Kerkstraat 2 - Blokzijl

Blokzijl

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Blokzijl
Adres: Kerkstraat 2 8356 DP BLOKZIJL
Huurprijs: € 1.625
Bouwvorm: bestaande bouw
Oppervlakte: 128 m2
Oppervlakte perceel: 132 m2
Leven in een monumentaal pand met het comfort van nu. Dit 17de-eeuwse huis met maar liefst 3 slaapkamers, een grote zolder en een kelder biedt veel leefruimte, licht en mogelijkheden.

Het huis heeft de façade, sfeer en details van vroegere tijden terwijl het klaar is voor de toekomst; het is volledig van het gas af en heeft een warmtepomp en zonnepanelen. Kerkstraat 2 is een ideale woning voor gezinnen, en evengoed heeft het de ruimte om vanuit huis te kunnen werken.
Deze historische woning in het centrum van het pittoreske Blokzijl kunt u zo betrekken. U hoeft alleen nog even te kiezen via welke entree u deze karakteristieke woning binnengaat: neemt u de deur aan de kant van het haventje of die aan het plein.

Indeling
Kerkstraat 2 bestaat uit twee samengevoegde huizen op de hoek van de Kerkstraat en het schilderachtige haventje van Blokzijl. Om die reden heeft de woning twee ‘voordeuren’. De deur aan de Kerkstraat is de werkelijke entree, de deur aan de Zeedijk biedt toegang tot de grote kelder. Het pand heeft twee woonlagen plus een ruime zolder en een kelder die zowel van binnenuit als van buitenaf te betreden is (een fiets kan bijvoorbeeld zo de kelder in gereden worden). Het huis heeft veel bergruimte en er is bovendien een zonnige afgesloten patio.

Begane grond
Via de entree aan de Kerkstraat stapt u binnen in de lichte en ruime voorkamer van zo’n 11 m². Deze ruimte kan voor veel doeleinden gebruikt worden; denk bijvoorbeeld aan een garderobe, een speel- / werkkamer of aan de stalling van een kinderwagen of andere spullen die doorgaans niet in een woonkamer staan. In deze ruimte is ook het toilet te vinden én de trap naar de kelder van nog eens 17 m², waar tevens van buitenaf (Zeedijk) de toegang toe is. Deze ruimte kan dienen als opslag, maar is ook een prima plek om de fietsen in te rijden en te stallen.

De iets hoger gelegen woonkamer (23 m²) is via drie brede houten traptreden te bereiken en wordt gekenmerkt door de prachtige zwarte schouw, het balkenplafond en het uitzicht op de haven van Blokzijl. Zowel in deze ‘achterkamer’ als in de voorkamer ligt een stevige houten vloer. Via deze kamer is de stadstuin te bereiken. De hoge kamers en grote ramen met roeden op de begane grond zorgen voor veel natuurlijk lichtinval.
Zowel via de voor- als de achterkamer is toegang tot de – ook weer – zeer lichte en ruime keuken. Van deze 20 m² is met weinig moeite een heuse woonkeuken te maken; een grote houten tafel met comfortabele stoelen zou hier niet misstaan. En net zoals bij alle ruimtes op de begane grond is hier sprake van veel natuurlijk licht dankzij de raampartijen aan twee zijden.

Eerste verdieping
De drie treden die de voor- en achterkamer aan elkaar verbinden, vormen tevens het begin van de trap naar de eerste verdieping.
Op deze verdieping zijn drie ruime slaapkamers (2 van 12 m² en 1 van 20 m²) die de sfeervolle tijden van weleer representeren met hun typische groenen paneeldeuren, de robuuste balkenplafonds en witgeschilderde wanden. Ook is hier een moderne badkamer en in een aparte ruimte vindt u het tweede toilet.
De grote overloop biedt overzicht en geeft een ruimtelijke sfeer. Via de houten trap komt u bij de zolder.

Tweede verdieping
Ook op deze verdieping zijn de kenmerken van vroegere tijden duidelijk bewaard gebleven: patrijspoorten, ramen met roeden, stevige houten balken in de kap. Deze zolder met een nieuwe houten vloer, biedt een zee aan ruimte en dus mogelijkheden. Dit is ook de plek waar de installaties staan.
De bovengelegen vliering met minimale stahoogte biedt een zee aan ruimte voor opslag.

Bijzonderheden

  • Monumentaal en zeer karakteristiek pand uit 1666.
  • Een ideale woning om wonen en werken in te combineren.
  • Veel leef-, werk- en opbergruimte in een lichte hoekwoning (twee samengevoegde huizen).
  • Historische elementen en kenmerken zijn behouden gebleven, terwijl alles wat binnen de kaders van een monumentaal pand mogelijk is, is gerealiseerd om het pand te verduurzamen.
  • De woning beschikt onder meer over acht zonnepanelen op het dak, een warmtepomp op de zolder en is volledig van het gas af.
  • Kerkstraat 2 is onlangs volledig gerestaureerd; de afwerking in de woning is zeer goed.
  • LET OP: EVENTUELE BEZICHTIGINGEN WORDEN NA 20 MEI INGEPLAND.

Locatie
Kerkstraat 2 ligt midden in het centrum van het aantrekkelijke en toeristische Blokzijl. De woning heeft uitzicht op het water aan de ene kant en op het sfeervolle plein aan de andere kant. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden en faciliteiten (winkels, restaurants, supermarkt, scholen).
De uitvalswegen naar onder meer Steenwijk en Emmeloord zijn in korte tijd te bereiken.

De plaats in de kop van Overijssel staat niet alleen bekend als een route voor de pleziervaart, het heeft ook een culinaire signatuur, vanwege Michelinsterrestaurant Kaatje aan de Sluis.

Kerkstraat 2 - BlokzijlKerkstraat 2 - BlokzijlKerkstraat 2 - BlokzijlKerkstraat 2 - BlokzijlKerkstraat 2 - BlokzijlKerkstraat 2 - BlokzijlKerkstraat 2 - BlokzijlKerkstraat 2 - BlokzijlKerkstraat 2 - BlokzijlKerkstraat 2 - BlokzijlKerkstraat 2 - BlokzijlKerkstraat 2 - BlokzijlKerkstraat 2 - BlokzijlKerkstraat 2 - BlokzijlKerkstraat 2 - BlokzijlKerkstraat 2 - BlokzijlKerkstraat 2 - BlokzijlKerkstraat 2 - BlokzijlKerkstraat 2 - BlokzijlKerkstraat 2 - BlokzijlKerkstraat 2 - BlokzijlKerkstraat 2 - BlokzijlKerkstraat 2 - BlokzijlKerkstraat 2 - BlokzijlKerkstraat 2 - BlokzijlKerkstraat 2 - BlokzijlKerkstraat 2 - BlokzijlKerkstraat 2 - BlokzijlKerkstraat 2 - Blokzijl


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.