwal liggen de Valkenburgerstraat en de Weesperstraat/Wibautstraat. Via deze uitvalswegen kunt u met de auto in korte tijd binnen en buiten de stad komen. Op korte loopafstand bevinden zich twee grote parkeergarages, te weten: de Waterloopleingarage onder de Albert Heijn op de Jodenbreestraat en de garage Markenhoven op de Anne Frankstraat. Een reguliere parkeervergunning is uiteraard aan te vragen. Voor actuele wachttijden verwijzen wij u naar de website van de gemeente Amsterdam.

Metro, tram en busverbindingen bevinden zich op enkele minuten lopen, het Centraal Station is op 10 minuten loopafstand.

Oplevering
De oplevering zal plaatsvinden in overleg.

English translation;

Very charming and well maintained apartment of 62 m2 located in the beautiful national monumental warehouse De Grote en Kleine Moor. The apartment has a very tasteful finish, with a beautiful neutral bathroom, an anthracite kitchen equipped with all conveniences and comforts, tightly plastered walls and a beautiful solid wood floor throughout the apartment. Due to the corner location, there is more light which makes the whole place feel even more spacious. The French doors in the living room give insane views of the canal in the center of Amsterdam. At the quiet rear is now a very spacious bedroom, which can easily be divided into two good sized bedrooms.
This beautiful complex was built in the 17th century, but completely renovated in 1999 whereby the beautiful details have been preserved, but contemporary comforts such as an elevator and a storage room on the first floor have been realized. Also, the foundation was renewed during the renovation. The property is located on private land.

Layout:
The property is located on the second floor and has the following layout:

Accessible by elevator and stairs, entrance hall, living room located at the front, with double doors to the French balcony from where there is a beautiful view of the water. Because of the corner location of the house there is more light than usual. This makes this beautiful apartment even better. The anthracite kitchen has an open arrangement and is equipped with all comforts. Throughout the house is a beautiful wooden floor laid. The spacious bedroom is located at the quiet rear of the apartment. Due to its size, there are very many possibilities for closet walls and layouts. You can also choose to create two bedrooms (see the alternative floor plan). From the bedroom there is access to the well-kept bathroom, which is equipped with a bathtub, walk-in shower, sink and design radiator.
In the hall is the separate toilet with sink. Next to it is the closet where the washing machine is located and also the central heating boiler.
In the basement there is another storage room that can serve as a convenient storage place.

Owners association:
– The owners association consists of 9 apartment rights and is professionally managed by Pro VvE Beheer.
– The service costs are currently €182,- per month.
– It is a healthy and well-functioning association that has a multi-year maintenance plan.

Specifics:
– Very charming apartment that is very well maintained and very tastefully finished.
– Accessible by LIFT.
– According to the NEN2580 the living area is 62.40 m2 for the apartment.
– According to the NEN2580, the area of the storage room is 3.43 m2.
– Very well maintained apartment with a beautiful open kitchen and a neat bathroom, both equipped with all comforts.
– The entire apartment has a beautiful solid wooden floor.
– There is currently a very spacious bedroom at the rear, however, by a simple adjustment is easily divided into two bedrooms.
– Opening doors to the French balcony from the living room.
– Super nice view of the waterways of the Houtkopersburgwal and the Oude Schans.
– Located in a very charming warehouse built in the 17th century. In 1999 the warehouse was completely renovated where the foundation was also renewed. The apartment still has the charming beams in the ceiling.
– The apartment is fully double glazed.
– It is a national monument located on private land.
– A stone’s throw from the historic and lively center of Amsterdam, yet in a quiet hidden place in the city surrounded by water.
– Kadastraal bekend Gemeente Amsterdam sectie P number 3414 index 8.

Surroundings and accessibility:
This nice house is located in the heart of Amsterdam and is surrounded by the Plantage neighborhood, the bustling Nieuwmarkt, Waterlooplein, Oosterdok and IJ. Given its very central location in the city, numerous amenities are within mere minutes walking distance. A 3-minute walk from the house are the stores of the Jodenbreestraat with a large Albert Heijn (open 7 days a week). In the immediate vicinity is a wide range of eateries and cafes, culminating in the nightlife area Nieuwmarkt with numerous catering establishments (about 5 minutes walk). The Stopera, Hermitage, Waterlooplein, Artis, Utrechtsestraat and Rembrandtplein are also within walking distance.

In the immediate vicinity of Houtkopersburgwal are the Valkenburgerstraat and Weesperstraat/Wibautstraat. Via these arterial roads you can get in and out of the city by car in a short time. Within short walking distance are two large parking garages, namely: the Waterloopleingarage under the Albert Heijn on Jodenbreestraat and the Markenhoven garage on Anne Frankstraat. A regular parking permit can of course be applied for. For current waiting times, please refer to the website of the City of Amsterdam.

Metro, streetcar and bus connections are a few minutes’ walk away, Central Station is a 10-minute walk away.

Delivery
The delivery will take place in consultation.

Houtkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - AmsterdamHoutkopersburgwal 19 - Amsterdam


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.