Ridderstraat 5 - Hattem

Hattem

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Hattem
Adres: Ridderstraat 5
Vraagprijs: 595.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1450
Ligging: in centrum, beschutte ligging
Oppervlakte: 187 m²

In het hart van de historisch Hanzestad Hattem, bieden wij aan een bijzonder woonhuis met opvallende trapgevel en erker aan de voorzijde. Aan de achterzijde (Knorrenburgerstraat) is de ingang van de garage(!)/ schuur. De Vicaris is op loopafstand van de haven, de bossen en alle primaire voorzieningen zoals winkels, horeca en musea.

Je wandelt hier als ware door een geschiedenisboek. Tot begin zestien eeuw hoorde het huis bij de zogeheten Vicarie goederen: bezittingen van de Katholieke kerk. Nu is het een gemeentelijk monument, met zijn naam ‘De Vicaris’ op de witgepleisterde trapgevel. Je kan heerlijk zitten op een bankje voor het huis, in de lucht van vers gebakken brood van de bakker om de hoek. Of op het dakterras, met een glaasje wijn uit de wijnkelder. Vanuit de erker aan de voorzijde kijk je de historische Ridderstraat in.
Tussen de voorkamer en de woonkamer (met palletkachel) is de woonkeuken met kookeiland en bar gesitueerd. Dit voelt als het ‘hart’ van het huis; hier wordt gekookt, geborreld en gebabbeld.
Het huis is meegegroeid met de tijd maar met respect voor het oude.
Zo heeft het eeuwenoude Hanzehuis moderne snufjes gekregen. Zoals als de elektronische dakramen in de binnentuin die bij regen automatisch sluiten.
Achter de binnentuin is een extra keuken met garage. In de late Middeleeuwen stond hier een pakhuis. Er is een bouwplan beschikbaar van een architect om het pakhuis met drie verdiepingen te bouwen, met zicht op de IJssel. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om dit gedeelte naar eigen inzichten opnieuw te bouwen. Doordat het geheel twee adressen en kadastrale nummers heeft, is het goed geschikt voor diverse functies (wonen, werken).

Indeling:

Begane grond:
Voorkamer met leefruimte met vloerdelen van pvc en een origineel balken plafond;
Toegang tot een authentieke wijn- en provisiekelder;
gezellige woonkeuken met kookeiland en bar en alle gangbare apparatuur;
Sfeervolle living (met palletkachel) met een glazen wand naar inpandige voormalige binnentuin (omgebouwd tot serre) met glazen zadeldak met dakramen en vaste kasten;
De binnentuin (serre) is voorzien van airconditioning (split airco). Deze is goed te gebruiken als kantoortuin (thuiswerken) of atelier. Daarnaast ook geschikt als ‘kinderspeelkamer’. In de bedstee kan naast slapen ook televisie/ film gekeken worden;

Vanuit de serre komt u in een hal met een nieuwe badkamer (2023) met toilet, douche en wastafelmeubel. Daarnaast is er een tweede keuken met wasruimte. De aan de achterzijde (knorrenburgerstraat) gelegen garage/schuur is voorzien van een automatische roldeur.
Er is een bouwplan getekend om op de garage/ schuur een loft of bovenwoning te bouwen, ideaal voor kantoor/atelier, B&B of verhuur.

Verdieping;
Middels de open trap in de woonkeuken bereikt u de verdieping met een sfeervolle slaapkamer met erker/bloemkozijn en zicht door de straat met veel originele en authentieke panden.
De overloop is voorzien van kast voor de c.v. ketel en vaste kasten; Toegang tot een ruime moderne badkamer (2020) met een inloopdouche, vrijstaand toilet en badkamermeubel; een grote slaapkamer met ingebouwde kasten en toegang tot een besloten dakterras met uitzicht op de uiterwaarde.

Zolder:
Via een zgn. molenaarstrap bereikt u de geheel geïsoleerde zolder met diverse gebruiksmogelijkheden.
Er is een bouwplan beschikbaar om de verdieping te ontsluiten middels een vaste trap en de kap te voorzien van dakvensters, waardoor er één of meerder e kamers kunnen worden ingericht en extra woonoppervlak beschikbaar komt.

Algemeen
* voormalig winkel/woonhuis met klein magazijn/garage, recent sfeervol verbouwd tot woonhuis met veel leef- en woonruimte op de begane grond.
* De woning is een gemeentelijk monument en is/wordt met liefde en oog voor detail onderhouden
* Aan de achterzijde (Knorrenburgerstraat) is een mogelijkheid om op de garage een woning te realiseren(zie impressies bij de foto’s);
* De verkoper heeft een architect gevraagd om een bouwplan te tekenen, welk plan door de gemeente positief is ontvangen!
* Het dak is recent geïsoleerd;
* C.v. gas met radiatoren
* Badkamer begane grond (2023) en verdieping (2020)
* Solitair huis met veel woonoppervlak (ca. 190 m2)
* Op loopafstand van winkels, musea, restaurants en vlakbij bos, landgoed Molecaten en rivier de IJssel.
* Gunstige ligging t.o.v. openbaar vervoer en centraal station in Zwolle
* Aantrekkelijk woonomgeving op fietsafstand van provinciehoofdstad Zwolle met een breed scala aan voorzieningen,
onderwijs, cultuur, sport en zorg (o.a. het ziekenhuis Isala).
* Woning is geschikt voor meerdere doeleinden: bijvoorbeeld kantoor/praktijk aan huis; B&B; dubbele bewoning, verhuur aan derden,
winkelruimte met woonhuis.
* Mogelijk om te wonen op de begane grond/gelijkvloers.
* Aan zowel de voor- en achterzijde is er ruimte op eigen grond buiten te zitten.

Kortom een gouden kans om in een karakteristieke woning met veel historie en details op een aantrekkelijke locatie tussen de uiterwaarden van de IJssel en de uitlopers van de Veluwe te wonen!

Vraagprijs: € 595.000,= k.k.
Aanvaarding: in overleg

Ridderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - HattemRidderstraat 5 - Hattem


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.