Korevaarstraat 51 - Leiden

Leiden

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Leiden
Adres: Korevaarstraat 51
Vraagprijs: 745.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1930
Ligging: in centrum, vrij uitzicht
Oppervlakte: 177 m²

Markant herenhuis met veel mogelijkheden in het centrum van Leiden

Op de hoek van de Korevaarstraat en Hoefstraat ligt dit karakteristieke, beeldbepalende pand uit 1930 met zijn kenmerkende art deco balkonnetjes. Op de begane grond (met eigen entree) was een winkel gevestigd van ca. 55 m2 met een kleine binnenplaats, waar de afgelopen 25 jaar een gerenommeerde lijstenmaker zijn atelier en winkel had. Deze (winkel-)ruimte wordt thans leeg opgeleverd en is ook te gebruiken als woonruimte. Op de eerste en tweede verdiepingen vinden we een zelfstandige woonruimte van ca. 120 m2 bestaande uit een woonkamer, keuken, kantoor, 2 ruime slaapkamers, een inloop-dressing, een badkamer en een berging.

Tussen de winkelruimte en de woning was oorspronkelijk een trapverbinding, die momenteel is afgesloten, maar eenvoudig kan worden hersteld. Zo kan het pand worden verbouwd tot een zeer ruime woning. De winkelruimte kan uiteraard ook worden verhuurd of de koper kan er zelf een winkel, atelier, praktijkruimte of appartement van maken!

Het pand is recentelijk voorzien van een geheel nieuwe dakbedekking, inclusief isolatie en afgewerkt met titaniumoxide (wit dak), en aldus gereed gemaakt voor de plaatsing van maar liefst ca. 18 zonnepanelen. Daartoe is een luik gemaakt om de toegang tot het dak te verzekeren. Het is mogelijk om aan dit dakluik een vlizotrap te bevestigen. Dit biedt (afhankelijk van vergunningverlening) de mogelijkheid om een schitterend dakterras te realiseren.

Wat de locatie betreft: hier ligt Leiden aan je voeten … Leiden staat bekend om het prachtige historische centrum met de vele grachten waar je kunt genieten op een van de vele terrassen of gewoon heerlijk kunt wandelen. Het centrum van Leiden is niet alleen mooi maar ook erg praktisch omdat vrijwel alle winkels, musea en overige bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar zijn gelegen. Het pand ligt aan de rand van het centrum, met vrijwel rechtstreekse toegang tot de A4. Leiden ligt redelijk centraal in de Randstad en ook met de trein zijn steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag in 20-30 minuten bereikbaar. De kustplaatsen Noordwijk en Katwijk liggen op fietsafstand (minder dan 10 km)!

Naast het prachtige centrum, heeft Leiden geïnvesteerd in de herinrichting van meerdere stadsparken, waaronder het recent geopende ‘Singelpark’, een wandelroute van 6 km lengte langs de singels van Leiden. Het pand kijkt uit op een deel van het ‘Singelpark’, en ook de directe omgeving is recent opnieuw ingericht waardoor er weinig verkeer langskomt (geen bussen, geen doorgaand verkeer).

Indeling: begane grond, entree, voor- en achterkamer van ca. 40 m2, inclusief een originele schouw. Verder een gang, een eenvoudige keukenruimte, een toilet en een kleine binnenplaats met een bergkast.

Eerste verdieping: entree op de begane grond, trappenhuis, overloop. De woonkamer is ruim (ca. 33 m2), licht en sfeervol met o.a. de originele paneeldeuren, veel glas-in-lood, een strak weggewerkte schouw en een deur naar een klein balkon, met een bijzonder aantrekkelijk uitzicht op het park. Ook de erkerramen aan de voorkant en de zijkant dragen bij aan het charmante karakter van het pand, dat geselecteerd werd als gemeentelijk monument vanwege architectuur in de traditie van de Amsterdamse School. Op deze verdieping vinden we ook nog een bureau of slaapkamer, een toilet op de overloop en een eenvoudige keuken.

Tweede verdieping: ruime overloop met aan de voorzijde een ruime berging met CV-opstelling en aansluiting voor wasmachine en droger (hier zit ook het nieuwe luik naar het vernieuwde platte dak) en een dressing-kamer met raam. De slaapkamer aan de voorzijde geeft een fabuleus uitzicht op het Plantsoen en beschikt ook weer over een klein balkon. De ouderslaapkamer aan de achterzijde is ruim en licht en is dankzij de schuine houten kap en de glas-in-lood ramen ook weer bijzonder sfeervol. Een luik in de vloer geeft toegang tot de trap die leidt tot aan de winkel beneden (de toegang is nu dichtgemetseld, maar gemakkelijk open te breken om tot één woning (eventueel annex atelier of praktijkruimte) te komen. De badkamer biedt plaats aan een douche, een wastafel en een toilet. Zowel de badkamer op de tweede als het toilet op de eerste verdieping zijn ingericht in art deco stijl (wastafel, toilet & spoelbak, kranen en raambeslag).

Al met al een zeer veelzijdige, markante en sfeervolle woning; uw bezichtiging zeker waard. Oplevering juli 2024 of eerder in overleg (de bovenwoning is verhuurd tot 1 juli).

Korevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - LeidenKorevaarstraat 51 - Leiden


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.