Fundatie van Renswoude Utrecht - Agnietenstraat 5 - Utrecht

Fundatie van Renswoude Utrecht

TYPE

Stedelijk

CAPACITEIT

Wisselt per ruimte. Maximaal 50 personen in één ruimte, maximaal 150 personen verspreid over het gehele pand.

LOCATIE

Utrecht

De Fundatie van Renswoude is een indrukwekkend monumentaal gebouw in het Museumkwartier in Utrecht. Het fundatiegebouw aan de Agnietenstraat is in 1760 gerealiseerd en werd oorspronkelijk gebouwd als internaat voor weesjongens. Het gebouw is een van de hoogtepunten van de rococo in Nederland. Tegenwoordig is het een rijksmonument en kunnen de stijlzalen in het gebouw gehuurd worden voor vergaderingen, seminars, diners, borrels, kleine concerten, huwelijksvoltrekkingen en dergelijke.

Het is mogelijk in het gebouw van de Fundatie van Renswoude een of meer van de zes stijlzalen en -kamers te huren. De gebruiksmogelijkheden van de ruimtes zijn legio. De statige Regentenzaal, een imposante vierkante ruimte met hoge ramen aan weerszijden, leent zich in het bijzonder voor een groots diner. De zaal is nog grotendeels in 18e-eeuwse staat en is een van de best bewaard gebleven rococo interieurs in Nederland. De Collegezaal is vooral geschikt voor een vergadering, een huisconcert of een borrel of receptie. In de Secretarie en de Portrettenkamer kan een intiem diner of een vergadering met een klein gezelschap plaatsvinden. De 18e-eeuwse keuken is een aansprekende plek voor een informele borrel, een wijnproeverij of een kookworkshop. Het is ook mogelijk het gehele fundatiegebouw te huren, bijvoorbeeld voor een congres met plenaire sessies in een grote zaal en break-out/werkgroepsessies in de kleinere ruimten.

In alle ruimtes is WiFi beschikbaar en de opstelling in de zalen kan naar wens worden aangepast. Verhuur vindt plaats per dagdeel. Bij goed weer kan gebruik worden gemaakt van de binnentuin van de Fundatie. In overleg met de cateraar kunt u (een deel van) de catering buiten laten verzorgen. Voorts behoort een rondleiding door de châtelaine tot de mogelijkheden.

Met het huren van zalen in het fundatiegebouw draagt u bij aan de doelstellingen van de Fundatie van Renswoude. Met de inkomsten uit verhuur worden studiebeurzen verstrekt en wordt het pand in stand gehouden.

Fundatie van Renswoude Utrecht - Agnietenstraat 5 - UtrechtFundatie van Renswoude Utrecht - Agnietenstraat 5 - UtrechtFundatie van Renswoude Utrecht - Agnietenstraat 5 - UtrechtFundatie van Renswoude Utrecht - Agnietenstraat 5 - UtrechtFundatie van Renswoude Utrecht - Agnietenstraat 5 - UtrechtFundatie van Renswoude Utrecht - Agnietenstraat 5 - UtrechtFundatie van Renswoude Utrecht - Agnietenstraat 5 - UtrechtFundatie van Renswoude Utrecht - Agnietenstraat 5 - Utrecht


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.