Keizersgracht 395 - Amsterdam

Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Keizersgracht 395
Vraagprijs: 2.200.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1790
Ligging: aan water, in centrum, aan vaarwater
Oppervlakte: 282 m²

Een veelbelovend, licht en onderscheidend casco appartement van 282 m², verdeeld over een souterrain, bel-etage en entresol. Er is een diepe zonnige tuin op het oosten met achterin een tuinhuis. Het appartement is gelegen in een rijksmonument op eigen grond, de fundering is vernieuwd en er is een mogelijkheid voor een interne lift. De tuin heeft een diepte 20 meter, het tuinhuis is 20 m² groot en heeft een vier-seizoenen-pui. Een appartement met veel mogelijkheden op een unieke locatie in het Centrum van Amsterdam.

Rondleiding
Het appartement is volledig casco en biedt verschillende mogelijkheden voor de indeling van het souterrain, de beletage en de entresol op de eerste verdieping:

Beletage
De beletage is ruim en hoog en geniet van prachtige lichtinval dankzij de twee grote ramen aan de gracht. Het oppervlak van deze etage is bijna 100 m², via een nette centrale hal is de voordeur bereikbaar. De indeling van deze verdieping is nog vrij in te delen. Eén mogelijke optie is om achter een ruime slaapkamer en een badkamer te creëren. Bij de entree is ruimte voor de garderobe en een gastentoilet en voor de living is de grachtzijde uitermate geschikt.

Entresol
De entresol met een hoogte van meer dan drie meter is aan de rustige achterzijde en beslaat meer dan 40 m² en biedt voldoende ruimte voor twee kinderslaapkamers en een badkamer. Deze ruimte is tevens uitstekend geschikt als atelier.

Souterrain
Het souterrain heeft een oppervlakte van circa 125 m² en is toegankelijk via twee ingangen vanaf de gracht. Een logische indeling voor het souterrain zou zijn om aan de tuinzijde een grote woonkeuken te creëren, waar de openslaande deuren zijn. In het middengedeelte kan ruimte worden gereserveerd voor technische voorzieningen en een wasruimte. Ook is er plaats voor bijvoorbeeld een kantoor en badkamer. Aan de voorzijde blijft dan een ruime kamer over die geschikt is als atelier of slaapkamer met eigen toegang.

Tuin
Met een opmerkelijke diepte van 20 meter, is de tuin een ware zeldzaamheid in Amsterdam. De tuin wordt omzoomd door een prachtige haag en aan de achterzijde bevindt zich een tuinhuis met vouwdeuren. Dankzij de ruime afmetingen geniet de tuin van vroege ochtend tot in de middag van veel zonlicht.

Omgeving
Het appartement bevindt zich aan één van de mooiste grachten van Amsterdam, midden in de Jordaan, aan de rand van de populaire ‘Negen Straatjes’. De ‘Negen Straatjes’ is een schilderachtig winkelgebied en kenmerkt zich door een verscheidenheid aan boetiekjes, cafés en gezellige restaurants.
Ook zijn hier verfijnde delicatessenwinkels te vinden, denk aan Chocolaterie Pompadour met haar prachtige taartjes, Gerda’s Bloemen of De Kaaskamer. De Westerkerk, diverse musea en het Vondelpark bevinden zich op loopafstand.

Bijzonderheden
• Gebruiksoppervlakte wonen circa 282 m²
• Tuin gelegen op het oosten van circa 96 m² met veel zon en tuinhuis
• Gelegen op eigen grond
• Thans in casco staat
• Servicekosten VvE PM
• Fundering vernieuwd
• Rijksmonument Onderdeel Unesco Erfgoed
• Rijks beschermd stadsgezicht
• Onderdeel UNESCO Werelderfgoed

Keizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - AmsterdamKeizersgracht 395 - Amsterdam


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.