Academiehuis de Grote Kerk - Grote Markt 18 - Zwolle

Academiehuis de Grote Kerk

TYPE

Kerk/klooster

CAPACITEIT

1250

LOCATIE

Zwolle
Academiehuis de Grote Kerk

De Grote of St. Michaëlskerk Kerk Zwolle is een laatmiddeleeuwse stadskerk met inrichtingsstukken uit de zeventiende en achttiende eeuw en laatmiddeleeuwse muur- en gewelfschilderingen. De kerk bevat twee uitzonderlijke interieurstukken: de daverende preekstoel, die Adam Straes uit Weilburg in Nassau maakte in 1617-1622, en het grandioze orgel door Arp en Franz Casper Schnitger, in 1718-1721 vervaardigd.

Door de aanwezigheid van dergelijke grote preekstoel, in combinatie met het imposante orgel, is de Grote Kerk Zwolle een voorbeeld van uitzonderlijke en zichtbare rijkdom van een stadskerk.

In de inspirerende monumentale setting van de consistorie van het Academiehuis kunt u perfect vergaderen of dineren met een klein gezelschap. De ruimte dateert uit 1688 en is na een restauratie in 2017 voorzien van een geluidssysteem en eigen koffie- en theefaciliteiten.

Achter het koorhek uit 1597, gedoneerd door de gildes van Zwolle, bevindt zich het Hoogkoor. Voor de beeldenstorm werd dit deel van de kerk gebruikt voor de mis en de eucharistieviering. Deze ruimte is bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld een intieme trouwerij of een receptie tot 120 personen.

In de kerk zijn met regelmaat exposities te zien en er staat altijd een tweedehands boekenmarkt. De beste manier om meer over de kerk en haar geschiedenis te weten te komen is het volgen van een rondleiding.

In Academiehuis de Grote Kerk worden ook activiteiten georganiseerd! De activiteitenagenda is hier te vinden.

Academiehuis de Grote Kerk - Grote Markt 18 - ZwolleAcademiehuis de Grote Kerk - Grote Markt 18 - ZwolleAcademiehuis de Grote Kerk - Grote Markt 18 - ZwolleAcademiehuis de Grote Kerk - Grote Markt 18 - ZwolleAcademiehuis de Grote Kerk - Grote Markt 18 - ZwolleAcademiehuis de Grote Kerk - Grote Markt 18 - ZwolleAcademiehuis de Grote Kerk - Grote Markt 18 - Zwolle


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.