Uiterburen 53 - Zuidbroek

Zuidbroek

TYPE

Monument

KAMERS

9

LOCATIE

Zuidbroek
Adres: Uiterburen 53
Vraagprijs: 695.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1875
Ligging: aan rustige weg, beschutte ligging, landelijk gelegen
Oppervlakte: 492 m²

Monumentale villa ‘De Drostenborg’ -plaatselijk bekend als ‘het borgje’- is in 1875 gebouwd door een Oostenrijkse architect voor de toenmalige directeur van de naastgelegen melkfabriek (de fabriek is niet meer).
Het voorhuis is buitengewoon karaktervol met hoge plafonds, bijzondere raampartijen en een fijne sfeer. Het achterhuis is in 1984 opnieuw opgebouwd.

Het geheel omgrachte villaterrein is bereikbaar via een oprijlaan met aan weerszijden bomen, gemarkeerd door twee gemetselde pijlers met ‘Drostenborgh’ erop. Om de villa staan vier lindenbomen en een weelderig groene tuin met diverse doordachte zichtlijnen.

Indeling:
Entree aan de zijgevel met dubbele deuren, hal, gang met garderobe nis en toilet. Aan de voorzijde van het huis een riante woonkamer ‘en suite’ over de volle breedte van het voorhuis. U vind hier hoge plafonds, veel ramen en een ingebouwde houthaard.

Lange brede gang in het achterhuis, vanaf het voorhuis naar achteren toe met de diverse vertrekken aan weerzijden van deze gang.
Aam de linkerzijde de eetkeuken met kookeiland en 2×2 openslaande deuren naar de tuin. Via de keuken de deur naar de grote kelderruimte/provisieruimte. Aan de overzijde van de keuken aan de rechterzijde van het huis een zijentree met bijkeuken (met stortbak, wasruimte). Daarnaast de tweede zijentree met hal, berging en trapopgang naar de verdieping.
Grote slaapkamer links van de gang met 2×2 openslaande deuren, via de slaapkamer doorgang naar de badkamer met ligbad, twee wastafels en douchecabine en een tweede toilet (ook bereikbaar via de gang). Aan de overzijde van de gang een ruime kastenkamer, daarnaast een grote werkkamer/slaapkamer met 2×2 openslaande deuren naar de tuin. Aan de linkerzijde van de gang de derde en vierde slaapkamer, beiden met openslaande deuren naar de tuin. Rechts achterin de vijfde slaapkamer met openslaande deuren naar de achtertuin, achterin de gang de deur naar naar de tweede badkamer met ligbad, derde toilet, douchecabine en wastafel.

De verdieping:
Zeer grote multifunctionele ruimte boven het achterhuis van ruim 140 (!)m² met zes dakramen en doorgang naar een zolderruimte boven het voorhuis (opslag/berging).

Buitenom een grote weelderig groene tuin, fraai uitzicht aan de achterzijde over de landerijen. Houten tuinberging bij de oprijlaan en aan de andere zijde van het huis een oud en idyllisch tuinhuisje.

Bijzonderheden:
– bouwjaar 1875 (voorhuis), 1984 (achterhuis);
– perceeloppervlak totaal circa 5515m²:
– woonoppervlak maar liefst 492m²;
– rapport Monumentenwacht 2023 beschikbaar;
– achterhuis voorzien van vloerisolatie (Tonzon systeem), vloerverwarming en dubbel glas;
– voorhuis voorzien van vloerisolatie (minerale wol), zoldervloer voorhuis geïsoleerd.
– buitenschilderwerk 2019/2020, zinkwerk voorhuis 2019, nieuwe dakramen achterhuis 2014, nieuwe panlatten 2016;
– diverse subsidiemogelijkheden voor onderhoud en isolatie vanuit het Rijk en de provincie Groningen;
– de vermelde prijs is een vanafprijs.

Uiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - ZuidbroekUiterburen 53 - Zuidbroek


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.