Het Fort bij Markenbinnen - Provincialeweg 9 - Markenbinnen

Het Fort bij Markenbinnen

TYPE

Fort

CAPACITEIT

80 personen (niet overnachten)

LOCATIE

Markenbinnen
Het Fort bij Markenbinnen

Het fort bij Markenbinnen is één van de forten van de Stelling van Amsterdam.  Het fort werd omstreeks 1905 opgeleverd en had als doel de verdediging van het acces gevormd door het Markervaart. In het fort was plaats voor 300 soldaten. De genieloods bij het fort werd rond 1940 gesloopt, maar in 2007 is een nieuw gebouw geplaatst volgens de originele bouwtekeningen.

Voor het fort werd tussen 1899 en 1901 halverwege de polder Starnmeer een korte liniewal aangelegd. Deze diende als waterkering, waardoor het zuidelijke deel van de polder droog bleef bij een inundatie, maar ook als opstelplek voor geschut. De liniedijk liep van de Knollendammervaart tot aan de dijk van de Markerpolder, maar grote delen zijn afgegraven.

Op dit moment is het fort voor verschillende doeleinden in gebruik. Zo worden er doordeweeks trainingen en cursussen gegeven op het gebied van veiligheid, denk aan EHBO en BHV cursussen.

In het weekend en op avonden is het fort open voor activiteiten en feesten. Er zijn tal van activiteiten te doen: zo kun je ontsnappen uit een escaperoom of uit een van de Ubisoft VR escapegames met je vrienden, lasergamen met de hele familie of je kinderfeestje vieren met vuurdoop onder leiding van een echt brandweerman. Daarnaast is het ook mogelijk de locatie of specifieke ruimtes in het fort en de Genieloods af te huren. Zo bied Fort bij Markenbinnen de perfecte locatie voor je bruiloft, vergadering of bedrijfsuitje.

Het Fort bij Markenbinnen - Provincialeweg 9 - MarkenbinnenHet Fort bij Markenbinnen - Provincialeweg 9 - MarkenbinnenHet Fort bij Markenbinnen - Provincialeweg 9 - MarkenbinnenHet Fort bij Markenbinnen - Provincialeweg 9 - MarkenbinnenHet Fort bij Markenbinnen - Provincialeweg 9 - MarkenbinnenHet Fort bij Markenbinnen - Provincialeweg 9 - Markenbinnen


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.