Ringbaan-Oost 190 - Tilburg

Tilburg

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Tilburg
Adres: Ringbaan-Oost 190
Vraagprijs: 595.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1931
Ligging: in centrum, in woonwijk
Oppervlakte: 172 m²

Wonen in de wijk Armhoef Noord-West? Dat kan in dit woonhuis aan de Ringbaan-Oost 190. Het is in 1931 gebouwd door architect Stef Barenburg. Het pand – als u de tijd neemt om goed naar alle details in de voorgevel te kijken – steekt prachtig af tegen de overige huizen in de rij. Ontdek eerst de unieke elementen in de gevel en laat u daarna verrassen door de enorme hoeveelheid ruimte wanneer u over de drempel stapt.

De woning heeft op de begane grond een L-vormige woonkamer, een eetkamer, een keuken en een bijkeuken. Op de eerste verdieping vindt u twee ruime slaapkamers en de badkamer met een deur naar het balkon. Op de tweede verdieping zijn er nog eens twee ruime slaapkamers. Verder is er een vrijstaande garage en een kelder.

Ondanks de leeftijd van de huizen in deze straat, wonen er relatief veel gezinnen in de wijk. Gaat u tegenover de woning de Jan van Beverwijckstraat in, dan vindt u daar volop groen en een speeltuin met onder andere schommels, klimrekken, een glijbaan, een pingpongtafel en een trapveldje.

Net buiten de stad liggen in het oosten de Oisterwijkse Bossen, in het zuiden Safaripark de Beekse Bergen en iets verder weg in het noorden de Loonse en Drunense Duinen en de Efteling. Aan ontspanningsmogelijkheden voor het gezin is er dan ook zeker geen gebrek. En voor hardlopers of hondenbezitters wordt het hier heerlijk nieuwe routes ontdekken.

U kunt vanuit huis te voet of per fiets allerlei voorzieningen bereiken, zoals supermarkten, medische centra, scholen en het gezellige centrum van Tilburg met haar winkels, musea, theaters en horecagelegenheden. De dichtstbijzijnde bushaltes liggen aan de Spoorlaan en aan de Ringbaan-Oost zelf. Station Tilburg is nog geen tien minuten fietsen en de oprit naar de A65 ligt op twee kilometer vanaf uw voordeur.

Indeling

Begane grond:
Sla de karakteristieke houten voordeur open en stap de hal binnen. U ziet hier van links naar rechts vier deuren en ze gaan naar woonkamer één, woonkamer twee, de keuken en de toiletruimte. Achter de met rood en zwart betegelde wand rechts van u ligt de trap naar boven.

Woonkamer aan de voorzijde beslaat de volledige breedte van de woning. Het grote raam laat een prettige hoeveelheid daglicht binnen. Let u vooral ook op de afwerking van het plafond en de houten deur met boog die u van de hal naar deze kamer heeft gebracht. De overgang van woonkamer naar woonkamer bestaat uit een brede toog en aan beide zijden is er kastruimte op maat. Vanuit deze kamer – en kijkend in de richting van de eetkamer – vallen direct de schuifdeuren met daarboven de glas-in-loodramen op. Aan het einde van deze kamer start uw achtertuin en u betreedt de tuin via de dubbele deuren die hier voor veel natuurlijk licht zorgen.

De keuken is te bereiken via de centrale hal of via woonkamer twee. Links tegen de betegelde wand is ruimte voor een compacte eettafel voor wanneer u niet uitgebreid in de eetkamer wilt dineren. Rechts tegen de wand staat de keukenopstelling. De dubbele wasbak met een kraan is voor het keukenraam gesitueerd en aan het begin van de keuken staat het fornuis met daaronder de oven. De keuken is roomwit en het aanrecht is zwart. Er is voornamelijk gebruik gemaakt van onderkasten. Alleen boven het fornuis zit een kastfront waarachter de afzuigkap is weggewerkt en links en rechts daarnaast zijn twee bovenkasten als opbergruimte.

Achter de keuken ligt de bijkeuken en hier is plaats voor witgoedapparatuur. Ook is hier de cv-installatie geplaatst. Er is een wastafel met een kraan en een spiegel erboven en een deur die de tuin ingaat. Door het glas in de deur en het raam in de bijkeuken is er ook hier sprake van voldoende daglicht.

Eerste verdieping:
Datzelfde daglicht valt meteen op wanneer u de trap naar de eerste verdieping oploopt. Het daklicht vormt een bijzonder detail op deze overloop. De eerste deur op de overloop gaat naar de badkamer en vervolgens is er een slaapkamer, een deur met de trap naar de tweede verdieping en nog een slaapkamer.

De slaapkamer aan de voorzijde van de woning heeft in de hoek een maatwerk kast. Ditzelfde is het geval bij slaapkamer twee, alleen is deze kastruimte kleiner vanwege de ligging onder de trap. Wat ook anders is bij slaapkamer twee, is de raampartij in de achtergevel en de deur die direct toegang tot de badkamer geeft.

De badkamer is – net als veel andere kamers in deze woning – een stap terug in de tijd, maar u ziet hier wel hoe goed de afwerking in die tijd was en hoe goed deze badkamer onderhouden is. Er is een wastafel met een spiegel, daartegenover het bad met douchevoorzieningen voorzien van een vouwscherm en aan het eind van de badkamer is er een toilet. Ook hier ziet u in de achtergevel de bijzondere ramen. De deur leidt naar het balkon. Vanaf dit balkon kunt u zelfs de oude kerktoren zien.

Tweede verdieping:
De overloop op de tweede verdieping is ruim van formaat. Deze ruimte zou u zelfs nog met een kleine bibliotheek en een comfortabele leesstoel kunnen inrichten.

De slaapkamer aan de voorzijde van de woning heeft het ronde raam dat u van buitenaf al heeft kunnen zien. De andere slaapkamer heeft een driehoekig raam. Deze kamer is ook nog uitgerust met een eigen wastafel en een kastruimte op maat. De houten balkenconstructie is op deze verdieping nog mooi zichtbaar.

Buiten:
De achtertuin bestaat deels uit terras en deels uit gras. Wat er uitspringt in deze tuin is de hoeveelheid groen. Er zijn lagere en hogere struiken, klimplanten tegen de erfgrens met de buren en volwassen bomen.

Garage:
In de hoek aan het einde van de achtertuin staat de gemetselde, vrijstaande garage. Met ongeveer 12m² kunt u hier een opbergruimte van maken, maar een andere bestemming zoals een tuinkantoor zou ook een overweging kunnen zijn wanneer u alle slaapkamers al een bestemming heeft gegeven.

Bijzonderheden:
? Woonoppervlakte: 172,40m²
? Perceeloppervlakte: 227m²
? Externe bergruimte: 12,00m²
? Inhoud: 641,59m³
? Bouwjaar: 1931
? Wonen in een rijksmonument
? Bijzondere tussenwoning met vier slaapkamers van zeer ruim formaat
? Twee woonkamers, een eetkamer, een bijkeuken, een kelder en een badkamer met een balkon
? Een achtertuin met volwassen beplanting en een vrijstaande stenen garage
? Veel karakteristieke elementen, met onder andere glas-in-loodramen, maatwerk kastruimte, houten dakconstructie
? Dagelijkse voorzieningen op loop- en fietsafstand
? Veel faciliteiten voor kinderen in de buurt (speeltuin, scholen, kinderopvang)
? Vlakbij openbaar vervoer en oprit naar snelweg

Ringbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - TilburgRingbaan-Oost 190 - Tilburg


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.