Kuipershaven 42 - Dordrecht

Dordrecht

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Dordrecht
Adres: Kuipershaven 42 3311 AL DORDRECHT
Huurprijs: € 1.350
Bouwvorm: bestaande bouw
Oppervlakte: 142 m2
Oppervlakte perceel: 142 m2
In de Nieuwe Haven, dicht bij de sfeervolle historische binnenstad van Dordrecht, vind je dit opvallende hoge hoekhuis uit het jaar 1700. Het gehele pand telt zes lagen, waaronder twee woningen. Eén daarvan is per direct te huur. Het gaat om in totaal 142 m² woonoppervlakte met vier lichte, hoge en ruime kamers (waarvan drie slaapkamers), twee badkamers en een grote inpandige berging. In dit gelijkvloerse huis voel je je al snel thuis, dicht op het bedrijvige centrum van deze vestingstad aan de Oude Maas maar toch net in de luwte met een schitterend uitzicht.

Indeling
De woning, gelegen op de eerste verdieping boven de bel-etage, is door de linker geveldeur te bereiken via het gemeenschappelijke trapportaal. Vanwege de ruimte en het 4-tal kamers is de woning zeer geschikt voor gezinnen, maar ook voor een combinatie van wonen en werken dankzij het vele natuurlijke licht dat de woning binnen valt.

Woonverdieping
De woning is in totaal circa 22 meter lang en 7 meter breed. Via de inpandige trappen bereik je de lichte en ruime gang die alle ruimtes met elkaar verbindt. De ruime woonkamer (42 m²) bevindt zich aan de voorzijde van het huis en is voorzien van een vaste kast, drie grote schuiframen, radiatoren en een sierlijke schouw.

De drie slaapkamers tellen van groot naar klein circa 20 m², 14 m² en 9 m² en zijn eveneens voorzien van grote ramen en inbouwkasten.
De woning heeft twee badkamers. De ene badkamer, gelegen in het hart van de woning, heeft een douche en een wasbak. Ernaast vind je het separate toilet. Achter in het huis is de tweede badkamer gesitueerd met eveneens een douche en een wasbak, plus een ligbad.

De ruime keuken is te bereiken via de hal en de woonkamer. Het keukenblok met geprofileerde frontjes, granieten aanrechtblad en tegelspoelbak complimenteert het historische karakter van het pand. Ook de krullende raamgreepjes en het grijs geschilderde houtwerk wat in de hele woning is terug te vinden, geven het huis de charme van weleer.
Tenslotte biedt Kuipershaven 42 veel opbergmogelijkheden: zo zijn er meerdere vaste kasten in de slaapkamers, woonkamer en de keuken én kun je veel spullen opbergen in de ruime inpandige berging / CV-ruimte van circa 8 m².

Bijzonderheden

  • Monumentaal pand uit 1700
  • Ideale ligging in de Nieuwe Haven, dichtbij historische centrum
  • Veel leef- en werkruimte
  • Historische elementen zijn behouden gebleven, zonder in te boeten op het comfort van deze tijd; zo beschikt de woning over twee badkamers, waarvan één met ligbad
  • Parkeren is tegen betaling of met een parkeervergunning mogelijk in de nabije omgeving

Locatie
Kuipershaven 42 is alles wat je nodig hebt als je wilt genieten van een bruisende vestingstad maar je je wel wilt kunnen terugtrekken in de rust van je comfortabele en lichte pakhuis woning. De ligging is prachtig mét uitzicht op de Oude Maas, de Merwede en de pittoreske haven. Het huis ligt in de buurt van eetgelegenheden, winkels en musea.

Kuipershaven 42 - DordrechtKuipershaven 42 - DordrechtKuipershaven 42 - DordrechtKuipershaven 42 - DordrechtKuipershaven 42 - DordrechtKuipershaven 42 - DordrechtKuipershaven 42 - DordrechtKuipershaven 42 - DordrechtKuipershaven 42 - DordrechtKuipershaven 42 - DordrechtKuipershaven 42 - DordrechtKuipershaven 42 - DordrechtKuipershaven 42 - DordrechtKuipershaven 42 - DordrechtKuipershaven 42 - DordrechtKuipershaven 42 - DordrechtKuipershaven 42 - DordrechtKuipershaven 42 - DordrechtKuipershaven 42 - DordrechtKuipershaven 42 - DordrechtKuipershaven 42 - DordrechtKuipershaven 42 - DordrechtKuipershaven 42 - DordrechtKuipershaven 42 - Dordrecht


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.