Nationaal Monumenten Portaal:
voor iedereen die een monument
wil beleven, kopen of huren.
Slider

Ik heb een monument

Op deze plek vindt u veel nuttige informatie speciaal bestemd voor eigenaren van monumentale panden. Denk hierbij aan "tips & trics", duurzaamheid, financiering en crowdfunding.  Wij ondersteunen u als monument bezitter graag om de verbindingen in het Nederlandse monumenten landschap te versterken.

Als eigenaar of beheerder van een monument bezit u nu eenmaal een stuk tastbare geschiedenis. Het beheren van deze geschiedenis is voor velen een eer, echter komt bij het behoud en beheer van een monument ook veel kijken. Voor onderhoud en restauratie kunt u als monumentenbezitter een beroep doen op vele financiële regelingen en subsidies. Toch zijn de regelingen vaak lastig te vinden of enkel regionaal van toepassing. Omdat u in deze positie ook verplichtingen kent is het belangrijk om op de hoogte blijven van de laatste wet- en regelgeving.

Voor goed onderhoud van uw monument heeft de Nationale Monumenten organisatie (NMo) zoveel mogelijk kennis op het gebied van monumentenbeheer  samengebracht.  Naast het onderhoud is er ook expertise aanwezig op het gebied van exploitatie, kennisuitwisseling en geschiedkundig onderzoek.

Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).