Langendijk 14 - Vianen

Vianen

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Vianen
Adres: Langendijk 14
Vraagprijs: 640.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1525
Ligging: aan water, aan rustige weg, in centrum
Oppervlakte: 124 m²

Deze sfeervolle, monumentale woning is op een bijzonder aantrekkelijke plek gelegen: in het historische centrum van Vianen, met de fraaie en ruime tuin aan de stadswal. Deze bijzondere combinatie maakt dat het levendige van het stadscentrum gecombineerd is met de heerlijke rust van de tuin en het uitzicht.

De woning is onderdeel van de 1e stadsherberg van Vianen, genaamd: “Neerlands Welvaren”.

Oorspronkelijk bouwjaar 1525, de woning is intensief gerenoveerd/herbouwd in 1987.

Inhoud 513 m³. Woonoppervlakte 124 m². Perceel oppervlakte 140 m².

Indeling
Begane grond:
De halfronde, dubbele groene poortdeur geeft via een overdekte poort, toegang naar de achtertuin. In de achtergevel is via een zogenoemde paardendeur toegang naar het tochtportaal. Dit is thans de enige entree van de woning. Via het tochtportaal met garderoberuimte is de deur naar de woonkeuken. De keuken heeft een L-vormige opstelling met apparatuur te weten: 4-pits gaskookplaat met onderliggende oven, afzuigkap en vaatwasmachine. Het hardstenen aanrechtblad heeft onderliggende keukenkasten. Het keukenraam is van buitenaf afsluitbaar met dubbele luiken (donkergroen). In de woonkeuken is een trapkast met verdeler vloerverwarming van de begane grond en tevens provisieruimte. Via een vierkante toog is de woonkamer (voormalig en-suite) te bereiken. De woonkamer heeft prachtige lichtinval door de hoge ramen, er is een openhaard met betegelde schouw en via een horizontaal schuifbare bibliotheektrap is de entresol met boekenkasten te bereiken. Een 2e hal in het midden van de begane grond geeft toegang naar de toiletruimte onder de trap, en een trapopgang naar de 1e verdieping.

Eerste verdieping:
Overloop met deur naar zeer ruimte toiletruimte met wastafel en Velterm kiepdakraam met dubbel glas. De badkamer heeft een hoog plafond, een dakkapel en is uitgerust met een brede design radiator, twee vaste wastafels, een bad met whirlpool en een handdouche. Naast het bad is een extra ruime inloopdouche met glazen wand. Het badkamerraam in de dakkapel geeft natuurlijke ventilatie en heeft een prettig uitzicht op de achtertuin, dijkhuisjes, de dijk en de 15e eeuwse stadspoort “Lekpoort”. De overloop met 4 treden omhoog naar soort opkamer met trapopgang naar de 2e verdieping en deur naar de slaapkamer aan de voorzijde van maar liefst 25 m² met schuifraam en een vaste inbouwkastenwand en het rookkanaal. De slaapkamer heeft een oud versierd balkenplafond. De oude verbindingsconstructies en bouwmaterialen zijn mooi in het zicht, een connectie naar het verleden.

Tweede verdieping: 
Grote zolderruimte met diverse bergruimtes en de opstelplaats voor de cv-combiketel en de wasmachine en droger met bovenliggend raam. Er is een dakkapel aan de voorzijde en 2 Veltram kiepramen van dubbelglas aan de achterzijde van de woning geplaats.  

Vliering/entresol
Op de zolderverdieping is een vaste, open trap aanwezig die toegang geeft naar daknok met daar een de entresolvloer met een slaapkamer.

Tuin op het noorden:
De achtertuin ligt werkelijk schitterend!
Achter in de tuin staat een stenen berging met over 1/3e deel van het zadeldak een bergvliering. De schuur is voorzien van 2 stroompunten, mede ideaal voor het opladen van de elektrische fiets. Door de dubbele poortdeur, is de tuin per motor toegankelijk.
Aan de achtergevel is een buitenkraan met waterafvoer. 

Bijzonderheden:
• Originele details zoals eeuwenoude balkenplafonds, muurankers, schuiframen en oud-Hollandse pannen.
• In de zijgevel van de woning (onder de poort), lijkt een vroegere opening naar de woning te zijn. Deze is thans niet in gebruik als entree.
• Vloerverwarming begane grond wordt niet meer warm.
• In de koopakte komt een niet-bewoners clausule aangezien de verkopers de woning niet hebben bewoond.

Verbeteringen omstreeks:
• 2022 Kozijnen geschilderd door erkend schildersbedrijf.
• 2018 Keuken en elektrische installatie is vernieuwd.

Oplevering: In overleg

Interesse in dit huis? Schakel direct jouw eigen NVM-aankoopmakelaar in.
De NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart tijd, geld en zorgen.

Langendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - VianenLangendijk 14 - Vianen


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.