Overschiesestraat 11 - Schiedam

Schiedam

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Schiedam
Adres: Overschiesestraat 11 3111 GB SCHIEDAM
Huurprijs: € 1.150
Bouwvorm: bestaande bouw
Oppervlakte: 116 m2
Oppervlakte perceel: 116 m2
Per direct is dit geweldige appartement beschikbaar aan de Overschiesestraat in Schiedam. Het is gelegen aan de kop van een markant hofje met een rijke geschiedenis. Het driekamerappartement is onderdeel van het Proveniershuis dat in de tweede helft van de achttiende eeuw werd herbouwd in de Rococo-bouwstijl (Lodewijk XV). Vanuit de ruime woonkamer (ca. 32,5 m²) heb je zicht op De Schie en het plein met de trambaan. De twee slaapkamers met een afmeting van respectievelijk ca. 15,5 m² en ca. 17 m² kijken beiden uit op het hof. Deze woning is van buiten al opmerkelijk en doet met zijn hoge plafond van binnen riant aan. De Overschiesestraat 11 is voorzien van alles wat je anno 2023 wenst en nodig hebt.

Het Proveniershuis is een blikvanger vanaf alle kanten. Het is een groot monumentaal complex in Rococo stijl met een imposant gedecoreerd voorgebouw en een tweede hoofdgebouw dat het hof aan de achterzijde afsluit. In dit laatste gebouw is het appartement te vinden op de tweede etage. Tussen het voor- en hoofdgebouw bevinden zich aan weerszijden twee vleugels met kleine eengezinswoningen. Wonen in dit bijzondere pand aan de Overschiesestraat levert je een fijne buurtgemeenschap op, terwijl je toch ook in anonimiteit kunt genieten van alle comfort die dit appartement je biedt. Zin in gezelligheid? Onder de woning kun je aanschuiven bij restaurant De Provenier, of je bezoekt een voorstelling in Theater aan de Schie dat letterlijk aan de overkant ligt. Op loopafstand zijn alle voorzieningen voor boodschappen, horeca, bedrijvigheid, openbaar vervoer en uitgaan te bereiken.

Indeling
De hoofdentree van het appartement is op de begane grond, waar ook de brievenbus aanwezig is. Vanuit de woning is de hoofdentree elektrisch te openen met een parlofoon/videofoon. Eenmaal op de tweede verdieping is via een eigen voordeur de woning te betreden.

Een zeer ruime woonkamer geeft direct het gevoel van ‘thuis’. Er komt veel natuurlijk daglicht de kamers binnen via de grote ramen met raamlijsten.

De lichte keuken met RVS-afzuiginstallatie bevindt zich in een grote ruimte die te gebruiken is als royale eetkeuken.

Alles voelt groots aan in dit centraal gelegen appartement; zelfs de badkamer – met groot raam – is groter dan gemiddeld met een douchecabine én een ligbad. Er is tevens nog een separaat toilet in de woning. Aangezien er geen berging is voor dit appartement, is er wel een inpandige bergruimte van zo’n 3,5 m² voor het opslaan van spullen.

Bijzonderheden

  • Monumentaal en zeer karakteristiek pand.
  • Oorspronkelijk gebouwd in de Middeleeuwen, herbouwd in de tweede helft van de 18e eeuw.
  • Een volwaardig driekamerappartement in een pittoresk hofje met een verhaal.
  • Historische elementen en kenmerken in de woning zijn bewaard gebleven, en door de jaren / eeuwen heen hersteld en verstevigd.
  • Parkeervergunning mogelijk.
  • Oud en toch nieuw als het om comfort gaat.

Locatie
Geweldig gelegen in het hart van Schiedam, onder de rook van de havenstad. Diverse winkels, horeca, het theater en het station: alles ligt op steenworpafstand van deze woning, waarin ook nog een goed beoordeeld restaurant gevestigd is. De locatie – en niet slechts de ligging – is in alle opzichten uniek te noemen. Het Proveniershuis heeft iets te vertellen, een verhaal waar je zodra je er binnenloopt nieuwsgierig naar wordt. Ben jij de nieuwe bewoner die deze historische plek beter gaat leren kennen? De woning is per direct beschikbaar; je hoeft er alleen nog maar je persoonlijke spullen naartoe te brengen.

Overschiesestraat 11 - SchiedamOverschiesestraat 11 - SchiedamOverschiesestraat 11 - SchiedamOverschiesestraat 11 - SchiedamOverschiesestraat 11 - SchiedamOverschiesestraat 11 - SchiedamOverschiesestraat 11 - SchiedamOverschiesestraat 11 - SchiedamOverschiesestraat 11 - SchiedamOverschiesestraat 11 - SchiedamOverschiesestraat 11 - SchiedamOverschiesestraat 11 - SchiedamOverschiesestraat 11 - SchiedamOverschiesestraat 11 - SchiedamOverschiesestraat 11 - Schiedam


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.