Paramaribostraat 61 - Amsterdam

Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

4

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Paramaribostraat 61
Vraagprijs: 875.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1930
Ligging: aan rustige weg, in woonwijk
Oppervlakte: 96 m²

De woning is reeds verkocht.

Deze goed ingedeelde extra brede benedenwoning met ruime achtertuin op het westen is een gedroomd familiehuis, gelegen in een rustige en groene straat met brede stoep in de West-Indische buurt in de levendige Baarsjes. De woning beschikt over een woonoppervlakte van 96 m2 over één laag en dankzij de efficiënte indeling zijn er maar liefst 3 slaapkamers gecreëerd. Het woongedeelte met open keuken loopt mooi over naar de royale en zonnige achtertuin van maar liefst 70 m2 met veel privacy en handige berging. Het geheel is gelegen op eigen grond.

De straat ligt tussen Oud West en Amsterdam Zuid in en biedt de perfecte combinatie van rust en groen. In de buurt zijn vele restaurantjes, cafés en winkels voor de dagelijkse boodschappen. Zowel het fijne Rembrandtpark en het Vondelpark liggen om de hoek op loopafstand.

Indeling

Entree via de authentieke voordeur op straatniveau, binnenkomst in tochtportaal met marmeren wandtegels. De hal is uitgerust met handige garderobe en een toilet met fontein. De hal loopt mooi uit naar de ruime en lichte woonkamer. Deze heeft een heerlijke zithoek met op maat gemaakte tv kast. Hierin is een handige optie verstopt voor een werkplek aan huis. De dining is gelegen aan de tuinzijde en de prachtige en ruime open woonkeuken is voorzien van alle comfort en gemakken. De ernaast gelegen kinderkamer grenst aan de tuinzijde en kan ook prima functioneren als kantoor/werkkamer. Vanuit de woonkamer zijn er dubbele openslaande deuren naar de royale achtertuin van 70 m2 gelegen op het zonnige westen. Vanwege de lage bouw aan de aangrenzende tuinen komt de zon hier ruimschoots binnen en heeft de tuin veel privacy! De grootte van de tuin is optimaal benut met een loungehoek, grasveld, schommel voor de kinderen en handige berging voor extra opbergruimte. Er kan eventueel ook worden nagedacht over het plaatsen van een tuinkamer om de leefruimte nog groter te maken. Hiertoe is het benodigde leidingwerk reeds aangelegd.

De master bedroom is gelegen aan de linkervoorzijde en beschikt over een zeer handige walk-in closet die afsluitbaar is middels fraaie houten schuifdeuren. De tweede slaapkamer is gelegen aan de rechtervoorzijde en heeft een speelse indeling. De derde slaapkamer is gelegen aan de tuin. De ruime badkamer is uitgerust met een inloopdouche, dubbele wastafel, ligbad en tweede toilet. Recht tegenover de badkamer is een zeer handige waskamer gemaakt die ook voldoende plek biedt voor opslag. Niet alleen een heerlijke woonsfeer maar ook echt een optimale indeling!

Vereniging van Eigenaars
– De Vereniging van Eigenaars (VvE) Paramaribostraat 61-67 bestaat uit zes appartementsrechten en wordt in eigen beheer uitgevoerd.
– De servicekosten bedragen €124,45 per maand.
– De vereniging heeft een MJOP laten opstellen voor het onderhoud voor de komende jaren.
– Recentelijk is aan de achterzijde het voegwerk vernieuwd, de gevel geïmpregneerd, het houtwerk geschilderd en de daklichten van de uitbouwen zijn vernieuwd.

Bijzonderheden:
– De woonoppervlakte bedraagt volgens de NEN2580-meting 96m².
– De oppervlakte van de tuin bedraagt volgens NEN2580-meting 70 m².
– De woning is gelegen op eigen grond.
– Heerlijk gezinshuis met praktische indeling, veel opbergruimte en maar liefst 3 slaapkamers.
– Zeer zonnige tuin op het westen en aangelegd met veel groen, zoals onder andere de geliefde blauwe regen die boven de schommel groeit en twee keer per jaar in bloei staat, maar ook een kersenboom en een prachtige sering.
– Mogelijkheid tot het plaatsen van een tuinkamer in de achtertuin, waarvoor leidingwerk al is aangelegd.
– Het betreft een Gemeentelijk Monument.
– De Paramaribostraat betreft een rustige, kindvriendelijke en ook vooral groene straat.
– Kadastraal bekend: Gemeente Sloten Noord-Holland, sectie M, nummer 2109 index 7.
– Bouwjaar volgens BAG viewer: 1930.
– Gunstig gelegen ten opzichte van het Rembrandtpark en het Vondelpark.

Omgeving: Deze prachtige benedenwoning bevindt zich in een rustige, groene straat met brede stoep in de Paramaribostraat, nabij het Bonaireplein in de populaire West-Indische buurt. Deze jonge buurt biedt tal van voorzieningen en een scala aan diverse winkels, boetiekjes, restaurants en speciaalzaken aan de nabijgelegen Overtoom. Bij het Surinameplein zijn verschillende hotspots te vinden, zoals Oslo en Bar Kosta met zijn gezellige terras. De levendige Kinkerstraat en Jan Pieter Heijestraat zijn eveneens geliefde winkelstraten op enkele fietsminuten van de woning. Voor sport en ontspanning zijn het Vondelpark en het Rembrandtpark binnen handbereik.

De woning is gunstig gelegen nabij diverse uitvalswegen; binnen drie minuten bereikt u de Ring A-10, met alle belangrijke routes binnen handbereik. Schiphol is snel te bereiken en er zijn verschillende bus- en tramhaltes in de buurt op de Hoofdweg. Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur via een vergunningsstelsel.

Oplevering: De oplevering zal plaatsvinden in overleg, voorkeur voor verkopers september 2024.

Paramaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - AmsterdamParamaribostraat 61 - Amsterdam


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.