Kasteel & park Rosendael - Rosendael 1 - Rozendaal

Kasteel & park Rosendael

TYPE

Kasteel

CAPACITEIT

LOCATIE

Rozendaal
Kasteel & park Rosendael
Spetterend kasteel & park Rosendael

Een bron van vermaak!

Kasteel Rosendael is een 18e-eeuws kasteel in het dorp Rozendaal, gelegen in de provincie Gelderland. Het kasteel heeft een rijke geschiedenis en is een belangrijk cultureel erfgoed. Het kasteel is omringd door een prachtig park, waarin zich onder andere de beroemde ‘Bedriegertjes’ bevinden, een waterspel dat bezoekers verrast door onverwacht water te spuiten.

Bezoek het kasteel en geniet van de bewoonde sfeer! Binnen het kasteel zijn tal van historische kamers te bewonderen, waaronder de eetzaal, de slaapkamer en de keuken. Ook herbergt het kasteel een bijzondere collectie meubels, schilderijen, porselein en zilverwerk.

Een Beleef!plattegrond in het park wijst je de weg, en geeft aan welke dingen je niet mag missen. Loop over het blote voetenpad, bewonder de tuinsieraden of speur naar diertjes in de bosvijver. Zoek naar dierensporen, stap in de grote levensboom en ontdek de vier sprengen in het park! Download gratis één van de parktours en laat je zomers natuurlijk verrassen door de Bedriegertjes!

Neem ook een kijkje in onze gezellige kasteelwinkel en ontspan en geniet van een heerlijke kop koffie, lunch of borrel in onze Oranjerie of Kasteelcafé De Oranjerie. Kijk voor de  menukaart en bezoekmogelijkheden van de horeca op www.oranje-rie.nl.

Kasteel & park Rosendael is een geliefde bestemming en biedt het hele jaar door verschillende activiteiten. In de weekenden kan en mag je het kasteel zelf gaan beleven en op de doordeweekse dagen bezoek je het kasteel met een rondleiding! Het park is de hele week te bezoeken m.u.v. maandag.

Kasteel & park Rosendael - Rosendael 1 - RozendaalKasteel & park Rosendael - Rosendael 1 - RozendaalKasteel & park Rosendael - Rosendael 1 - RozendaalKasteel & park Rosendael - Rosendael 1 - RozendaalKasteel & park Rosendael - Rosendael 1 - RozendaalKasteel & park Rosendael - Rosendael 1 - Rozendaal


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.