Kasteel Hernen - Dorpsstraat 40 - Hernen

Kasteel Hernen

TYPE

Kasteel

CAPACITEIT

LOCATIE

Hernen
Kasteel Hernen
Kasteel Hernen, hét kasteel in het land van Maas & Waal

Heb je ooit willen ervaren hoe het was om in de middeleeuwen te leven en te wonen, kom dan naar kasteel Hernen. Ga op avontuur met de pratende lantaarn als gids langs spannende kamers, trappen en gangen en ontdek onderweg ook het geheim van de verdwenen toren in een spectaculaire presentatie. Het hele jaar door worden er activiteiten georganiseerd.

Om verder terug te stappen in de tijd zijn er vaak ambachtslieden op het kasteel. Ze leren je alles over touwslaan, smeden, rietvlechten en meer.

Het kasteel ligt aan de rand van het dorpje Hernen in een prachtige omgeving met bossen, lanen, graslanden, oude rivierlopen en een molen. Vanaf het kasteel zijn er vele fiets- en wandelroutes. In de directe omgeving zijn diverse horeca gelegenheden.

Ook de fraaie ommuurde kasteeltuin met vele bijzondere rozensoorten is tijdens de openingstijden te bezoeken. Een bezoek aan kasteel en omgeving is daarom niet alleen heel leerzaam, maar vooral voor zowel jong als oud een echte belevenis.

Kasteel Hernen - Dorpsstraat 40 - HernenKasteel Hernen - Dorpsstraat 40 - HernenKasteel Hernen - Dorpsstraat 40 - HernenKasteel Hernen - Dorpsstraat 40 - HernenKasteel Hernen - Dorpsstraat 40 - HernenKasteel Hernen - Dorpsstraat 40 - Hernen


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.