Roeperssteeg 4 - Harlingen

Harlingen

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Harlingen
Adres: Roeperssteeg 4 8861 AR HARLINGEN
Huurprijs: € 1.025
Bouwvorm: bestaande bouw
Oppervlakte: 100 m2
Oppervlakte perceel: 100 m2
Tussen de Voorstraat en de Noorderhaven vind je Roeperssteeg 4 in een schitterend en imposant pakhuis, dat niet alleen beeldbepalend is, maar ook van historische waarde. De indrukwekkende gevels herinneren aan de tijd waarin dit gebouw een industrieel complex was in de 17e eeuw. Nu is het een gebouw met maar liefst drie appartementen op de verdiepingen en een bedrijfsruimte op de begane grond. Het appartement op de tweede verdieping is per direct te huur. Wees voorbereid: de woning is écht een eyecatcher van binnen en van buiten. Strak, stoer en tegelijk vind je er charmante historische details zoals de houten balkenplafonds. Of dat niet al genoeg is? Roeperssteeg ligt in het hart van Harlingen, met álle voorzieningen op steenworpafstand.

Indeling
Via het gezamenlijke trappenhuis kom je bij de entree van het appartement op de tweede verdieping.

De entree is ruim en de lange gang (ca. 16,4 m²) geeft aan de rechterkant toegang tot twee relatief grote slaapkamers (resp. 11,2 m² en 16,7 m²) met ligging en ramen (met luiken) aan de Roeperssteeg. Naast een separaat toilet is de moderne en betegelde badkamer (ca. 5,2 m²) uitgerust met een dubbele wastafel en inloopdouche.

De unieke woonkamer met open keuken is zeer royaal (ca. 48 m²) en biedt een fenomenaal uitzicht op de Noorderhaven waar het hele jaar door kenmerkende zeilboten liggen. Het robuuste balkenplafond is zeer authentiek en sfeervol. De moderne keuken is voorzien van een vaatwasser aansluiting en een opstelplaats voor een koelkast.

In alle ruimtes kom je de karakteristieke balkenplafonds tegen en de strakke raampartijen, het afwerkingsniveau is hoog te noemen. Door de eenheid in alle kamers straalt de woning rust uit. In dit appartement kun je je fantasie de vrije loop laten als het om inrichting gaat. Van robuuste meubels en een losse kleurrijke koelkast tot een stoere boksbal, een hoge bartafel of vakkenkasten. Wat jouw smaak ook is, de lege ruimtes nodigen je uit om er een heerlijk thuis van te maken.

Bijzonderheden
●       Monumentaal en karakteristiek appartement in het centrum van het Friese Harlingen.
●       Barok pakhuis uit de 17e eeuw; een eyecatcher met schitterende details in het straatbeeld van Harlingen.
●       Historische elementen zijn subtiel bewaard gebleven, zonder in te boeten op het comfort van nu.
●       Onlangs gerenoveerd
●       Een ruim appartement van maar c.a 100 m² in het centrum van Harlingen.
●       Parkeervergunning mogelijk.
●       Huisdieren in overleg.
●       Huurperiode: minimaal 1 jaar.

Locatie
Het Friese Harlingen is een schilderachtige havenstad met een levendige haven. De schepen, straten, grachten en gebouwen zijn allemaal even boeiend om te bekijken. Wonen in Harlingen geeft je niet alleen de mogelijkheid om dat ‘altijd’ te doen, maar biedt ook opties om naar de Waddeneilanden te gaan, omdat vanuit Harlingen de veerboten vertrekken. Overigens is er in Harlingen ook genoeg te doen: er zijn veel markten, maritieme evenementen en festivals.

Roeperssteeg ligt op een zeer gunstige plek: in het centrum, maar net niet in de drukste straat. Alles is op loopafstand: culturele activiteiten, kroegen, restaurants, winkels en terrassen. Daarbij is het aantrekkelijk voor bewoners en toeristen vanwege de ligging aan het IJsselmeer; de stad is omgeven door water, wat ideaal is voor liefhebbers van watersport, vissen en andere wateractiviteiten.

Roeperssteeg 4 - HarlingenRoeperssteeg 4 - HarlingenRoeperssteeg 4 - HarlingenRoeperssteeg 4 - HarlingenRoeperssteeg 4 - HarlingenRoeperssteeg 4 - HarlingenRoeperssteeg 4 - HarlingenRoeperssteeg 4 - HarlingenRoeperssteeg 4 - HarlingenRoeperssteeg 4 - HarlingenRoeperssteeg 4 - HarlingenRoeperssteeg 4 - HarlingenRoeperssteeg 4 - Harlingen


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.