Muntstraat 6 - Hoorn

Hoorn

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Hoorn
Adres: Muntstraat 6 1621 GB HOORN
Huurprijs: € 2.500
Bouwvorm: bestaande bouw
Oppervlakte: 280 m2
Oppervlakte perceel: 320 m2

In hartje centrum Hoorn (NH) staat dit voorname, royale huis met een prachtig bewaard interieur uit de 2e helft van de 17de-eeuw, een classicistische gevel met Korintische zuilen, en een tuin!

Indeling

Begane grond:
Magnifiek entreeportaal met prachtig houtsnijwerk (jachtscène met engelen) voorzien van de originele kleurstelling. Het rechter poortje biedt toegang tot een lange gang voorzien van marmeren tegels naar het achterhuis. Het linker poortje bevat de trap naar de verdieping. Via een deur aan de linkerzijde komt u in de voorkamer (33m2). Aangrenzend aan de achterzijde de eetkeuken (35 m2) met vaste kasten, hardstenenvloer en openslaande deuren naar de tuin. Kleine provisiekelder bereikbaar vanuit de gang.
Via de lange gang met deels een prachtig 17de-eeuws houten tongewelf, komt u in het achterhuis met bijkeuken (12m2) en toilet.
De charmante tuin/binnenplaats (35 m2) is bereikbaar vanuit keuken en gang en is deels voorzien van een overkapping voor fietsen. De tuin is ook via de achtergelegen Wisselstraat toegankelijk.

Eerste verdieping:
Royale woonkamer (48 m2) met charmante schouw, stucplafond en bijzondere sjablonering op de vloer. Kamer aan de voorzijde met historische kastenwand en hangschouw (30m2). Op de insteek is een toilet gesitueerd. Kleinere kamer aan de voorzijde (9m2).

Tweede verdieping:
Ruime overloop met aangrenzend twee slaapkamers onder de kap (ca. 6 m2) met vaste kasten en ‘bedstede’. Moderne badkamer met dubbele wastafel, inloopdouche en ligbad. Aan de achterzijde een hobbykamer van ca. 15 m2.

Locatie:
Gelegen in hartje centrum Hoorn (NH) met een breed palet aan winkels, cultuur, horeca en ook scholen op loopafstand. Dichtbij diverse jachthavens en het Markermeer. Het NS-station van Hoorn bevindt zich op 1 kilometer loopafstand. Andere openbaar vervoer verbindingen bevinden zich op korte afstand van het huis. Betaald parkeren met vergunning (geen wachttijd) via de gemeente.

Muntstraat 6 - HoornMuntstraat 6 - HoornMuntstraat 6 - HoornMuntstraat 6 - HoornMuntstraat 6 - HoornMuntstraat 6 - HoornMuntstraat 6 - HoornMuntstraat 6 - HoornMuntstraat 6 - HoornMuntstraat 6 - HoornMuntstraat 6 - HoornMuntstraat 6 - HoornMuntstraat 6 - HoornMuntstraat 6 - HoornMuntstraat 6 - HoornMuntstraat 6 - Hoorn


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.