Blekerij 52c - Maastricht

Maastricht

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Maastricht
Adres: Blekerij 52c 6212XW MAASTRICHT
Vraagprijs: € 1200000 kk
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: rand van maastricht, uitzicht op de Maas
Oppervlakte: 173 m2
Oppervlakte perceel: n.v.t. m2

Iedere dag genieten van een panoramisch uitzicht op de beroeps- en pleziervaart, het Limburgs Gouvernement en Ceramique.
Een van de mooiste villa’s van Maastricht wordt getransformeerd in drie state-of-the art appartementen van uitzonderlijke kwaliteit en met een royale maatvoering.
Hier worden alle woonwensen werkelijkheid en wordt genieten met hoofdletters geschreven.
Kiest u voor dit penthouse met dakterras en een tweetal eigen parkeerplaatsen.?!

Locatie:
Dit unieke project wordt gerealiseerd aan de Blekerij, een rustige straat direct aan de Maasoever. Na een korte wandeling staat u middenin het historische centrum van Maastricht of in de wijk Sint Pieter met vele voorzieningen op hoog niveau. Binnen een paar minuten rijdt u de Kennedybrug richting de snelwegen A2/A79 of volgt u de Prins Bisschopsingel richting Hasselt. Iets verder langs de Maasoever zijn de jachthaven en aan de overzijde van de Hoge Kanaaldijk wandelt u richting de prachtige natuur rondom de Sint Pietersberg.

De Appartementen:
Indien u de nieuwe bewoner wordt van dit penthouse in casco staat, betekent dat u de afbouw volledig in eigen beheer en naar eigen wensen kan laten uitvoeren. Het souterrain biedt ruimte voor een gezamenlijke fietsenkelder, opslag voor huisvuil, een technische ruimte en bergingen.
Het privéterrein wordt ingericht als gezamenlijke tuin en parkeergelegenheid, inclusief laadpunten voor hybride auto’s en beveiligd met een automatische schuifpoort en video-intercomsysteem.

Blekerij 52C: Penthouse, 3e verdieping.
Het penthouse is te bereiken via de lift op de monumentale trap in de gezamenlijke ontvangsthal. Dit penthouse-maisonnette heeft met circa 173m² woonoppervlakte met ongekende mogelijkheden in het invullen van uw woonwensen. Het uitzicht op de Maasoever nodigt uit om onvoorwaardelijk te genieten, met name als de ochtendzon over het wateroppervlak schijnt. De hoge plafonds en de lichtinval in de beoogde woonkamer maken dit appartement uniek in de wijde omgeving. Dit appartement beschikt over twee parkeerplaatsen op het gezamenlijke parkeerterrein en een berging in het souterrain.

Bouwhistorie
De Eclectische villa aan de Blekerij 52 werd in opdracht van de familie Louis Leonard Joseph L Hoëst. Van oorsprong was het naastgelegen pand aan de Blekerij 50 onderdeel van de villa, maar werd later afgesplitst. Hoëst was omstreeks het midden van de negentiende eeuw betrokken bij de oprichting van de papierfabriek Hoëst, Weustenraad & Cie, de latere KNP en tegenwoordig SAPPI.
De verantwoordelijke architecten van de villa waren Remont & Fils, te Luik (B). de bouw van deze villa heeft naar alle waarschijnlijkheid plaatsgevonden in de periode tussen 1880 en 1890.
De villa is gesitueerd in een klein gebied op de westelijke Maasoever, dat oorspronkelijk door het gedempte kanaal naar Luik van het villapark werd gescheiden. Vanwege deze situering is de villa sterk verbonden met de negentiende -eeuwse stedelijke ontwikkeling van Maastricht. Van groot belang vanwege de historische -ruimtelijk relatie met omringende wateren, wegen en voorzieningen.
Na het afschaffen van de vestingwet in 1867 werd het vrijgekomen bouwterrein aan de zuidzijde van de stad Maastricht, door de welgestelde Maastrichtenaren ingenomen. Deze lieten hier vanaf 1887 een hoeveelheid aan riante villa’s bouwen.
De villa hoëst vormt dan ook een van de eerste exempelaren die alhier in het Villapark gebouwd werd.

Blekerij 52c - MaastrichtBlekerij 52c - MaastrichtBlekerij 52c - MaastrichtBlekerij 52c - Maastricht


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.