Huis Bartolotti - Herengracht 170 - Amsterdam

Huis Bartolotti

TYPE

Stedelijk

CAPACITEIT

85

LOCATIE

Amsterdam
hendrickdekeyser.nl

Uitbundig gedecoreerd
Aan de Herengracht in Amsterdam staat het unieke en rijk versierde Huis Bartolotti. De zalen in dit bijzondere grachtenpand zijn onlangs tot in detail gerestaureerd en is nu open! Ontvang uw gasten met uitzicht op de gracht of in de prachtige grote zaal met uitzicht op de tuin. U kunt beide ruimtes ook gebruiken voor een heerlijk diner aan tafel in Huis Bartolotti zijn er genoeg mogelijkheden.

Hollandse Renaissance aan de Herengracht
Huis Bartolotti is een uniek pand aan de Herengracht. Het huis is omstreeks 1620 gebouwd voor de schatrijke Willem Bartolotti van den Heuvel. Een zeer groot en uitbundig gedecoreerd grachtenpand in Hollandse Renaissance-stijl en hoogstwaarschijnlijk ontworpen door de Amsterdamse stadssteenhouwer Hendrick de Keyser.

Na de indrukwekkende gevel verrast de entree met het marmer en rijke stucwerk. Aan de grachtzijde bevinden zich twee zalen (de voorkamer en binnenkamer). De wanden zijn voorzien van behangsels die zijn beschilderd met landschappen. Plafondschilderingen en witjes boven de deuren maken het compleet. De ruimte die grenst aan het lichthof (binnenkamer) is sfeervol versierd met een imitatiegoudleerbehang.

In 1755 is het achterhuis van vier etages aangebouwd. Op de beletage bevindt zich de eetkamer, met marmeren fontein en zicht op de binnentuin. De zaal in Rococostijl op de eerste etage is het pronkstuk van het huis. De wandbespanning van blauwe zijde zorgt samen met de schilderingen en het verfijnde houtsnijwerk voor een prachtig geheel en een unieke beleving.

Beschikbare ruimten:
Gehele beletage:
– de voorkamer
– de binnenkamer
– de zaal
– de eetkamer
– de historische keuken

Capaciteiten

Diner                     60 personen
Presentatie       70 personen
Receptie             85 personen
Trouwen             70 personen
Concert              70 personen
Vergadering     20 personen

Zaalhuur prijzen*
Beletage

Ma t/m Do:
1 Dagdeel:           € 750,-
2 Dagdelen:    € 1.350,-
3 Dagdelen:    € 1.900,-

Vr t/m Zo:
1 Dagdeel:          € 850,-
2 Dagdelen:    € 1.450,-
3 Dagdelen:   € 2.000,-

* Leden van Vereniging Hendrick de Keyser krijgen 10% korting.

Huis Bartolotti - Herengracht 170 - AmsterdamHuis Bartolotti - Herengracht 170 - AmsterdamHuis Bartolotti - Herengracht 170 - AmsterdamHuis Bartolotti - Herengracht 170 - AmsterdamHuis Bartolotti - Herengracht 170 - AmsterdamHuis Bartolotti - Herengracht 170 - AmsterdamHuis Bartolotti - Herengracht 170 - Amsterdam


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.