Kasteel Helmond - Kasteelplein 1 - Helmond

Kasteel Helmond

TYPE

Kasteel

CAPACITEIT

LOCATIE

Helmond
Kasteel Helmond

In Helmond staat een kasteel!
Voor families, gezinnen en erfgoedliefhebbers is een bezoek aan Kasteel Helmond een leuk en leerzaam uitje. In de grootste waterburcht van Nederland beleef je het eeuwenoude kasteelverhaal. Kasteel Helmond is een kasteel zoals een kind dat kan tekenen, vierkant met op iedere hoek een toren. Het stadskasteel dat midden in Helmond staat werd ooit gebouwd als een gesloten middeleeuwse vesting in opdracht van de hertog van Brabant. In de eeuwen daarna was het kasteel vooral een chique woonverblijf voor vier adellijke kasteelfamilies. Begin twintigste eeuw werd de burcht verbouwd tot gemeentehuis waar ook de burgemeester zetelde. Nu is Kasteel Helmond een museum en een populaire verhuur- en trouwlocatie.

Evenementen, verhuur en trouwen
Naast een gevarieerd tentoonstellingsprogramma organiseert het museum het hele jaar door activiteiten voor families, gezinnen en kunst- en erfgoedliefhebbers. Van kinderfeestjes en evenementen tot lezingen, interviews en instap- en groepsrondleidingen. Ook is Kasteel Helmond een droomlocatie voor wie er wil trouwen of authentieke kasteelzalen wil afhuren. Hoewel eeuwenoud, gebouwd rond 1323, beschikt het kasteel over moderne verhuurfaciliteiten.

Toegankelijk
Kasteel Helmond is gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Parkeren kan vlakbij. Vanaf station Helmond is het ongeveer 10-15 minuten lopen naar Kasteel Helmond. Actuele bezoekersinformatie, tarieven, openingstijden en het tentoonstellings- en activiteitenprogramma vind je op www.museumhelmond.nl.

 Bezoekadres
Kasteel Helmond: Kasteelplein 1, 5701 PP Helmond. Telefoon: +31 492 587 716 info@museumhelmond.nl

In Kasteel Helmond worden ook activiteiten georganiseerd! De activiteitenagenda is hier te vinden.

Kasteel Helmond - Kasteelplein 1 - HelmondKasteel Helmond - Kasteelplein 1 - HelmondKasteel Helmond - Kasteelplein 1 - Helmond


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.