Kasteel Helmond

TYPE

Monumentaal

CAPACITEIT

LOCATIE

Helmond

In Helmond staat een kasteel!
Voor families, gezinnen en erfgoedliefhebbers is een bezoek aan Kasteel Helmond een leuk en leerzaam uitje. In de grootste waterburcht van Nederland beleef je het eeuwenoude kasteelverhaal. Kasteel Helmond is een kasteel zoals een kind dat kan tekenen, vierkant met op iedere hoek een toren. Het stadskasteel dat midden in Helmond staat werd ooit gebouwd als een gesloten middeleeuwse vesting in opdracht van de hertog van Brabant. In de eeuwen daarna was het kasteel vooral een chique woonverblijf voor vier adellijke kasteelfamilies. Begin twintigste eeuw werd de burcht verbouwd tot gemeentehuis waar ook de burgemeester zetelde. Nu is Kasteel Helmond een museum en een populaire verhuur- en trouwlocatie.

Evenementen, verhuur en trouwen
Naast een gevarieerd tentoonstellingsprogramma organiseert het museum het hele jaar door activiteiten voor families, gezinnen en kunst- en erfgoedliefhebbers. Van kinderfeestjes en evenementen tot lezingen, interviews en instap- en groepsrondleidingen. Ook is Kasteel Helmond een droomlocatie voor wie er wil trouwen of authentieke kasteelzalen wil afhuren. Hoewel eeuwenoud, gebouwd rond 1323, beschikt het kasteel over moderne verhuurfaciliteiten.

Toegankelijk
Kasteel Helmond is gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Parkeren kan vlakbij. Vanaf station Helmond is het ongeveer 10-15 minuten lopen naar Kasteel Helmond. Actuele bezoekersinformatie, tarieven, openingstijden en het tentoonstellings- en activiteitenprogramma vind je op www.museumhelmond.nl.

 Bezoekadres
Kasteel Helmond: Kasteelplein 1, 5701 PP Helmond. Telefoon: +31 492 587 716 info@museumhelmond.nl


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).