Havenkerk Schiedam - Lange Haven 72 - Schiedam

Havenkerk Schiedam

TYPE

Religieus

CAPACITEIT

500

LOCATIE

Schiedam
Boei

De Havenkerk of Sint Jan de Doper uit 1822 valt direct op in het stadsgezicht door de plaatsing in de binnenbocht van de haven. Het is tevens gelegen aan het water met een mooie steiger. De Havenkerk Schiedam is wellicht de meest gefotografeerde plek van Schiedam. De tempelachtige kerk werd vanaf 1822 dan ook gebouwd door de rijke jeneverdistillateurs om te imponeren. De Havenkerk bevindt zich naast het Jenevermuseum.

Niet alleen is de Havenkerk een prachtig gebouw, het is ook van alle gemakken voorzien! Je kunt er makkelijk met 500 personen van een evenement genieten.

Daarnaast hebben we nog een prachtige kerk in het centrum van Rotterdam, de Waalse Kerk, die ook op deze website staat:
https://www.locatiecentrale.nl/locations/145-de-waalse-kerk

Afhankelijk van de indeling kun je in de Havenkerk zo’n 500 gasten ontvangen. Tegen de wanden, tussen de pilaren, op het podium zijn op tal van manieren indelingen denkbaar. We laten je graag wat foto’s zien als voorbeeld.

Faciliteiten:
Je kunt (betaald) parkeren in de buurt. Via de steeg aan de linkerzijde van de hoofdingang kom je via de glazen hal ook de kerk binnen, ideaal voor aan- en afvoer van bijvoorbeeld flightcases.
In de brede gang rechts van de ingang kun je alle horeca voorbereiden en tijdelijk zaken opslaan.

Overal profiteer je van gratis goede wifi.
Tevens is er een vlakke vloer met vloerverwarming.
In de vloer zijn overal kabelgoten aangebracht waarop je met een event of markt op de stroompunten kunt ‘insteken’.

Er is een goed toegankelijk podium.
Het Maarschalkerweert-orgel is gerestaureerd.
Het gebouw is invaliden-toegankelijk.
Er is een flexibele indeling mogelijk van de ruimte.
Je kunt op tal van plekken verrijdbare barren plaatsen.

Havenkerk Schiedam - Lange Haven 72 - SchiedamHavenkerk Schiedam - Lange Haven 72 - SchiedamHavenkerk Schiedam - Lange Haven 72 - SchiedamHavenkerk Schiedam - Lange Haven 72 - SchiedamHavenkerk Schiedam - Lange Haven 72 - SchiedamHavenkerk Schiedam - Lange Haven 72 - SchiedamHavenkerk Schiedam - Lange Haven 72 - SchiedamHavenkerk Schiedam - Lange Haven 72 - SchiedamHavenkerk Schiedam - Lange Haven 72 - SchiedamHavenkerk Schiedam - Lange Haven 72 - SchiedamHavenkerk Schiedam - Lange Haven 72 - Schiedam


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.