Munnekeholm 12 - Groningen

Groningen

TYPE

Monument

KAMERS

9

LOCATIE

Groningen
Adres: Munnekeholm 12
Vraagprijs: 1.085.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1850
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 277 m²

Stoer, solide, speels en vooral ruim & markant herenhuis in de binnenstad van Groningen.

Achter de voorgevel ligt een maar liefst 40 meter diep perceel verborgen met zonnige en fraai aangelegde stadstuin. Een monumentaal pand uit 1850 met hedendaags wooncomfort en een eigen appartement – studio van 45 m2. Dit unieke herenhuis is gunstig gelegen aan de zuidzijde van het centrum op steenworp afstand van de A-Kerk. De uitvalswegen zijn snel bereikbaar en doordat het huis is gelegen in de verkeersvrije zone van de binnenstad is het ook een rustige woonplek geworden.

De huidige bewoners hebben het geheel met gevoel voor stijl en detail onderhouden en het appartement – studio op de verdieping gerealiseerd. In het verleden zijn de verschillende ruimten op de begane grond met elkaar verbonden en kamers heringedeeld. Hierdoor is een fantastische woonplattegrond ontstaan die zowel geschikt is voor een groot gezin, als voor de combinatie wonen/werken.

De diepe tuin met achteruitgang op een parkeerterrein ligt verborgen achter het huis en biedt volop zon en optimale privacy. In de tuin bevindt zich een grote hobbyschuur van 30 m2.

Indeling begane grond:
Dubbele entree – hal met lange monumentale gang met toegang tot de woonkamer, toilet, garderobe-nis. Aan het eind van de gang is de deur naar de woonkeuken. Deze ruimte is een lust voor het oog, heerlijk ruim (bijna 60 m2!) en door de vele ramen ook licht. Op de achterzijde zijn deuren naar de besloten achtertuin. De keuken zelf is modern en voorzien van alle comfort en gemak, daarnaast is er nog een inloopkast. De woonkamer is speels van opzet door het hoogte verschil en het fraaie balkenplafond. De woonkamer is 48 m2 en geeft ook toegang tot de tuin!

Verdieping I:
Overloop met op de voorzijde twee (slaap-)kamers beide van 15 m2. Deze kamers worden gescheiden door een suite wand en beschikken over vaste kasten. De derde slaapkamer is gelegen op de achterzijde en kijkt uit op het dakterras. Moderne badkamer, luxe en licht uitgevoerd en voorzien van een inloopdouche, ligbad, tweede toilet en wastafel.

Onder de schuine kap (boven de woonkeuken) is het appartement – studio gelegen. Door gebruik te maken van stalen elementen en veel glas is een zeer stoer en niet alledaagse afwerking ontstaan. Deze ruimte beschikt over een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel, woonkamer (30 m2) met open goed geoutilleerde keuken en aansluitend een slaapkamer van 9 m2. Vanuit deze studio is ook het dakterras van 11 m2 bereikbaar.

Verdieping II:
Overloop met aansluitend twee slaapkamers van 17 en 13 m2. Vervolgens is er nog en sanitaire ruimte / wasruimte onder de schuine kap met toilet en wastafel.

Bijzonderheden:
– bouwjaar circa 1850
– totaal woonoppervlak circa 276 m²
– inhoud circa 1066 m³
– diepe en grote stadstuin met ruime dubbele stenen schuur met achterom via de Schoolholm
(afsluitbaar hek)
– diverse ingebouwde bergkasten en veel fraaie, karakteristieke bouwelementen nog aanwezig
– goed onderhouden en zorgvuldig gebruikt en bewoond
– uniek object in de binnenstad!

Munnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - GroningenMunnekeholm 12 - Groningen


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.