Parklaan 29A - Bussum

Bussum

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Bussum
Adres: Parklaan 29A 1405 GN BUSSUM
Huurprijs: € 2.625
Bouwvorm: bestaande bouw
Oppervlakte: 174 m2
Oppervlakte perceel: 249 m2

Architect Mart van Schijndel verbouwde in 1981 dit voormalige atelier voor het ontwerpers-echtpaar Unger tot een eigenzinnige plek om te wonen en werken. Het vrijstaande huis (6 kamers, met tuin en inpandige garage) kenmerkt zich door speelse niveauverschillen en haar onder architectuur ontworpen kleurrijke interieur.

Indeling

Begane grond
De beroemde Villa Foscari van architect Palladio diende als inspiratie voor de voorgevel van Huis Unger. Via de dubbele buitentrap bereikt u de entree van de woning. Via de golvende terugliggende ingangswand van glazen bouwstenen bereikt u de entreehal met vaste kapstok. Woon- /eetkamer (ca. 43m2) met houtkachel en vaste bank met toegang naar de 3 treden lager geleden achtertuin (ca. 75 m2). Via het dwars geplaatste trappenhuis bereikt u de lager gelegen eetkeuken (ca 22m2), voorzien van kleurige tegelvloer, oven, inductiekookplaat, afzuigkap en servieskast. Ook vanuit de keuken bereikt u de enkele treden hoger gelegen achtertuin (west) met gedeelde achterom.
Via het bijzondere ruimtelijk vormgegeven trappenhuis bereikt u halverwege de eerste verdieping een slaapkamer (14,3 m2), gelegen aan de tuinzijde, voorzien van een vaste kast.
Ook bevindt zich hier de badkamer met origineel jaren 80 interieur: blauwe wandtegels, ligbad, toilet en wastafel.

Eerste verdieping
Een halve trap hoger bevindt zich de eerste verdieping. Via de immense deur bereikt u aan de voorzijde een ruime kamer (ca 23m2) met prachtig boogvenster en uitzicht op het aan de voorzijde gelegen groen. Twee kleinere kamers (resp. 6,4 en 5,5 m2) zijn gelegen aan het trappenhuis.
Enkele treden hoger bevindt zich een (slaap)kamer (10m2) die u wederom betreedt door een tot het plafond reikende deur. De slaapkamer heeft bergruimte in het knieschot, een vaste open kast en op de overloop is een inloopdouche met wastafel gelegen.

Souterrain
In het souterrain, bereikbaar via een trap vanuit de eetkeuken bevinden zich een separaat toilet, wasruimte (10,5 m2) , bergkast en ruime inpandige garage (31 m2)met automatische garagedeur.

Bijzonderheden
Het huis heeft diverse niveauverschillen en lastige trappen. Diverse in het huis aanwezige afwerkingen zoals kleuren van wanden, houtwerk, vloeren en zelfs enkele lampen horen bij het originele ontwerp van het huis. Ook zijn het originele bureau en de oorspronkelijke bank beschikbaar voor gebruik.
Hendrick de Keyser wil de mogelijkheid hebben om dit interieur (begane grond, keuken en trappenhuis) maximaal 4 keer per jaar te kunnen laten zien aan haar leden (onder begeleiding).

Locatie
Gelegen in de Bussumse lommerrijke villawijk ‘Het Spiegel’ met diverse voorzieningen in de nabije omgeving. Station Naarden Bussum is in 10 minuten lopend te bereiken. Rijksweg A1 is gelegen op 10 autominuten.

Parklaan 29A - BussumParklaan 29A - BussumParklaan 29A - BussumParklaan 29A - BussumParklaan 29A - BussumParklaan 29A - BussumParklaan 29A - BussumParklaan 29A - BussumParklaan 29A - BussumParklaan 29A - BussumParklaan 29A - BussumParklaan 29A - BussumParklaan 29A - BussumParklaan 29A - BussumParklaan 29A - BussumParklaan 29A - BussumParklaan 29A - BussumParklaan 29A - BussumParklaan 29A - BussumParklaan 29A - BussumParklaan 29A - BussumParklaan 29A - Bussum


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.