Proveniershuis 18 - Schiedam

Schiedam

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Schiedam
Adres: Proveniershuis 18 3111 GD SCHIEDAM
Huurprijs: € 780
Bouwvorm: bestaande bouw
Oppervlakte: 40 m2
Deze charmante hofjeswoning met gemeenschappelijke binnentuin maakt deel uit van het Proveniershuis, een markant historisch gebouw uit de 18e eeuw. De woning is uitermate geschikt voor een één- of max tweepersoons huishouden.

Indeling
Via het poortgebouw met zijn imposante pronkgevel in Rococostijl komt men binnen in het Proveniershuis met aan weerszijden hofjeswoningen en een besloten gemeenschappelijke binnentuin. De woning heeft drie verdiepingen met respectievelijk een woonkeuken op de begane grond, een woonkamer op de eerste verdieping en een slaapvertrek op de zolderverdieping.

Begane grond
Je komt binnen in een klein portaal (ca. 2 m2) met toegang tot de trap naar boven en een separaat toilet. Via een deur betreed je de de woonkeuken (ca. 9 m2) die door uniek kleurgebruik een historische uitstraling heeft. Het is een knusse ruimte met aan de ene kant uitzicht op de gemeenschappelijke binnentuin en aan de andere kant uitzicht op de straat. Vanuit de keuken is er toegang tot de badkamer (ca. 2 m2) met douche en wastafel en aansluiting voor een wasmachine.

Eerste verdieping
Op deze verdieping bevindt zich een lichte woonkamer (ca. 12 m2).

Tweede verdieping
Een intiem slaapvertrek (ca. 7 m2) met dakkapel en voldoende gelegenheid voor het plaatsen van een tweepersoonsbed. De schuine wanden bieden mogelijkheid tot het creëren van opbergruimte.

Locatie
Op loopafstand van het treinstation en met prima OV-verbindingen voor de deur. Ook het winkelhart, theater, horeca en andere voorzieningen zijn op loopafstand.

Bijzonderheden
Centrale verwarming, huisdieren zijn niet toegestaan, kleine individuele externe bergruimte van ca. 1m2, raampartij straatzijde is voorzien van achterzetglas, optie tot het overnemen van goederen waaronder een nette laminaat vloer.

aangepast op: 8-11

Proveniershuis 18 - SchiedamProveniershuis 18 - SchiedamProveniershuis 18 - SchiedamProveniershuis 18 - SchiedamProveniershuis 18 - SchiedamProveniershuis 18 - SchiedamProveniershuis 18 - SchiedamProveniershuis 18 - SchiedamProveniershuis 18 - SchiedamProveniershuis 18 - SchiedamProveniershuis 18 - SchiedamProveniershuis 18 - SchiedamProveniershuis 18 - SchiedamProveniershuis 18 - Schiedam


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.