Molen de Ster

TYPE

Monumentaal

CAPACITEIT

130

LOCATIE

Utrecht

Gelegen aan het water, goed bereikbaar met de auto en op loopafstand van Utrecht Centraal, ligt Molen de Ster. De authentieke en nog werkende houtzaagmolen staat op een mooi en rustig 18e-eeuws industrieel erfgoed. Op het erf, dat omringd is door water, staan ook drie monumentale molenaarswoningen rondom een groot grasveld. Pronkstuk van het erf is de molen, een levend museum! De industriële ruimte ademt ambacht en vakmanschap. Zonder aan authenticiteit in te boeten heeft deze mooie locatie alle moderne faciliteiten.

De molen is iedere dag van de week te huren als vergaderlocatie, trouwlocatie of voor andere vieringen. Op zaterdagen is Molen de Ster het terrein van de molenaars. Rondleiders geven gratis rondleidingen en bij voldoende wind zijn er zaagdemonstraties.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).