Raadhuissteeg 5 - Zutphen

Zutphen

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Zutphen
Adres: Raadhuissteeg 5
Vraagprijs: 700.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1351
Ligging: in centrum, beschutte ligging
Oppervlakte: 282 m²

Historische Stadsvilla met Karakter

Aan de Raadhuissteeg 5 in Zutphen staat een bijzonder stukje geschiedenis te koop. Dit Rijksmonument, waarvan het oudste gedeelte dateert uit circa 1351, biedt een unieke woonervaring in een van de oudste en hoogstgelegen delen van de stad. Met een rustige ligging in een sfeervol, bijna buitenlands aandoend steegje en met uitzicht op de imposante Walburgiskerk, combineert deze stadsvilla de charme van weleer met een mooie wooncapaciteit, inclusief een binnenplaatsje en een voortuin met eigen parkeerplaats.

De historische binnenstad van Zutphen ademt een verhaal dat teruggaat tot de Middeleeuwen, met de woning op steenworp afstand van het levendige centrum. Hier vindt men een mix van cultuur, winkels en horeca, verpakt in een decor van monumentale panden en kronkelende straatjes. Alle stadsvoorzieningen, waaronder het station, winkels, horeca, basis- en middelbaar onderwijs zijn op loop- danwel fietsafstand.

De gewelfkelders onder de villa geven een bijzonder stukje historie weer. Ze zijn middels een kleine doorgang aan elkaar verbonden en achter één van de muren schuilt nog een oude waterput uit de middeleeuwen.

Op de begane grond wordt u verwelkomt in een ruime, lichte hal. Hiervandaan bereikt u de riante woonkeuken met nis en dubbele tuindeuren. Vervolgens betreedt u de imposante living met een origineel balkenplafond, schouw en verdiepte vensterbanken alwaar u heerlijk kunt zitten met zicht op de patio. De leefruimtes zijn royaal en baden in natuurlijk licht, wat het monumentale karakter van het pand benadrukt.

Van deze woning is een eigen website met o.a. fullscreen foto’s beschikbaar. U vindt de website door straatnaam en huisnummer achter elkaar te typen en af te sluiten met .nl

De eerste verdieping herbergt drie ruime slaapkamers, elk met een eigen verhaal en uitzicht op de historische omgeving. De kamers zijn flexibel in te richten en kunnen dienen als slaap-, werk- of hobbyruimte, afhankelijk van de wensen van de nieuwe eigenaren. Daarnaast zijn aanwezig een separaat toilet, badkamer en kamer waarin een keukenblok is opgesteld.

Via een vaste trap bereikt u de zolderetage met een 4e slaapkamer en voldoende ruimte voor hobby en berging. Ook hier is met een klein opstapje een doorgang naar een voorzolder gemaakt, vanwaar u zicht heeft op een heel bijzonder stuk gevel met Gotische blindvenster en zicht op de originele kaplijn en -constructie.

De buitenruimte van de woning bestaat uit een kleine patio aan de achterzijde en een heerlijke privacyvolle voortuin met o.a. een prachtige roos die de entree bekleed. Het is een oase van rust midden in de stad. De voortuin biedt ook een eigen parkeerplaats voor uw auto.

Bijzonderheden:
Het pand verdient op onderhoudsniveau nog veel aandacht en liefde. Daarnaast komt het geheel voor modernisering in aanmerking.
Bouwjaar: circa 1351, vergroot aan de zuidzijde omstreeks 1600.
Geen energielabel aanwezig i.v.m. monumentale status.

Deze presentatie is informatief en geheel vrijblijvend. Aan eventuele onjuistheden kunnen geen rechten worden ontleend. Interesse in dit huis? Schakel direct je eigen NVM-aankoopmakelaar in. Je NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op funda.

Raadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - ZutphenRaadhuissteeg 5 - Zutphen


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.