Koningshoeven 63 - Tilburg

Tilburg

TYPE

Monument

KAMERS

LOCATIE

Tilburg
Adres: Koningshoeven 63
Vraagprijs: 1.800.000
Bouwvorm: BESTAANDE_BOUW
Bouwjaar: 1885
Ligging:
Oppervlakte:

“VILLA DENNENHAGHE”
Met genoegen presenteren wij “Villa Dennenhaghe”: een schitterend vrijstaand landhuis met koetshuis, gelegen aan de rand van Tilburg, waar wonen en werken beide is toegestaan.

ALGEMEEN
De voorzijde van deze monumentale villa, met statige oprit, is vanaf de weg goed zichtbaar, terwijl de parkachtige tuin aan de achterzijde absolute privacy biedt. Het object, dat beschikt over 57 are eigen grond, is gebouwd omstreeks het jaar 1850 en vermoedelijk ontworpen door fotograaf-architect Edouard Fremau voor familieleden van Caspar Houben, een bekende Tilburgse fabrikantenfamilie. Veel karakteristieke elementen zijn bewaard gebleven of in de oude staat hersteld, zoals ornamentenplafonds, lambrisering, hardstenen schouwen, prachtige parketvloeren en paneeldeuren.
De villa is gemeentelijk monument.

LIGGING
Het landhuis is gelegen aan een karaktervolle uitvalsweg aan de Zuid-oostzijde van de Stad. Deze lommerrijke weg leidt naar de abdij van Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven, alwaar de trappisten het enige Nederlandse trappistenbier La Trappe brouwen. De bereikbaarheid met eigen vervoer is uitstekend te noemen, vanwege de afrit “Tilburg-Oost”, die zich op enkele honderden meters afstand bevindt. Deze afrit biedt een directe ontsluiting naar de A58 (Eindhoven-Breda-Vlissingen) en de A65 richting ’s-Hertogenbosch. Ook het stadshart is snel en eenvoudig bereikbaar, zowel met eigen vervoer (via de
nabijgelegen Ringbanen) als met openbaar vervoer, gelet op de bushalte tegenover de villa, van waaruit er een rechtstreekse verbinding is met het Centraal NS-station.

DOELGROEP
Wonen in deze prachtige villa, aan de rand van de stad en genieten van de schitterende parktuin. Of werken in één van de prachtige stijlkamers van dit landhuis. Het kan en mag hier allebei en daardoor is het object voor meerdere doelgroepen geschikt: als woning voor particulieren of als kantoor, evt. met showroom voor diverse ondernemers, bijvoorbeeld in de (zakelijke) dienstverlening.

OPPERVLAKTEN
De Villa bestaande uit de kelder, begane grond, eerste- en tweede verdieping, heeft een totale oppervlakte van ca. 500 m2.
Het koetshuis bestaande uit twee verdiepingen en heeft een totale oppervlakte van ca. 180 m2.

BESTEMMING
Volgens het vigerende bestemmingsplan rust er de bestemming “Kantoor” op de locatie. In 2017 is door de Gemeente Tilburg een omgevingsvergunning afgegeven, waardoor de functie “Wonen” nu ook is toegestaan.

VOORZIENINGEN
Het object is voorzien van o.a. de navolgende zaken:
– Bovenste verdieping is voorzien van airco installatie;
– Geheel gerestaureerd en in zeer goede staat;
– Het koetshuis is voorzien van een airco installatie;
– Centrale verwarming middels radiatoren;
– Riante parktuin met vijver;
– Elementen van glas in lood;
– Hout haarden;
– Gescheiden sanitaire voorzieningen.

PARKEREN
Ruim voldoende parkeerplaatsen beschikbaar op eigen terrein.

KOOPSOM
De vraagprijs bedraagt € 1.800.000,= kosten koper.

OPLEVERDATUM
Aanvaarding kan in overleg geschieden.

OVEREENKOMST
Koopakte volgens het NVM-model voor commercieel onroerend goed.

ZEKERHEIDSTELLING
Door koper zal een bankgarantie of waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom gesteld worden, uiterlijk beschikbaar ten tijde van ondertekening van de koopovereenkomst.

NOTARIS
Nader door koper te bepalen.

Een en ander geschiedt onder aanvaarding en uitdrukkelijk voorbehoud goedkeuring eigenaar. Alle door ons verstrekte informatie is geheel vrijblijvend en uitsluitend bestemd voor geadresseerde. Alle gegevens zijn met zorg samengesteld en uit ons inziens betrouwbare bron afkomstig. Ten aanzien van de juistheid ervan kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Koningshoeven 63 - TilburgKoningshoeven 63 - TilburgKoningshoeven 63 - TilburgKoningshoeven 63 - TilburgKoningshoeven 63 - TilburgKoningshoeven 63 - TilburgKoningshoeven 63 - TilburgKoningshoeven 63 - TilburgKoningshoeven 63 - TilburgKoningshoeven 63 - TilburgKoningshoeven 63 - TilburgKoningshoeven 63 - TilburgKoningshoeven 63 - TilburgKoningshoeven 63 - TilburgKoningshoeven 63 - TilburgKoningshoeven 63 - TilburgKoningshoeven 63 - TilburgKoningshoeven 63 - TilburgKoningshoeven 63 - TilburgKoningshoeven 63 - TilburgKoningshoeven 63 - TilburgKoningshoeven 63 - TilburgKoningshoeven 63 - TilburgKoningshoeven 63 - TilburgKoningshoeven 63 - TilburgKoningshoeven 63 - TilburgKoningshoeven 63 - Tilburg


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.