Hotel-Restaurant het Rechthuis - Googweg 1 - Muiderberg

Hotel-Restaurant het Rechthuis

TYPE

Stedelijk

CAPACITEIT

LOCATIE

Muiderberg
Hotel-restaurant Het Rechthuis

Naast dat Hotel het Rechthuis een bijzondere overnachtingslocatie is, biedt het hotel ook de mogelijkheid voor vergaderingen en trouwerijen.

Feest & Huwelijk
Bent u op zoek naar een bijzondere trouwlocatie?
Laat u verleiden door Hotel het Rechthuis in Muiderberg, een prachtig landhuis en voormalig hulpkantongerecht en stationsgebouw uit de 17e eeuw. Eén van de meest romantische plekken in het Gooi en de Vechtstreek. Wij verzorgen uw trouwdag in de mooie feestzaal, op het terras of in ons gezellige restaurant.

Vergaderen
Hotel Het Rechthuis beschikt over mooie en rustige vergaderruimtes. Geschikt voor grote en kleine gezelschappen en voorzien van alle benodigde audiovisuele hulpmiddelen. De capaciteit van de vergaderruimtes varieert van 8 tot 75 personen.

Nadere toelichting en contact via de knop meer informatie

De geschiedenis van Hotel Het Rechthuis
Het Rechthuis aan de ingang van het dorp was anderhalve eeuw geleden een hulpkantongerecht waar plaatselijke geschillen werden berecht. Het eigenlijke rechtsgebouw stond in Naarden, de hoofdplaats van Gooiland. In de kelder zitten nog de ijzeren ringen waaraan de boeven in afwachting van hun berechting vastgeketend werden.

Het pand werd in de gouden eeuw gebouwd als een van de landhuizen aan de Brink en werd omstreeks 1795 ingericht tot hotel. Het pand kreeg in de 19e eeuw een eclectisch uiterlijk met voornamelijk neoclassicistische elementen.

Het Rechthuis werd in 1881 uitgebreid met een stationshalte en deed tot 1924 dienst als station en wachtkamer van de Gooische Stoomtram. De lage dwarsvleugel tegen de voorgevel met een open houten galerij was het stationsgedeelte.

Momenteel herbergt het weer een sfeervol familiehotel. Het hotel is onlangs grondig gerenoveerd en zo wordt hedendaags comfort gecombineerd met de sfeer van vroeger.

 

Hotel-Restaurant het Rechthuis - Googweg 1 - MuiderbergHotel-Restaurant het Rechthuis - Googweg 1 - MuiderbergHotel-Restaurant het Rechthuis - Googweg 1 - MuiderbergHotel-Restaurant het Rechthuis - Googweg 1 - MuiderbergHotel-Restaurant het Rechthuis - Googweg 1 - MuiderbergHotel-Restaurant het Rechthuis - Googweg 1 - Muiderberg


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.