Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek - Zypendaalseweg 24A - Arnhem

Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek

TYPE

Molen

CAPACITEIT

Tot 70 personen

LOCATIE

Arnhem
Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek

Aan de rand van Park Sonsbeek in Arnhem ligt bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek: dé plek voor informatie en inspiratie over groen en groenbeleving in de omgeving van Arnhem.

Bij Molenplaats Sonsbeek kunnen bezoekers van alles leren en ontdekken over het groen in de stad en het belang ervan. Het bezoekerscentrum is het ideale startpunt voor een kennismaking met de prachtige parken en andere natuurgebieden die Arnhem rijk is. Naast informatie over de natuur in en om Arnhem organiseert het bezoekerscentrum ook tal van andere activiteiten voor jong en oud. Activiteiten zijn te vinden in de activiteitenagenda.

Op het terrein van Molenplaats Sonsbeek staat de historische Witte Watermolen; een van de oudste gebouwen van Arnhem. De molen maalt al koren sinds de 15e eeuw. Daarmee is Molenplaats Sonsbeek feitelijk het oudste industrieterrein van Arnhem.

Activiteiten

Zowel in de Molenschuur als in de De Witte Watermolen zijn jaarrond leuke en interessante activiteiten te beleven op het gebied van groen en groenbewustzijn; wandelingen, tentoonstellingen, bijeenkomsten, debatten, groencafés, adviezen over vergroenen van tuinen en meer. Voor kinderen zijn er diverse leuke audio-tours en met de gratis af te halen Sonsbeekbingo wordt wandelen in Park Sonsbeek een waar avontuur! Bij de Witte Watermolen kunnen bezoekers biologische meel- en bakproducten kopen van de molen. Ook hebben we een winkeltje waar niet alleen biologische producten van de Witte Watermolen, maar ook diverse boeken, kaarten en geschenkartikelen te koop zijn.

Vergaderen

Wil je jouw zakelijke of educatieve bijeenkomst een uniek tintje geven? Denk dan aan het huren van onze (vergader)ruimtes in het prachtige Park Sonsbeek. Of het nu gaat om een vergadering, workshop, lezing of informatiebijeenkomst, Molenplaats Sonsbeek biedt een historische en groene ambiance die uw evenement onvergetelijk zal maken. Bekijk de beschikbare mogelijkheden op onze website en laat jouw volgende bijeenkomst plaatsvinden op de mooiste groene plek van Arnhem!

Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek - Zypendaalseweg 24A - ArnhemBezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek - Zypendaalseweg 24A - ArnhemBezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek - Zypendaalseweg 24A - ArnhemBezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek - Zypendaalseweg 24A - ArnhemBezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek - Zypendaalseweg 24A - Arnhem


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.