Streeksterweg 2 - Usquert

Usquert

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Usquert
Adres: Streeksterweg 2
Vraagprijs: 975.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1903
Ligging: aan rustige weg, in woonwijk, beschutte ligging
Oppervlakte: 420 m²

— OPEN HUIS — VRIJDAG 15 DECEMBER 2023 — TUSSEN 15:00 – 17:00 UUR — OPEN HUIS —

Magnifieke en imposante Jugendstil villa omgeven door een heerlijke weidse tuin met oude bomen op een ruim perceel van 7000m². De villa is ontworpen door architect Gerrit Nijhuis, bekend door zijn jugendstilontwerp voor het “Nieuwsblad van het Noorden”. Het huis is de afgelopen decennia goed onderhouden, gerestaureerd en van moderne gemakken voorzien. Dit rijksmonument biedt een overdaad aan prachtige stijlkenmerken uit de bouwperiode van rond 1903. Prachtige, gekleurde, glas-in-lood ramen, zeer fraaie plafonds, zeer rijke Jugendstil detaillering in het houtwerk in en om het huis. U moet het zien om het zelf te ervaren!

Naast het karaktervolle hoofdhuis met eigen, lange, oprit vindt u nog het voormalig koetshuis, een achtergelegen schuur én een in afbouwfase verkerende tiny-house.

Indeling:
Hoofdentree aan de voorzijde met fraai gestileerde voordeur, vestibule met tussendeur en daarachter de royale, centrale hal met trappenhuis en deuren naar de diverse vertrekken op de begane grond. De vestibule en de hal zijn voorzien van originele grote marmeren vloerplaten en marmeren lambrisering.
Aan de linkerzijde van de centrale hal de woonkamer “en suite” -ruim 70m²- met een voorkamer met schouw, schuifdeuren, achterkamer met erker, schouw en openslaande deuren naar de serre/veranda (circa 12m²). Aan de rechterzijde van de centrale hal, voor in het huis, de eetkamer (of werkkamer) ruim 25m². Naastgelegen keuken in hoekopstelling met originele keukenkast, schouw met robuust fornuis er in en op maat gemaakte keuken met vaatwasser en hardstenen werkblad.
Via de keuken kunt u naar de onder de keuken gelegen kelder (circa 32m²), geschikt als provisieruimte, berging. Via de keuken kunt u naar de naastgelegen gang met achter ingang en grote bijkeuken.
Op de begane grond vindt u ook nog een slaapkamer (circa 25m²) aan de achterzijde van het huis met kastenwand en eigen badkamer met toilet, bad, douchecabine en wastafel.
Achter het trappenhuis in de centrale hal het toilet en daarnaast een apart urinoir.

Eerste verdieping -via het fraaie bordes-trappenhuis- ruime overloop. Heerlijk lichte en grote slaapkamer aan de achterzijde van het huis -ruim 30m²- met prachtige raampartij en daarin openslaande deuren naar het balkon/ de veranda. Deze slaapkamer beschikt over ingebouwde kasten en een eigen badkamer met douchecabine, toilet en wastafel. Tweede grote slaapkamer aan de voorzijde, circa 28m². Ruim opgezette badkamer met vrijstaand ligbad, waskom, toilet en douchecabine.
Aan de overzijde van de overloop een deur die toegang biedt aan een grote ruimte van circa 75m², nu ingericht als een soort inpandig appartement met zitkamer, slaapdeel én een eigen badkamer met toilet, ligbad, inloopdouche en wastafel. Deze ruimte is bijvoorbeeld prima te gebruiken voor Bed&Breakfast, een inwonende ouder of kind. Aansluitend aan deze ruimte nog een zoldertje én doorgang naar een ‘meidenkamer’ met bedstee! Deze meidenkamer heeft een eigen trapopgang vanaf de ondergelegen bijkeuken.

Tweede verdieping: grote zolderruimte, te bereiken via een vaste trap en met voldoende stahoogte voor het eventueel creëren van extra woonoppervlak. Nu te gebruiken als bergruimte, opslag en/of hobbyruimte, circa 70m² met een raam in de voor- en achtergevel.

Voormalig koetshuis -in dezelfde fraaie bijpassende stijl gebouwd- nu in gebruik als garage met zolderruimte. Verdekt opgesteld is schuin achter de garage een extra schuur/ werkplaats gebouwd met gevlinderde betonvloer van circa 45m².

In de achtertuin is daarbij nog een tiny-house gebouwd -in afbouwfase- met vergunning voor een beperkte duur.

Bijzonderheden:
– perceeloppervlak 7000m²;
– woonoppervlak circa 420m²;
– Rijksmonument met subsidiemogelijkheid voor onderhoud;
– eerste verdieping geheel voorzien van geïsoleerde vloer met vloerverwarming;
– verwarmd middels 2 cv-ketels;
– diverse wanden na-geïsoleerd met oog en respect voor het monumentale karakter;
– voorzien van 18 zonnepanelen, geplaatst op het schuine dak van de achtergelegen schuur.

Streeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - UsquertStreeksterweg 2 - Usquert


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.