Ons Schathoes

TYPE

Monumentaal

CAPACITEIT

100

LOCATIE

Leens

Op het Hogeland, in het Noordwesten van Groningen, vlakbij het Lauwersmeergebied en de Waddenzee, ligt het dorpje Leens. Deze prachtige plek wordt omringd door oude bomen, eindeloze akkers, kronkelende kanalen, wierden en borgen. Hier, aan de rand van het dorpje, ligt Landgoed Borg Verhildersum. Deze wereld van geschiedenis en cultuur, 32 hectare groot, vertelt het verhaal van het 19e eeuwse Hogeland. Laat u verrassen en meenemen in een wandeling door het verleden, over de aloude landadel en nieuwe borgbewoners, de rijke boerenstand en de arme landarbeiders. Kortom, van de vele facetten van de geschiedenis, die voor ieder iets moois verborgen houdt. Ontdek, alleen of met vrienden en/of familie, de verhalen en bijzonderheden van het verleden en laat ze tot leven komen op Landgoed Borg Verhildersum.

Ons Schathoes, één van de gebouwen op het landgoed, is een uitstekende locatie om te trouwen, uw receptie of een ander feest te geven. Of om te vergaderen, want de prachtige beeldentuin en het landgoed met de velden, wierden en historische koeienrassen en paarden nodigen uit om de geest te verruimen met een wijde blik.

Er is ruimte voor groepen tot 60 personen om hier te dineren. Bij recepties kunnen we een aangenaam verblijf garanderen voor maximaal 100 personen.  Om u een idee te geven van de mogelijkheden staan hier enkele arrangementen voor uw feest of partij en voor vergaderingen.

VANWEGE DE CORONA VERORDENING IS ONS CAFÉRESTAURANT GESLOTEN.
OOK HET CAFÉ IN DE MUSEUMBOERDERIJ IS GESLOTEN.
Tip: Neem zelf iets te eten en te drinken mee, dat u in het park kunt nuttigen.

Voor meer informatie kijk op de website van Landgoed Verhildersum


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).