Marspoortstraat 8 - Zutphen

Zutphen

TYPE

Monument

KAMERS

9

LOCATIE

Zutphen
Adres: Marspoortstraat 8
Vraagprijs: 795.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1850
Ligging: aan rustige weg, in centrum
Oppervlakte: 324 m²

Marspoorstraat 8-8a Zutphen

Fraai en statig RIJKSMONUMENT uit circa 1850 met op nr. 8 een multifunctionele werkruimte op de begane grond en op nr. 8a een prachtige bovenwoning met balkon (op het zuidoosten), garage en toegang tot de tuin. Het huis is dus gesplitst, maar is ook als geheel te gebruiken. Het hele huis is voorzien van mooie authentieke elementen.

De Marspoortstraat is een prachtige brede straat tussen de IJssel en de markten van Zutphen met vele goed gerestaureerde monumentale panden. Een straat met allure!

Indeling begane grond:
Entree van de werkruimte middels 2 grote dubbele deuren aan de voorzijde en aan de achterzijde openslaande deuren naar de tuin. Keuken met kitchenette, toilet en toegang tot de kelder met tongewelf.
Lange (maar smalle) garage en werkruimte met tussenverdieping en doorgang naar de bijkeuken. In de bijkeuken een deur naar buiten, wasmachine aansluiting en de c.v. ketel voor de werkruimte.

Entree woonhuis, hal met trap naar de verdieping.
1e Verdieping: overloop, toilet, grote voormalige kamer en suite met aan de voorzijde de zitkamer met vensterbanken en een fraaie rood marmeren schouw met houtkachel, aan de achterzijde de eetkamer. Ook aan de achterzijde is de ruime woonkeuken met deur naar het balkon (zuid) dat over de gehele breedte van het huis is. Vanaf het balkon is via een buitentrap tevens de tuin te bereiken. Vanuit de zitkamer is er via dubbele deuren toegang tot de studeerkamer.
Deze gehele verdieping is voorzien van prachtige originele houten brede delen vloer.

2e Verdieping: overloop met originele houten vloer en op deze verdieping maar liefst 5 slaapkamers en een badkamer met ligbad, douche, toilet en dubbele wastafel. 1 Van de slaapkamers is een aparte unit met een eigen eenvoudige douche en keuken.

3e Verdieping: grote open zolder, geheel in te delen naar eigen wens of om bijvoorbeeld te gebruiken als prachtig atelier. Op deze verdieping is een wasruimte met toilet.

Oppervlakte begane grond: 109 m²
Oppervlakte woonhuis: 325 m²
Inhoud: 1.725 m³
Kaveloppervlak: 226 m²

Marspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - ZutphenMarspoortstraat 8 - Zutphen


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.