Marktplein 8 - Brakel

Brakel

TYPE

Monument

KAMERS

4

LOCATIE

Brakel
Adres: Marktplein 8
Vraagprijs: 895.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1838
Ligging: aan bosrand, vrij uitzicht
Oppervlakte: 206 m²

Voormalige school (1838) gerenoveerd en gemoderniseerd tot label A+ landhuis op een natuurrijke en historische locatie.

Midden in het dorp, op een historische locatie, staat dit rijksmonument uit 1838. De voorzijde ligt aan het Marktplein, de achterzijde is omsloten door de bomen van het landgoed Brakel. U woont vlakbij Huis Brakel, Het Spijker; een middeleeuwse korenspieker (opslagplaats) en de ruïne. Het landhuis was ooit een bijgebouw van Huis Brakel. In 1838 werd hier de eerste steen gelegd voor een tweeklassig schoolgebouw. De hoeken achter de regenpijpen tonen nog altijd de sporen waar de kinderen dagelijks hun griffels slepen. In 2018 is het gebouw, van buiten een karakteristiek landhuis van binnen een heuse villa, volledig gerenoveerd en gemoderniseerd met een schitterend resultaat. De oude details zijn allemaal bewaard gebleven. Binnen verrast het stijlvolle en smaakvolle interieur. In de royale living halen de stalen openslaande deuren het buitenleven binnen. Op koude dagen schenkt de houtkachel die extra behaaglijke warmte. In de woonkeuken vormt de oude broodoven een fraai decor. Met het kookeiland, voorzien van een gerookt, eiken hardstenen werkblad, kookt u de sterren van de hemel. De historie van het landhuis en de omgeving beleeft u in de riante slaapkamer op de verdieping. Het bijzondere, grote gevelraam verfraait de zichtbare spanten in de hoge nok en biedt een prachtig zicht. De heerlijke tuin rondom is aangelegd op basis van permacultuur.

Ruim, direct te betrekken en klaar voor de toekomst
Het landhuis met energielabel A+ is direct te betrekken. Met de aardwarmtepomp bent u klaar voor de toekomst. Daarbij biedt deze villa volop ruimte. Een riante living, twee badkamers, twee royale slaapkamers, waarvan er een eenvoudig terug te brengen is naar twee, en een ruime zolder met vide. De carport, grenzend aan het landhuis biedt plaats aan vier auto’s. Ook de grote garage is verbonden met het landhuis. Daarnaast is er in de tuin nog een schuur. Goede ontsluiting in alle windrichtingen.

Het landhuis grenst direct aan het parkbos van landgoed
Brakel en ligt dicht bij de uiterwaarden. Ook de voorzieningen van het dorp zoals de twee basisscholen zijn in de buurt. De A2 is via Zaltbommel snel bereikbaar en het autoveer tussen Brakel en Herwijnen, biedt een goede ontsluiting naar de A15.

Download het magazine met meer foto’s, video, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering.

Marktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - BrakelMarktplein 8 - Brakel


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.