Woelwijklaan 11 - Voorschoten

Voorschoten

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Voorschoten
Adres: Woelwijklaan 11 2252 AM VOORSCHOTEN
Huurprijs: € 3650
Bouwvorm: bestaande bouw
Oppervlakte: 265 m2
Oppervlakte perceel: 565 m2
In een kindvriendelijke buurt gelegen royaal bemeten voormalige boerderij-buitenplaats ‘Woelwijk’ met 5 slaapkamers en fraaie tuin.

Indeling:
Door diverse verbouwingen door de eeuwen heen (de kern van het huis bestaat uit een boerderij uit 1629) heeft het pand diverse speelse niveauverschillen.

Begane grond
Via een trappetje in de gang bereikt u de sfeervolle ‘heerschapskamer’ (28 m2) met plavuizenvloer, historisch moer- en kinderbintenplafond en voorname vuurplaats. Deze kamer is ook via een trap vanuit de rondom gelegen tuin toegankelijk. Vanuit de centrale hal met aan weerszijde een toegangsdeur en met diverse antieke tegeltableaus zijn ook de eetkamer met vaste servieskast en plavuizenvloer (25 m2), keuken (14 m2)  met aangrenzende bijkeuken (8 m2), slaapkamer I (16 m2) met moderne badkamer en het toilet te bereiken. De bijkeuken geeft ook toegang tot de tuin.

1e etage:
Studeer- of slaapkamer II met haardplaats (23 m2), slaapkamer III met vaste kasten en een wastafel (18 m2), slaapkamer IV (19 m2) De 2e luxe badkamer met o.a. een ligbad/separate douche en WC.

2e etage:
Iets verhoogd vanaf de eerste verdieping ligt de grote zolderkamer (28 m2) met er achter en weer hoger gelegen de zolder “opkamer” (6 m2). Met eigen douchegelegenheid. Onder het zadeldak aan de andere zijde is nog een bergzolder (10 m2), tevens opstelplaats van de HR-cv ketel.

Souterrain:
Het souterrain is bereikbaar vanuit de gang en de eetkamer. Er zijn twee ruimten (totaal circa 27 m2) met gewelvenplafonds aanwezig die zeer geschikt zijn voor bijvoorbeeld de opslag van wijn, en ook als televisiekamer.

Bijzonderheden:
Het huis heeft een vrijstaande garage en is rondom voorzien van een prachtige tuin.  De indeling en omvang van de woning maakt een combinatie met atelier- of kantoorruimte aan huis mogelijk.

Locatie:
De historische boerderij-buitenplaats ‘Woelwijk’ ligt in een kindvriendelijke wijk van het dorp Voorschoten, iets ten noordwesten van de Vliet en de oude straatweg. De British School is op loopafstand gelegen. Voorschoten ligt dichtbij Leiden en Den Haag en is zowel met de auto als trein/bus goed te bereiken.

Het strand van Wassenaar is binnen 12 minuten te bereiken met de auto. Ook zijn open vaarverbindingen naar onder meer Delft en Leiden met er achter het mooie watergebied tussen Warmond en Sassenheim in de buurt.

Woelwijklaan 11 - VoorschotenWoelwijklaan 11 - VoorschotenWoelwijklaan 11 - VoorschotenWoelwijklaan 11 - VoorschotenWoelwijklaan 11 - VoorschotenWoelwijklaan 11 - VoorschotenWoelwijklaan 11 - VoorschotenWoelwijklaan 11 - VoorschotenWoelwijklaan 11 - VoorschotenWoelwijklaan 11 - VoorschotenWoelwijklaan 11 - VoorschotenWoelwijklaan 11 - VoorschotenWoelwijklaan 11 - VoorschotenWoelwijklaan 11 - VoorschotenWoelwijklaan 11 - VoorschotenWoelwijklaan 11 - VoorschotenWoelwijklaan 11 - Voorschoten


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.