Rijkmanstraat 50 - Deventer

Deventer

TYPE

Monument

KAMERS

4

LOCATIE

Deventer
Adres: Rijkmanstraat 50
Vraagprijs: 910.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1648
Ligging: aan rustige weg, in centrum
Oppervlakte: 207 m²

RIANT MONUMENTAAL WONEN OP 207 M² IN HET DEVENTER BERGKWARTIER

De Rijkmanstraat is een rustige zijstraat van de Brink met veel bijzondere monumentale panden. Met het zicht op de Bergkerk nabij de Bergschildtuin staat dit statige herenhuis uit 1648.

In de omschrijving van de kenmerken van het Rijksmonument wordt gesproken over een ” fraai gerestaureerd herenhuis, aan de achterzijde grenzend aan de 13e-eeuwse stadsmuur. Een voorhuis met een gepleisterde lijstgevel. Een achterhuis met topgevel met daarin de jaartalsteen 1648 en ontlastingsbogen boven de vensters.”
In de vorige eeuw is het pand gebruikt als timmerwerkplaats van waaruit het Bergkwartier is gerestaureerd.

In 1996 is het pand, naar ontwerp van I’M-architecten, gesplitst in drie appartementen.

Het begane grond-appartement met benedenverdieping is in 2019 gemoderniseerd.

De ruime centrale hal geeft toegang tot de gezamenlijke fietsenberging en de meterkasten. Vanuit deze hal zijn de appartementen bereikbaar

De indeling van de begane grond:

Op deze woonlaag bevinden zich de woonkamer, de woonkeuken, de bijkeuken en het toilet.
De woonkamer is aan de achterzijde gelegen. Ondanks het diepe pand is er toch veel daglichttoetreding door de hoge raampartijen. In de woonkamer fungeert de vaste boekenkast als room-divider waardoor de zithoek en de tv-hoek, heel praktisch, zijn gescheiden.
De keuken is ambachtelijk gemaakt, is in warme houttinten uitgevoerd en heeft aan twee zijden een aanrecht met inbouwapparatuur. Waaronder een stoomoven, een grote koelkast, een Bora inductie kookveld met kookveldafzuiging, vaatwasser en wijnkast. De woonkeuken heeft voldoende ruimte om een lange eettafel voor zes of acht personen te plaatsen.
In de bijkeuken is plek voor de garderobe, wasmachine en droger.

De indeling van de benedenverdieping:

Via de luie stalen trap kom je beneden op de slaapverdieping. De fraaie gewelven en het oude metselwerk geven deze ruimtes extra veel sfeer. De grote centrale ruimte kan prima gebruikt worden als een werkplek. De slaapkamers hebben een prettige maatvoering en door veel gebruik te maken van glas staan de ruimtes met elkaar in verbinding.
De moderne badkamer is geheel in stijl geplaatst met de wanden in marmermotief en de houten afwerking. De badkamer heeft een vrij hangend toilet, een dubbele wastafel en een inloopdouche.

Door een uitsparing in de begane grond vloer, aan de voorzijde van het pand, is er ook daglicht in de slaapkamers.

Vanuit de woonkamer is het terras (56 m²) bereikbaar via openslaande deuren. Het terras, op het zuidwesten gelegen, biedt veel privacy door dat deze ommuurd is.

Bijzonderheden:
– Vrij uitzicht vanaf het terras
– Een gezonde VvE
– Een gezamenlijke inpandige fietsenberging
– Vrij uitzicht omdat er niet voor de deur geparkeerd mag worden
– Buitenzijde groot onderhoud uitgevoerd, waaronder schilderwerk in 2020
– De hele woning is voorzien van een mooie gietvloer
– Vloerverwarming benedenverdieping
– Mechanische ventilatie
– Voorzien van dubbelglas
– Energielabel C

Rijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - DeventerRijkmanstraat 50 - Deventer


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.