Raadhuisstraat 20 - Graft

Graft

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Graft
Adres: Raadhuisstraat 20
Vraagprijs: Prijs op aanvraag
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1878
Ligging: beschutte ligging, aan vaarwater
Oppervlakte: 220 m²

Een voormalige pastorie opgetrokken uit paars/rode baksteen in kruisverband en onder een schilddak met zwart geglazuurde Hollandse pannen. Een symmetrisch pand welke op de hoeken wordt begrensd door wit gestucte pilasters. De voordeur bevindt zich in het middenrisaliet met een kroonlijst, windveren en een makelaar.
Typische kenmerken van een historisch pand, en daarmee is dit pand betiteld tot Rijksmonument.
In 1967 is dit pand als regulier woonhuis in gebruik genomen.

Dit Rijksmonument bestaat uit meerdere vertrekken waarvan onder andere drie slaapkamers en een riante badkamer.
Een prachtige tuin van maar liefst 120 meter diep is uniek voor Graftse begrippen.

Kom binnen
Het interieur van het pand is grotendeels intact gebleven. Het bevat op de begane grond onder meer houten luiken welke zijn opgevouwen en ondergebracht in de dagkanten, diepe erkers, hoge plafonds met sierlijsten en in het vertrek aan de noordwestzijde een origineel houten plafond uit 1878. Tevens bevinden zich in het pand restanten van het voorgaande 17de-eeuwse huis, zoals: beschilderde wandtegels, de kelder en de balklaag van de vloer over de kelder.
Een dubbele paneeldeur op een natuurstenen stoep geven toegang tot dit pand. De lange hal van ruim 11 meter verdeeld de begane vloer in tweeën. Aan de rechterzijde een sfeervolle woon- en voorkamer gescheiden door ensuite deuren. Aan de linkerzijde de keuken met uitzicht op de tuin en een opkamer welke nu in gebruik wordt genomen als atelier. Op de verdieping treft u een royale hal met toegang tot drie ruime slaapkamers, een royale badkamer, een bergzolder en dubbele deuren richting het balkon aan de voorzijde van het pand.

Buiten
Een heerlijke zonnige tuin, met tegen het pand twee terrassen en diverse zitjes op andere plekken verspreid in de tuin: tussen het groen, aan het water of in de boomgaard. Deze tuin heeft alles. Middels een brug zijn de twee verschillende percelen met elkaar verbonden. Grenzend aan water, waardoor er een aanlegsteiger ligt zodat u met een boot urenlang kunt genieten van de vele wateren. Rechts van de woning staat een garage, perfect voor 1 auto en tuinopslag. Achterop het perceel vindt u een boomgaard met diverse fruitbomen en een stal voor kleinvee.

Omgeving
Graft-De Rijp zijn gezellige historische dorpen die zich kenmerken door hun vele authentieke monumenten. Voorzien van basisscholen, horeca, winkels, speciaalzaken en een gezondheidscentrum.
De dorpen zijn gelegen tussen Purmerend, Alkmaar en Zaanstad, allen op circa 15 minuten rijafstand.
Er zijn rechtstreekse busverbindingen met Alkmaar, Purmerend en Amsterdam.

Bijzonderheden
– Rijksmonumentaal pand
– Voormalig pastorie
– Riante garage van ruim 100 m²
– De garage recreatief gebruiken is mogelijk
– Gelegen aan (vaar)water en de Eilandspolder in uw achtertuin
– Twee auto’s parkeren op eigen erf
– In de boomgaard treft u o.a. een kersen- en pruimenboom
– Schuur/stal aanwezig voor kleinvee

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Raadhuisstraat 20 - GraftRaadhuisstraat 20 - GraftRaadhuisstraat 20 - GraftRaadhuisstraat 20 - GraftRaadhuisstraat 20 - GraftRaadhuisstraat 20 - GraftRaadhuisstraat 20 - GraftRaadhuisstraat 20 - GraftRaadhuisstraat 20 - GraftRaadhuisstraat 20 - GraftRaadhuisstraat 20 - GraftRaadhuisstraat 20 - GraftRaadhuisstraat 20 - GraftRaadhuisstraat 20 - GraftRaadhuisstraat 20 - GraftRaadhuisstraat 20 - GraftRaadhuisstraat 20 - GraftRaadhuisstraat 20 - GraftRaadhuisstraat 20 - GraftRaadhuisstraat 20 - GraftRaadhuisstraat 20 - GraftRaadhuisstraat 20 - GraftRaadhuisstraat 20 - GraftRaadhuisstraat 20 - GraftRaadhuisstraat 20 - GraftRaadhuisstraat 20 - GraftRaadhuisstraat 20 - GraftRaadhuisstraat 20 - GraftRaadhuisstraat 20 - Graft


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.