De Schiedamse Molens - Doeleplein 6 - Schiedam

De Schiedamse Molens

TYPE

Molen

CAPACITEIT

LOCATIE

Schiedam
Stichting De Schiedamse Molens

Zoekt u een bijzondere locatie? De historische brandersmolens van Schiedam zijn niet alleen mooi om naar te kijken. U kunt ze ook huren! En er kan meer dan u denkt: van vergaderen tot een spectaculair evenement op grote hoogte. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Vergaderen
Voor vergaderingen, workshops, brainstormsessies, sollicitatiegesprekken enz. is molen De Kameel de ideale locatie. Deze herbouwde brandersmolen uit 1715 combineert de sfeer van vroeger met de gemakken van nu. Wij bieden een unieke vergaderlocatie voor ca. 10 personen op de tweede zolder zoals de verdiepingen in een molen worden genoemd.

Tijdens uw bezoek staat de koffie en thee met een molenkoekje klaar. Indien gewenst kan één van onze medewerkers een korte molenintroductie geven voor u en uw gasten. Dit is bij de prijs ingebegrepen, net als draadloos Wifi en onbeperkt koffie, thee en kraanwater gedurende uw huurperiode.

De vergaderruimte is voorzien van een stijlvolle vergadertafel van Schiedams iepenhout en beschikt over eigen faciliteiten voor koffie, thee en frisdrank. Een flipover en beamer kunnen additioneel worden gehuurd.

Uiteraard kunt u met uw gasten molen De Kameel (één van de hoogste molens ter wereld) beklimmen. Vanaf de houten balie geniet u van het uitzicht op historisch Schiedam met haar vele molens, en ziet u hoe verrassend dichtbij de moderne skyline van Rotterdam ligt.

Evenement
De molens zijn door hun reusachtige gestalte geliefd als evenementenlocatie. Dat varieert van een groot publieksevenement tot een besloten muziekuitvoering of diner. Tijdens de jaarlijkse Schiedamse Brandersfeesten wordt er bijvoorbeeld getokkeld en abgeseild vanaf de balie van molen De Kameel. Voor elk evenement kan een deel of, indien nodig, de hele molen worden gehuurd.

Gedurende het jaar krijgen wij de meest verschillende verzoeken. Soms zijn die niet realiseerbaar omdat het te gevaarlijk is voor mens of molen. Wij doen echter ons uiterste best om mee te denken en te zorgen dat uw idee ook echt kan worden uitgevoerd. In de praktijk lukt dat meestal ook.

Neem gerust contact met ons op als u een leuk plan hebt, wij denken graag met u mee!

Bereikbaarheid
Molen De Kameel is uitstekend te bereiken met het OV en per auto. Hij ligt vlakbij afrit 11 van de A20 en op 8 minuten loopafstand van treinstation Schiedam Centrum. Ook bus, tram en metro stoppen enkele minuten van de molen vandaan.
Let op: auto’s kunnen voor de deur betaald parkeren. Er zijn twee parkeergarages in de buurt voor lang parkeren.

Attentie!
Vanwege de landelijke maatregelen tegen het Corona-virus zullen onze locaties de komende tijd niet beschikbaar zijn voor losse verhuur. Zodra dit weer mogelijk is zullen wij dat bekend maken op deze pagina. Onze excuses voor het ongemak!

De Schiedamse Molens - Doeleplein 6 - SchiedamDe Schiedamse Molens - Doeleplein 6 - SchiedamDe Schiedamse Molens - Doeleplein 6 - SchiedamDe Schiedamse Molens - Doeleplein 6 - SchiedamDe Schiedamse Molens - Doeleplein 6 - Schiedam


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.